Funderar du på anlita en amatörfotograf till bröllopet?

Om man inte har så högra krav på sina bröllopsbilder finns det ändå vissa knep för att komma undan billigare. Ibland finns det helt enkelt ingen budget att lägga på en professionell fotograf men man vill ändå ha bilder från sitt bröllop som ett minne. Tänk dock på att inte drömma dig bort bland vackra bilder på Pinterest och tror att dina bilder kommer hålla den klassen, du måste sänka ribban.

Vänner och bekanta som kan fota

Vänner och bekanta

Ett alternativ som ofta blir väldigt billigt är att höra runt bland sin bekantskapskrets. Kanske har man någon nära vän, släkting, jobbarkompis m.m. som är fotointresserad och som kan hjälpa till att ta lite bilder på bröllopsdagen.

Elever på fotoskola

Elever

Ett annat hett tips är att kolla med elever som går medieprogrammet. Dessa elever har ofta ett brinnande fotointresse och trots att de kanske är i upplärningsfasen så kan de ett och annat om fotografering och kan säkert få till lite fina bilder.

Hobbyfotograf på bröllop

Hobbyfotografer

Försök hitta fotografer som precis har börjat sin resa inom bröllopsfotografering och kanske söker bröllopspar att ”träna på” gratis eller mot en väldigt liten ersättning. Skriv ut annons på Facebook, matvarubutiken, Instagram eller olika fotosidor där fotointresserade hänger och se om du kan få något napp.

Hobbyfotograf som bröllopsfotograf

Fotosidan

Ett annat bra ställe att efterfråga billiga amatörfotografer är Fotosidan.se. Det är en samlingsplats för fotointresserade som också erbjuder gratis annonser på deras köp- och säljsida. Bli medlem gratis och lägg upp en annons där billig fotograf sökes.