Egen håruppsättning

Lyckas man gör en egen håruppsättning som man är nöjd med kan man ju spara in en slant på just bröllopsfrisyren. Men det är inte alltid helt lätt att få till en snygg håruppsättning helt på egen hand. Det kan behövas en del träning och du behöver i de flesta fall någon som visar dig hur du ska göra.

Det kan vi hjälpa dig med! Vi har samlat många bra videoguider som steg för steg visar dig hur du ska bära dig åt för att göra din egna håruppsättning inför bröllopet.

Med hjälp av dessa kan du dels få inspiration till att hitta en håruppsättning som du gillar men även hitta någon som du vet att man kan göra själv.

Frisören tipsar om sina favoritprodukter

Vi har tagit hjälp av Malin som har arbetat som professionell frisör i snart 10 år och som har stor erfarenhet från håruppsättningar till bröllop. Vi frågade ifall hon kunde tipsa er om hennes favoritprodukter och vilka hon själv använder när hon gör just håruppsättningar till bröllop.

Här har jag listat mina favoritprodukter som gör att din styling kommer hålla heeela dagen! En bra grund är A & O, därför måste man börja redan i duschen!

Frisör som kan håruppsättningar

Malin Andersson
Frisör – Salong Lawli
@malin.andersson

Maxi.Wash från Kevin.Murphy

MAXI.WASH

Ett detox schampo som tar bort beläggningar, smuts och produktrester på ett effektivt sätt samtidigt som de naturliga antiseptiska ingredienserna avgiftar både hår och hårbotten. Håret får en nystart och en enorm glans.

Angel.Rinse balsam från Kevin.Murphy

ANGEL.RINSE

Ett viktlöst och volymgivande balsam som återfuktar samtidigt som det ökar elasticiteten i torrt hår. Passar alla hårtyper och hjälper dessutom till att bevara färgen.

Anti.Gravity.Spray från Kevin.Murphy

ANTI.GRAVITY.SPRAY

Denna produkten skapar stadga och volym till din frisyr. Spraya i hela håret (snåla inte) från botten till toppen och föna in produkten. Ett stort + är att den har värmeskydd upp till 220°C.

Doo.Over puderspray från Kevin Murphy

DOO.OVER

En perfekt spray att använda som en arbetsspray under tiden du skapar din frisyr. Det är en blandning av hårspray, torrschampo och pudervax. Perfekt mix i en flaska.

Control Spray från Living Proof

CONTROL.HAIRSPRAY

Dags att fastställa frisyren! Ger det lilla extra utan att bli kladdig eller blöt! TIPS: finns i mini flaska, perfekt att ha med i handväskan!

Videoguider till egen håruppsättning

Det kan vara väldigt svårt att med ord förklara hur man ska göra en håruppsättning. Här tipsar vi därför istället om några väldigt bra videoguider som går igenom precis hur du ska göra steg för steg. En del är faktiskt riktigt lätta att få till snyggt på egen hand medan andra uppsättningar kräver lite mer.

Ta hjälp av en vän

Trots att dessa håruppsättningar går att göra själv kan det som sagt vara lite knivigt ifall man aldrig tidigare gjort det. Det kan därför vara bra att ta hjälp av en vän när ni testar er fram till den håruppsättning ni till sist blir mest nöjda med.

Träna på håruppsättningen flera gånger

Det sista du vill är att stå där på bröllopsdagen och inte få till frisyren precis så som du vill ha den. Det gäller därför att verkligen ha tränat ordentligt på att göra just den håruppsättning du har valt. Du ska träna på att göra den såpass många gånger att du känner dig helt säker på att du kommer klara av det helt utan problem när det väl gäller.

Tänk på att det kan vara svårare att få till håruppsättningen på självaste bröllopsdagen eftersom det är så mycket annat att tänka på och det kan vara en något stressad situation.