Bröllopsfrisyr

Genom att välja rätt bröllopsfrisyr kommer du definitivt komma ett steg närmre till att se helt perfekt ut på din bröllopsdag. Just frisyren kan absolut vara en av de punkter som verkligen kan gör STOR skillnad för helheten beroende på vilken typ av frisyr du väljer. Det är därför viktigt att du lugnt och metodiskt testar dig fram till vilken frisyr som passar just dig och din brudklänning bäst. Det finns ingen anledning att stressa fram valet av bröllopsfrisyr, förutsatt att du är väl förberedd och ute i god tid innan bröllopet.

Oavsett ifall du vill försöka fixa din egen håruppsättning eller ifall du är ute efter att få hjälp av en professionell frisör finns det en del saker som är bra att ha koll på.

Vi ger dig förslag på allt från populära hårprodukter och stylingtips till vackra håruppsättningar man klarar av på egen hand och tips inför bokning av frisör.

Välja bröllopsfrisyr

Att välja bröllopsfrisyr

Att välja sin bröllopsfrisyr är inte alltid så lätt. Det finns ett helt hav av vackra uppsättningar med allt från svallande lockar, till flätor och strama svinryggar.

Det viktigaste när man väljer bröllopsfrisyr är att man väljer utifrån sin egen personlighet och stil. Hur brukar jag se ut till vardags, kan jag ta det till en ny nivå? Vilken klänning kommer jag att ha och vilken stil föredrar jag?

Kanske vill du ha ett vackert hårsmycke som passar bra till klänningen? Då måste det givetvis stämma väl överens med den bröllopsfrisyr du väljer.

Botanisera bland bröllopsfrisyrer via vår tavla på Pinterest och inspireras till en välja rätt frisyr för just ditt bröllop.

Trendig bröllopsfrisyr

Vilka bröllopsfrisyrer är trendiga just nu?

Romantiken är något som genomsyrar dagens bröllopsfrisyrer. En naturlig och kvinnlig look med levande hår står högst upp på mångas önskelista.

Det är vanligt att välja halvuppsättningar med mjuka lockar. Detta är också något som passar väldigt många ansiktstyper och hårlängder vilket är en stor fördel. De mjuka lockarna ramar ofta in ansiktet på ett väldigt fint sätt och framhäver den vackra brudsminkningen.

Flätor i alla dess former har länge varit populärt och den trenden ser ut att hålla i sig. Flätan i sig är så fin att den kan utgöra hela bröllopsfrisyren och de mindre varianterna blir nästan som ett hårsmycke.

Levande blommor och hårsmycken är något som kommit starkt de senaste åren

Det är fullt förståeligt för det är ju så himla fint, eller hur? Har du t.ex. tänkt dig en bohemisk stil gör de levande blommorna verkligen stilen fulländad.

Ett gnistrande hårsmycke kan verkligen bli pricken över i:et för att förstärka den glamourösa bruden. Det finns så mycket underbara hårsmycken idag så har du inte övervägt detta innan tycker vi att du ska ta dig en kik.

Hårsmycke för brud

Hårsmycken

Hårsmycken kan vara en detalj verkligen höjer hela bröllopsfrisyren till en helt ny nivå och som kan komplettera klänningen på ett bra sätt. Här har vi samlat en del vackra hårsmycken där vi hoppas du ska kunna hitta en favorit.

Löshår till bröllopsfrisyr

Löshår

Behöver ditt hår hjälp på traven för att kunna omvandlas till en vacker bröllopsfrisyr? Löshår kan bidra med både extra längd och fyllighet. Läs våra tips på vad du ska tänka på vid användning av löshår till bröllopsfrisyren.

Tips! – Klipp och färga håret innan bröllopet

För att du ska känna dig helt tipptopp kan det vara viktigt att klippa sig och färga utväxten någon vecka innan bröllopet. Man ska dock inte göra det för tätt inpå bröllopet då det ser mer naturligt ut efter några tvättar och du riskerar inte att t.ex. ha färgrester kvar på huden.

Göra bröllopsfrisyren själv eller anlita en professionell frisör

Detta kan ibland vara en kostnadsfråga då en del känner att de inte vill lägga för mycket pengar på denna post då det sammantaget för hela bröllopet kan bli mycket pengar. Många som själva är intresserade av hår och smink gör det själva av just den anledningen också.

Men att anlita en professionell frisör kan vara väl värt pengarna många gånger. På så sätt kan du njuta av din bröllopsdag till max och lägga fokus på dig själv några timmar. Finns det någon bättre start på bröllopsdagen än att få sätta sig i en frisörstol och bli ompysslad och få en trevlig stund med sina brudtärnor.
Dessutom vet du att frisyren kommer hålla hela dagen eftersom du fått experthjälp.

Så gör du din egen håruppsättning

Vill du testa att göra din egen håruppsättning till bröllopet? Ta med fördel hjälp av våra tips och guider till hur du på egen hand hand fixar bröllopsfrisyren.

Vad ska man tänka på om man bokar en professionell frisör?

Boka i god tid

Det är väldigt viktigt att du är ute i god tid när du ska boka din frisör. Gifter du dig dessutom under sommarhalvåret på en lördag är det extra viktigt att boka din frisör i ett tidigt skede. Trycket är ofta hårt under dessa dagar och många bokar som sagt långt i förväg. På en sådan stor dag som denna är det viktigt att man känner sig trygg med sin frisör och får den man önskar.

Se till att boka en konsultation och provuppsättning innan

Ofta ingår det en konsultation där man tillsammans med frisören går igenom stil, personlighet, miljö och klänning och utifrån det bollar idéer om hur bröllopsfrisyren kan se ut. Vissa har man en klar bild hur man vill ha sitt hår men ibland kan frisören komma med bra input vad som kanske passar en viss ansiktsform och klänning som man inte tidigare har tänkt på.

Att man sedan gör en provuppsättning innan själva bröllopsdagen är väldigt viktigt så man känner att man får till sitt hår precis som man önskar.

Ta med hårsmycke och löshår till provuppsättningen

Om du vill ha i löshår, hårsmycke, blommor i din bröllopsfrisyr är det viktigt att du tar med detta redan vid provuppsättningen så ni kan testa hur allt kommer att se ut på själva bröllopsdagen.