Saker att ha med sig i brudväskan på bröllopsdagen

Det är omöjligt att vara helt förberedd på allt som kan hända på bröllopsdagen. Trots att du har planerat det mesta in i minsta detalj kan det uppkomma en del oförutsedda händelser som man helt enkelt inte har tänkt på. Men det kan ju vara en god idé att åtminstone försöka planera för det oförutsedda. Det kan därför alltid vara bra att packa med sig en akutväska med lite smått och gott som förhoppningsvis kan bli en räddare i nöden ifall olyckan skulle vara framme.

Vad ska man då inte glömma att packa med sig i brudväskan på bröllopsdagen?

Hårnålar och hårspray i brudväskan

Hårnålar och hårspray

Även om du varit hos en professionell frisör och gjort i ordning ditt hår kan det trots allt vara bra att ha några extra hårnålar och lite spray i väskan om något oförutsett händer. Du kanske fastnar i något, blir lite blöt eller något annat tråkigt som behövs fixas till.

Det är alltid bra att vara lite förberedd!

Smink i brudväskan

Smink

Det kan finnas många anledningar till att man skulle behöva bättra på sminket lite under dagen. Även om du fått en brudsminkning på förmiddagen ska du alltså alltid packa ner sminkväskan i fall. Kanske kan det hända att du behöver bättra på läppglanset, matta ner med puder om du blivit lite glansig under dagen eller bättra på något annat om du exempelvis fått vatten i ansiktet.

Parfym

Produkter som håller dig fräsch

Alla vill väl känna sig fräscha på sin bröllopsdag? Se därför till att ta med tandborste, tandkräm, tuggummi, deodorant, parfym och tamponger. Man vill inte behöva gå på sin bröllopsdag och oroa sig för ifall man kanske luktar svett eller inte.

Läs även: Parfym till bröllop

Värktabletter på bröllopsdagen

Värktabletter

Bröllopsdagen kan ofta vara en hektisk dag med många moment och det kan både glömmas av att äta och dricka vilket kan leda till huvudvärk. Se alltid till att ta med tabletter som snabbt kan göra underverk. Men glöm för den saken skull inte av att äta och dricka.

Sykit med nål och tråd för brudväskan

Sykit och säkerhetsnålar

Skulle någon söm på klänningen gå upp under bröllopsdagen är nål och tråd ovärdeligt. Det är så enkelt att ta med sig och samtidigt så viktigt ifall det mot förmodan skulle hända något med klänningen. Förhoppningsvis hinner man snabbt och lätt åtgärda problemet innan gästerna ens märkt något.

Näsdukar till brudväskan

Näsdukar

Det kan i många fall bli en hel del glädjetårar på bröllopsdagen. För att bland annat hålla sminkningen i schack kan det alltså vara smart att se till att det finns näsdukar nära till hands. Kanske uppenbart men samtidigt väldigt lätt att glömma av att ta med sig på bröllopsdagen.

Mandlar som snacks på bröllopet

Snacks kan vara viktigt!

Det kan ibland finnas en risk att man glömmer bort att äta under bröllopsdagen. Kanske är det bröllopsfotograferingen eller något annat drar ut på tiden vilket gör att man inte hinner att äta. För att inte tömma sitt energiförråd helt är det därför bra att ha med lite extra energi i väskan. Stoppa ner lite nötter, russin och små bars som man snabbt och lätt kan få i sig ifall det skulle behövas.

Ett par extra brudskor

Extra par skor + skavsårsplåster

Förhoppningsvis har du ett par sköna brudskor som du har gått in ordentligt men man kan aldrig vara nog förberedd. Dessutom kan ju faktiskt en klack gå av om man har otur. Ta därför med ett par extra brudskor och skavsårsplåster så att du kan dansa hela natten lång utan problem med ömmande fötter.

Mobilladdare

Mobilladdare

Mobilen är ofta en självklarhet att ta med sig men en laddare är kanske lättare att glömma. Tänk därför på att vara noga med att med packa ner den så att du inte står där med urladdat batteri när det var någon du ville få tag på eller ett ögonblick du ville fånga med kameran.

Nagellack till strumpbyxorna

Genomskinligt nagellack och strumpbyxor

Det kanske inte är lika vanligt att man har strumpbyxor på sig nuförtiden men om så är fallet, glöm för guds skull inte bort att packa ner några par extra och ett genomskinligt nagellack. Att det går en maska eller två känns snarare som en regel än ett undantag.