Parfym till bröllop

När ni planerar inför er stora dag, bröllopsdagen, är det ofta många detaljer som bara måste sitta för att bröllopet ska bli så magiskt som ni tänker er. En detalj som kanske inte är ett måste men som vi absolut kan rekommendera är att välja ut en speciell parfym som ni använder dagen till ära.

Denna parfym, doften med stort D, kommer sedan faktiskt att hjälpa er att minnas och återuppleva er fantastiska dag även långt senare.

Men hur då, kanske du tänker. Hur kan en parfym göra så stor skillnad?

Varför ska man välja en ny parfym till bröllopsdagen?

Dofter kan faktiskt vara ett jättebra sätt att plocka fram minnen hos dig. Du har säkert själv märkt att du aktiverat något gammalt minne när du känt en speciell doft.

Känner du doften av nyklippt gräs kanske tankarna vandrar tillbaka till barndomen när du sprang barfota i gräset och lekte. Lukten av varm choklad ger dig kanske ett inre lugn och får dig att minnas en härlig skogsutflykt med familjen.

Dofter och därmed även parfymer väcker alltså minnen och hjälper dig att komma ihåg saker i samband med just den doften. Om du bär en speciell doft vid ett speciellt tillfälle kommer den alltså att påminna dig om den stunden när du väl känner doften på nytt. Så frågan är vilka dofter ni vill ska vara signifikanta för ert bröllop?

Lyssna på vetenskapen

Faktum är att ju fler sinnen du använder desto troligare är det att du kommer att minnas något från en specifik tidpunkt. Det är därför det är bra att använda sig av en specifik doft när man t.ex. sitter och pluggar inför ett prov. När man sedan ska göra själva provet använder man sig av samma doft för att få lite hjälp på traven att komma ihåg det man tidigare läst. Ett annat exempel när det kommer till studerande är att använda en specifik smak på ett tuggummi vid lästillfället för att sedan använda samma typ av tuggummi även under provet.

Enligt en svensk-tysk studie, som publicerats i Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, kan förmågan att minnas saker genom att koppla ihop dofter och synintryck öka genom en låg dos insulin till hjärnan.

Så varför inte testa att välja ut en ny parfym speciellt till bröllopet! Skulle det trots allt inte fungera med just minnesgrejen är det väl ändå alltid trevligt med en ny god parfym en sådan speciell dag?

Parfymen kan även hjälpa till med känslan av att allt är helt perfekt och att du känner dig extra fin och fräsch under din bröllopsdag.

Köp en ny parfym till bröllopet online

Det bästa är som sagt att välja en helt ny doft inför ert bröllop som ni sedan förknippar med denna dag. Använder ni er vanliga parfym kommer detta inte bli en unik doft för bröllopsdagen. Här nedan tipsar vi om några populära och lite finare parfymer för kvinnor som tycks falla många i smaken. Alla dessa är EDP vilket passar utmärkt på en bröllopsdag så att doften håller sig så länge som möjligt.

Tänk på att i många fall är parfym billigare på nätet jämfört med att handla i butik. Parfym.se erbjuder till och med prisgaranti på alla ordinarie priser. Skulle du hitta billigare ordinarie pris i någon annan butik (på nätet eller fysisk) betalar de ut mellanskillnaden till dig.

Så håller doften från din parfym längre

Har du en fet hud? Grattis! Din parfym kommer då att hålla doften bättre. Har du inte fet hud kan ett knep vara att smörja in sin hud innan du applicerar parfymen, vilket kan du få din doft att sitta längre. Använder du en bodylotion med samma doft ökar du effekten ytterligare.

Bra ställen att applicera parfym

Partier som hals, handleder och öron är heta ställen där du kan känna din puls. Eftersom dessa ställen är varmare blir parfymdoften mer intensiv och härlig. Vill du ha en jämn fördelning av din parfym kan du spruta ett doftmoln som du sedan går igenom.

Förvara din parfym på rätt ställe för längre hållbarhet

För att parfymen ska hålla så länge som möjligt gäller det att förvara den på en sval och mörk plats gärna inuti kartongen. Många förvarar sin parfym öppet i badrummet vilket har en negativ inverkan på parfymen då den är känslig mot både solljus och fukt.