Gästbok till bröllop

En gästbok är definitivt ett väldigt roligt minne att ha från sitt bröllop, vilket gör gästboken nära nog ett måste! Det finns dock en mängd olika varianter på gästböcker och massa olika sätt att skapa en egen gästbok. Här finns olika roliga gästböcker som du enkelt kan klicka hem och använda på ert bröllop.

Gör din egen gästbok

Kanske vill du göra en egen variant på gästbok. Här tipsar vi om fantasifulla varianter på gästböcker till bröllop som är lite annorlunda. Kom ihåg att du även kan kombinera vissa av dessa tips med vanliga gästböcker, så du behöver alltså inte nödvändigtvis välja bort den klassiska varianten.

  • Lägg en lapp under varje tallrik där gästerna under festens gång kan skriva en liten hälsning till brudparet som man sedan lägger i en större glasburk eller något annat fint. På så sätt blir det inte lika lätt bortglömt. Dessa lappar kan man ju senare använda sig av när man gör en fin bröllopsbok.
  • Häng upp vykort på väggen med olika motiv. Blanda roliga citat med bilder på er själva och andra trevliga kort ni kan komma över. Gästerna tar sedan var sitt vykort och skriver sin hälsning på baksidan när de har tid över. Efter bröllopet skickar brudens mamma, toastmaster eller någon annan ett vykort varje vecka under nästkommande år.
Annorlunda alternativ till gästbok
  • Låt gästerna skapa något tillsammans. Gästerna kanske tillsammans kan måla en tavla till er istället för gästbok. Eller varför inte samla gästernas fingeravtryck på en vacker tavla. Det har blivit väldigt populärt de senaste åren och om man vill köpa en fin mall till just det ändamålet finns det att köpa på bl.a Zazzle.
  • Låt gästerna signera en bänk med en liten hälsning. Denna fina bänk kan ni sedan dekorera er trädgård med. Det behöver naturligtvis inte vara en bänk men det är roligt med något man kan ha framme och använda. Då påminns man ofta om vilken fantastisk bröllopsdag man hade. 
  • Hälsning på något personligt. Låt gästerna skriva sin hälsning till er på något som är speciellt för er. Är ni musiker kanske de kan skriva lyckönskningarna på en LP-skiva. Den kan man sedan rama in och ha på väggen. Är ni riktiga globetrotters? Varför inte låta gästerna skriva på en målad jordglob?
  • Videohälsning är ett jätteroligt alternativ till gästboken. Skapa ett litet fotobås eller en hörna där gästerna kan spela in en egen videohälsning till brudparet. Ställ en kamera på ett stativ med instruktioner om hur man startar och stoppar.
  • Skriv i fotobok. Skapa en fotobok med fina bilder på er själva blandat med tomma sidor. På så sätt kan gästerna skriva sina lyckönskningar mellan bilderna. Ni kan också välja lite roliga bilder från resor eller andra aktiviteter ni gjort tillsammans med några av gästerna på bröllopet. Då kan de skriva roliga historier om just den händelsen och det blir dessutom roligare för andra gäster att läsa.