Bröllopsfesten

Det är oftast inte oxfilén som är nyckeln till en lyckad fest. Genom att våga bjuda på er själva och sätta er egen prägel på festen kan ni med små medel få till en succéfest. Här har vi tagit fram lite tips som vi hoppas kan hjälpa er med att locka fram er kreativa sida, så ni kan hitta på fler roliga idéer som gör er bröllopsfest extra uppskattad.

Lokal till bröllopsfest

Festlokal för bröllopsfest

Det viktigaste är såklart att alla får plats men givetvis finns det en hel del andra kriterier som ska uppfyllas för att lokalen ska räknas som den perfekta festlokalen för just er bröllopsfest. Börja leta bröllopslokal i god tid och ta gärna hjälp av våra tips innan ni börjar.

Dekorationer till bröllopsfesten

Bröllopsdekorationer

Att hitta rätt dekorationer till bröllopsfesten är jätteviktigt för att få den rätta känslan. Det kan till och med många gånger vara dekorationerna som skapar den där extra festliga stämningen vid ett bröllop. Bli inspirerad och hitta dekorationer som passar just ditt bröllop.

Dukning till bröllop

Bröllopsdukning

Vad för typ av bröllopsdukning vill ni ha? En enkel och stilren variant eller kanske en dekorativ och pampig dukning? Oavsett vilket är det kul att göra det där lilla extra som gästerna kommer komma ihåg.

Musik till bröllopsfesten

Musik till bröllopsfesten

Vad vore egentligen en bröllopsfest utan musik? Idag finns det många bra alternativ som inte behöver kosta en förmögenhet. Innan ni bestämmer er finns det dock en del saker som kan vara bra att tänka på…

Brudpar firas med tomtebloss

Fira med ljus på bröllopsfesten

Frampå kvällen när mörkret börjar lägga sig över festplatsen kan det vara väldigt trevligt att tillsammans med sina gäster fira en än så länge lyckad bröllopsdag med hjälp av ljus. Låt t.ex. era gäster, tillsammans med er, skicka iväg var sin svävande lykta upp mot himmelen och få en fantastisk upplevelse tillsammans! Detta kan vara ett perfekt avbrott under kvällen där ni tillsammans med era gäster delar ytterligare ett magiskt ögonblick.

Numera finns dessa svävande ljuslyktor även som miljövänliga varianter utan metall och med biologiskt nedbrytbart material. Dessa lyktor är alltså ett mycket bättre och mer miljövänligt alternativ än fyrverkerier men minst lika häftigt, framförallt det faktum att det är en gemensam aktivitet som alla gör tillsammans.

Förutom svävande lyktor kan även tomtebloss bli riktigt vackert när hela bröllopsfesten tänder dessa samtidigt.

Lek till bröllopsfesten

Lekar och Aktiviteter

Framkalla god stämning och härliga skratt med roliga lekar och aktiviteter för både gästerna och brudparet under bröllopsfesten. Här hittar du över 30 förslag på passande lekar!

Gästbok till bröllopsfest

Gästbok

Minns tillbaka på din fantastiska bröllopsdag i framtiden med hjälp av en gästbok. Här får du tips på roliga och annorlunda varianter på olika gästböcker till ditt bröllop!

Mat till bröllopsfest

Mat till bröllop

Maten är för många något av det viktigaste på bröllopsfesten och är oftast en av kvällens höjdpunkter. Oavsett ifall du är ute efter billig catering eller vill veta hur mycket mat som behövs till dina gäster, ger vi dig här många bra tips angående maten på bröllopsfesten.

Dryck till bröllopsfesten

Alkohol och Dryck

Alkohol kan många gånger vara en ganska stor utgift, speciellt om man har många gäster och tänker bjuda på allt. Läs mer om vad man ska tänka på angående alkoholen till festen samt förslag på hur man kan hålla nere kostnaderna för just alkoholen och vanliga upplägg.