Presenter & gåvor

Är du bjuden på bröllop och är ute efter en fin present till brudparet? Eller är det rent av du som ska till att gifta dig och därför letar efter enkla och billiga små gåvor till bröllopsgästerna? Oavsett vilket tipsar vi här om fina, roliga och annorlunda presenter till bröllopet.

Välj kategori och bli inspirerad till att köpa en bra present som passar just din presentmottagare. Vi ger dig både köptips och förslag på presenter som kan passa perfekt till ett bröllop helt enkelt! Gör det enkelt för dig och läs våra tips!

Inslagen present till brudparet

Bröllopspresenter till brudparet

Är du bjuden på bröllop och har svårt att veta vad du ska köpa i present till brudparet? Ta då hjälp av våra tips och hitta massa bra förslag på presenter till bröllopet här!

Inslagen present till bröllopsgäst

Gåvor till gästerna

Det har blivit väldigt populärt att ge bort små wedding favors, dvs gåvor till bröllopsgästerna och här får du massa tips på vad som kan passa att ge bort som gåva till gästerna.

Fint inslagen morgongåva

Morgongåva

Överraska din nyblivna maka/make med en fin present första dagen som gifta. Morgongåva en en gammal tradition som du dessutom kan läsa om mer här.

Fin paketinslagning

Presenter för hedersuppdrag

Har vissa personer hjälpt till extra mycket inför er speciella dag? Då kanske ni vill visa er tacksamhet till dessa genom att ge bort en fin present. Här får du flera förslag på roliga presenter!

Glöm inte att slå in presenterna på ett vackert sätt

När man ska ge bort presenter och gåvor till någon man tycker om är det alltid roligt att försöka slå in presenterna på ett fint sätt. Ett fint inslaget paket blir som en del av själva presenten och det framgår på ett bra sätt att det ligger tid, energi och omtanke bakom presenten. När det kommer till bröllop är det såklart extra roligt med fina paket eftersom det är en så väldigt speciell dag.

Genom att slå in bröllopspresenterna på ett vackert sätt kan du som bröllopsgäst alltså lyfta din bröllopspresent till en ny nivå endast genom själva presentationen. Paketinslagningen och pakets utseende är nämligen en stor del av upplevelsen när man tar emot en present.

Men det är som sagt inte bara brudparet som får presenter under ett bröllop. Har ni som brudpar några personer ni särskilt vill tacka för deras hjälp under bröllopet kan även ni med fördel slå in presenten med kärlek och omtanke. Då blir den garanterat mer uppskattad, oavsett vad paketet innehåller.

För att hjälp dig med tips och idéer om hur du kan tänka när du slår in en bröllopspresent samt ge dig lite inspiration har vi tagit hjälp av en expert på området, nämligen Matilda på Omslag.se.

Hej! Matilda här, grundaren av Omslag.se

Att få ge bort ett vackert inslaget paket som man har lagt ner kärlek och eftertanke i, att få göra någon man tycker om glad, är för mig det bästa som finns och en gåva är verkligen så mycket mer än bara dess innehåll.

Presentinslagning har alltid varit ett stort intresse för mig och julen 2017 när jag satt och letade julpapper så insåg jag hur lite unika papper det fanns här i Sverige. Så då kändes det självklart att jag skulle skapa en webbshop med unika och exklusiva presentpapper, lyxiga band med tillbehör, allt för att få det där lilla extra till inslagningen. Prova själv och se hur oförglömlig din gåva kommer bli!

Expert på presentinslagning

Matilda Ekman
Omslag.se
Instagram: @omslag.se

Presentinslagning till bröllop

Slå in Bröllopspresent

Här har jag valt en beige färg som känns väldigt exklusiv men som också är en neutral färg som passar oavsett tema på bröllopet. Vaxsigillet ”with love” sätter kärlek på paketet och en kvist av något slag känns lyxigt. Varför inte matcha med en bukett till paketet så kommer det garanterat bli minnesvärt.

Slå in paket till bröllop

Paketinslagning till extra hjälpsamma

Här har jag valt snygga och stilrena färger på inslagningen. Eftersom man vill visa sin kärlek och uppskattning kan man skriva ett vackert kort till, som tack vare denna inslagningsvariant (tutorial finns längre ner) är enkelt att stoppa ned i paketet, förslagsvis tillsammans med en liten blomsterkvast.

Paketinslagning till bröllopsgäster

Slå in gåvor till gästerna

Ge dina bröllopsgäster en liten gåva på bröllopet, något som får dom att minnas er speciella dag. När det gäller inslagningen skulle jag tipsa om att slå in det i något vacker papper som passar just ert tema och färgsättning. Sätt en vacker blomma på toppen så känns det genast mer romantiskt.

Paketinslagning till morgongåva

Inslagning av morgongåva

Vid inslagning av morgongåvan kan ni med fördel lägga extra energi på brevet som jag tycker är det viktigaste. Skriv några fina rader till din käraste och matcha med ett litet personligt paket.

Här är en romantiskt variant i rosa & vinrött.


Vacker paketinslagning till bröllopspresenter

Här tipsar Matilda om ett enkelt men väldigt vackert och annorlunda sätt att slå in sina presenter. Genom denna inslagning får paketet en liten ficka som man kan använda för att sticka ned ett kort i. Bilderna nedan visar hur du gör.

Paketinslagning Steg 1
Paketinslagning Steg 2
Paketinslagning Steg 3
Paketinslagning Steg 4
Paketinslagning Steg 5
Paketinslagning Steg 6
Paketinslagning Steg 7
Paketinslagning Steg 8