Ris, konfetti och bröllopsbubblor

När vigseln är över och det nygifta paret går ner för kyrktrappan ska detta såklart firas! Traditionellt sett kastar man ris över brudparet men hur är det egentligen idag? Får man fortfarande lov att kasta ris eller hur var det nu med de stackars fåglarna?

Vi hjälper er att få svar på era frågor samtidigt som vi tipsar om andra populära alternativ till riset, som exempelvis konfetti eller såpbubblor, och var ni kan köpa billiga varianter.

Bröllopsbubblor

Köp billiga såpbubblor till bröllopet

Ett bra knep för att skapa en nästan drömsk känsla under vigseln på sitt bröllop är att använda sig av såpbubblor. Bubblorna som blåser i vinden under en utomhusvigsel eller då gästerna tar emot det nygifta paret på kyrktrappan kan ge en nästintill magisk känsla. Även bröllopsbilder och bröllopsfilmer kan bli väldigt effektfulla med hjälp av såpbubblor.

Tänk på att köpa såpbubblor som är avsedda för bröllop då dessa inte fläckar kläderna till skillnad från andra såpbubblor.

De såpbubblor som passar bra till bröllop kallas ibland ibland just bröllopsbubblor. På bland annat Partykungen hittar du flera olika bröllopsbubblor i söta små förpackningar som passar till bröllop.


Här är några exempel på bröllopsbubblor som finns att köpa


Egna såpbubblor till bröllop

Blanda egna såpbubblor som inte fläckar kläderna

Vill du inte köpa färdiga såpbubblor går det faktiskt att blanda till sina egna såpbubblor till bröllopet som inte skapar fläckar på brudklänningen. Kanske har du redan fina burkar hemma som passar perfekt till såpbubblor?

Köp biologiskt nedbrytbar konfetti

Det finns en mängd olika varianter på konfetti som man kan använda till bröllopet. Det bästa är att det faktiskt finns papperskonfetti som är biologiskt nedbrytbar. Det gör att den dessutom passar alldeles utmärkt till utomhusbruk. Dessutom är konfetti ett enkelt, smidigt och ett jättefint alternativ till ris.

Gör din egen konfetti

Ett annat alternativ är ju att göra sin alldeles egna konfetti. Detta kan man göra på flera olika sätt men det vanligaste är att med hjälp av en pappersstans stansa ut konfetti. Detta är dock ganska tidskrävande då det behövs en hel del konfetti för att det ska bli något. Har du tiden att pyssla är det i alla fall ett billigt sätt att få konfetti.

När du väl har tillverkat din konfetti kan det vara en god idé att göra den antistatisk så att det inte fastnar lika lätt på dig och dina gäster. Det gör du genom att t.ex. hälla konfetti i en burk eller påse och spraya på konfettin med antistatisk spray. Skaka om så att det påverkar all konfetti i påsen/burken. Klart!

Fågel

Fågelvänliga alternativ till ris

Som ni säkert redan har hört talas om är det många som påstår att ris inte är ett bra alternativ med tanke på småfåglarna. Riset ska tydligen inte vara så bra för deras magar sägs det. Det finns däremot många som menar att detta är en myt och att det faktiskt inte är så farligt för fåglarna som många tidigare trott. Med det sagt så finns det en del andra alternativ till ris som man med fördel kan använda på bröllopet så att man slipper oroa sig för fåglarna.

Något som påminner om ris och inte heller ger några fettfläckar på kläderna är sesamfrön. Ett väldigt bra alternativ helt enkelt både för de små fåglarna och för att slippa kemtvätt.

Ljusa fågelfrön påminner också om riskorn och passar även dem perfekt eftersom fågelfrön inte skräpar ned utan äts upp av fåglarna.

Blomblad som konfetti efter vigseln

Köp verklighetstrogna rosenblad i silke

Ett alternativ till konfetti kan vara vackra rosenblad som man kan kasta över det nygifta brudparet. Faktum är att många bröllopsfotografer rekommenderar att man använder blomblad istället för ris för att det blir så fint på bilderna. Dessa rosenblad är tillverkade i silke och ser förvånansvärt verklighetstrogna ut.


Torka blomblad till konfetti

Blomblad kan som sagt vara ett väldigt fint alternativ till konfetti på bröllopet och är dessutom helt naturligt. Gör fina strutar, fyll dem sedan med blomblad och dela ut till gästerna.
Tänk på att börja i god tid och spara blomblad som du torkar för det går åt MÅNGA!

Strutar man kan förvara konfettin i kan göras på många olika sätt så se till att det blir i en stil och färg som passar ert bröllops tema.