Fotobås

Ett bra sätt att få gästerna att fastna på bild och samtidigt tycka att det är roligt är genom att skapa en fotobakgrund eller ett fotobås. Det brukar bli ett uppskattat och naturligt sätt för gästerna att vilja posera framför kameran. Lägg gärna fram lite rekvisita man kan använda sig av för att få gästerna att slappna av ännu mer. Ett fotobås är ett roligt inslag på festen som kan finnas uppställt under hela dagen men framför allt om det under dagen finns tid för mingel. Då kan detta vara en av ”aktiviteterna” som gästerna kan roa sig med medan de minglar runt.

Det finns en mängd olika varianter på fotobakgrunder som man kan bygga upp. Det är bara fantasin, tiden och ibland budgeten som sätter gränser. Man lägger det på den nivån man själv orkar med helt enkelt. Ibland kan det vara så enkelt som endast en ram och vill man slå på stort kanske man fixar en hel blomstervägg. Beroende på vad ni vill ha behöver det oftast inte kosta många kronor. Tänk dock på att försöka hålla det i stil med övriga bröllopet och lyft fram något som är speciellt för just er. Här kommer lite olika förslag som vi hoppas kan inspirera och sätta igång tankeverksamheten.

Förslag på olika fotobås och fotobakgrunder


Photo booth till bröllop

Pappersrosetter

Här har man använt ett par gamla dörrar med vacker patina som bakgrund till ”fotobåset”. Dörrarna är dekorerade med pappersblommor i olika storlekar och färger, något som en pysslig person enkelt kan skapa själv till en rimlig kostnad.

Vill man kan man istället dekorera med riktiga blommor eller växter. Ett annat fint alternativ kan vara att hänga vackert tyg på ett böljande sätt över dörrarna och ner vid sidan.

Träplank som fotobakgrund till bröllop

Dekorerat plank

Ett enkelt träplank kan fungera mycket bra som en bakgrund till fotobåset. Denna variant har man dekorerat med blandade gröna kvistar och några blommor upptill på kanten av planket tillsammans med en ljusslinga.

I snören hänger sedan enstaka blommor ner i olika nivåer och skapar en fantastisk fin fotobakgrund som passar på ett bröllop.

Tyg och ljusslingor som fotobakgrund

Tygbakgrund

Genom att använda sig av tyg kan man enkelt skapa ett fint fotobås som passar i många situationer. Här har man hängt en ljusslinga bakom tyget för att skapa en vacker effekt där ljusen syns svagt genom tyget.

Man kan med fördel även dekorera med kvistar, blommor, pom poms, girlanger eller något annat kul. Givetvis kan man ha den som den är med enbart tyg ifall man hellre vill det. Även tyll passar utmärkt till en sådan här fotobakgrund.

Tyll kan man köpa billigt på bland annat myHeart, 9 meter från 29:-.

Hänghörna som fotobås

Mysig hänghörna

Planerar ni ett avslappnat bröllop på landet kan detta kanske vara ett bra alternativ till fotobås. Här har man ställt upp en soffa tillverkad av höbalar med filtar att sitta på.

Runt omkring är det fint dekorerat med blommor, ljusslingor, vimplar och annat för att skapa en mysig plats att hänga på och att bli fotograferad tillsammans med sitt sällskap.

Trädet hjälper till att skapa en snygg inramning och med hjälp av bland annat ljusslingorna får man en fin fotobakgrund.

Fotobås till bröllop

Enkelt plank

Här är ytterligare ett alternativ på fotobås som till största delen består av ett träplank. Det är relativt enkelt att bygga själv och det behöver inte kosta många kronor.

Genom att dekorera med några fina föremål framför och på sidan om planket kan man enkelt skapa en snygg fotobakgrund utan allt för mycket jobb. Det här exemplet med bland annat en gammal skrivmaskin och en koffert kan kanske passa bra till ett bröllop i vintage stil.

Det är extra roligt ifall några av dekorationerna är personligt förknippade med er och stämmer bra överens med övriga stilen på bröllopet. Varför inte dekorera planket med en fin girlang eller kanske skriva något passande högst upp för att ytterligare höja nivån ett snäpp.

Enkel fotobakgrund med tyg

DEKORERAD DÖRR

Kanske har ni en vacker vägg gammal vägg i närheten av bröllopsplatsen som passar bra som en fotobakgrund? Då kan ni med fördel utnyttja den istället för att skapa ett fotobås någon annanstans.

Genom att, som i exemplet ovan, använda en dörr blir det enklare att skapa en fin inramning. Häng upp fina tyger som en gardin och använd blommor eller gröna blad för att dekorera med.

Som på detta exempel kan ni även ställa övriga dekorationer på marken framför och på sidan. Här har man valt att lådor/hyllor för att skapa lite höjdskillnad och få dekorationer i flera nivåer för att skapa en vacker harmoni.