Bröllopsfotografering

Professionella bröllopsfotografer kan ofta utgöra en ganska stor del av din bröllopsbudget. Kostnaden för bröllopsfotografering kan nämligen uppgå till ganska höga summor beroende bland annat på hur länge man vill att fotografen ska vara med.

Bröllopsfotograferingen är dock en av de punkter där vi rekommenderar dig att inte snåla.

Risken att man senare ångrar sig är överhängande ifall man väljer att snåla in på just bröllopsfotograferingen. Kanske behöver man inte ha med fotografen hela dagen utan välja att i alla fall ta fina porträttbilder?

Tips inför bröllopsfotografering

Bästa tipsen inför fotograferingen

Läs detta innan ni bokar en bröllopsfotograf! Vad är det viktigaste när man ska välja fotograf och vad måste ni tänka på innan själva fotograferingen?

Professionell bröllopsfotografering

Därför ska ni anlita en professionell bröllopsfotograf

Här är anledningarna til varför ni ska anlita en professionell bröllopsfotograf och varför det är värt pengarna.

Checklista för bröllopsfotografering

Fotochecklista för bröllopsfotograferingen

Missa inga viktiga bilder! Ta hjälp av vår nedladdningsbara checklista för att hålla koll på vilka bilder ni verkligen inte vill missa.

Fotoapp till bröllopet

Bröllopsfotoappar som delar gästernas bilder

Vi har jämfört några olika bröllopsfotoappar som samlar gästernas bilder och vi går igenom för och nackdelar med att använda sig av en sådan app.

Hitta en passande bröllopsfotograf till ditt bröllop

Vad kostar en bröllopsfotograf

Så mycket kostar en bröllopsfotograf

Hur mycket pengar behöver man egentligen lägga på en fotograf ifall man vill ha professionella bilder från sitt bröllop?
Vi ger dig konkreta siffror och flera exempel på vad man kan få för pengarna och varför en bröllopsfotografering kostar som det kostar.

Amatörfotograf till bröllopet

Att anlita en amatörfotograf till bröllopet

Så hittar du amatörfotografer som kan tänka sig att foto ditt bröllop riktigt billigt. Det finns dock en del saker som kan vara värt att tänka på innan du bokar en amatörfotograf till er bröllopsfotografering.

Ta hjälp av gästerna

Förr var det väldigt vanligt att man placerade ut engångskameror på borden så att gästerna kunde fotografera som de ville under festen. På så sätt fick brudparet massa roliga bilder från hela festen. Nackdelen med billiga analoga engångskameror var ju att en stor del av bilderna blev totalt oanvändbara på grund av bl.a. underexponering. Man fick med andra ord betala för bilder som man inte kunde använda. 

Numera kan gästerna givetvis använda sina mobiltelefoner för att knäppa bilder och filma videosekvenser av festen. Trots det har det faktiskt blivit ganska populärt att låta gästerna använda digitala polaroidkameror för att föreviga bröllopet på ett roligt sätt.

De kan med fördel stå framme så att vem som helst under kvällen kan ta ett par bilder när de känner för det. Det är ganska vanligt att ha en digital polaroidkamera ståendes vid ett fotobås eller vid en fotobakgrund så att alla enkelt kan knäppa en bild eller två.

Bilderna sparas i kameran i vissa fall men kan såklart även skrivas ut direkt i kameran så fort man har fotograferat. Detta brukar kunna bli ett mycket omtyckt och uppskattat inslag på festen eftersom alla gäster sedan kan spana in alla fina bilder som med fördel hängs upp på väggen bredvid fotograferingsstället.

Detta är såklart inte ett sätt att helt ersätta en professionell bröllopsfotograf med det är ett kul komplement som säkerligen ger er en del roliga bilder från festen.

Fotobås med photo props

Fixa ett fotobås eller fotobakgrund

Ett populärt sätt att få roliga och spexiga bilder är genom att använda sig utav ett fotobås. Genom att använda massa kul rekvisita kan gästerna verkligen släppa loss och ta lite galna, roliga bilder.

Fotobok från bröllopet

Skapa en fotobok med bröllopsbilderna!

Gör en fin fotobok av de bästa bilderna från bröllopsdagen och återupplev dina minnen när helst du vill. Vi har jämfört ett par olika tjänster som erbjuder fotoböcker.

Bilder från professionell bröllopsfotograf

Bröllopsfoton som visas på sajten

Fotograferna som ligger bakom en stor del av alla fina bröllopsbilder som finns här på sajten heter Kerstin Humbert-Droz och Natalie Wheeler.

Tillsammans har de Nomad by NK och du får gärna ta en titt på deras hemsida, www.nomadbynk.com.