Bröllopsskor

I jämförelse med valet av bröllopsklänning kan kanske bröllopsskorna ibland kännas som en mindre viktig detalj. Du ska dock inte förringa valet av rätt brudskor, det kan nämligen ha stor betydelse.

Bortsett från det faktum att du kommer att känna dig finare, kan valet av bröllopsskor till och med avgöra ifall du kommer kunna njuta av bröllopsdagen till fullo eller om du kommer plågas av ömma fötter under kvällen.

Det finns en hel uppsjö vackra bröllopsskor att välja på. Är du sugen på ett par tjusiga klackskor, glittriga sandaletter eller romantiska ballerinaskor? Valet är ditt!

Vad ska man tänka på när man köper bröllopsskor?

  • Köp skor i god tid så du hinner gå in dem. Börja gärna redan en månad innan bröllopet att gå i skorna några timmar varje vecka. Ett knep är att ta på sig fuktiga sockar att gå runt med i skorna. Skorna kommer då bli fuktiga och formar sig lättare efter din fot. OBS! Gör inte detta på sidenskor då det kan bli fläckar.
  • Tänk på helheten! Vill du ha en neutral sko som framhäver klänningen och dina smycken eller vill du att de ska sticka ut? Har du smycken i en viss färgskala kan det vara fint att detaljerna på skorna matchar.
  • I många fall kan lite dyrare skor vara mer genomarbetade och stabilt uppbyggda vilket kan vara skönt en dag som denna. Du kommer trots allt ha på dig dessa skor under hela dagen.
  • Längd på klänningen kan vara en avgörande faktor. En lång klänningen döljer skorna och det är då bättre att fokusera på något bekvämt. Har du en kort klänning är ju skornas utseendet desto viktigare. En klacksko gör att dina vader får en fin form.
  • Använd gärna skoinlägg så fötterna inte glider runt.
  • Skorna kan bli en fin detalj för fotografen att ta bild på. Använd gärna skostickers under skon för att förstärka ett budskap.

Billiga bröllopsskor

Du behöver inte köpa skor till bröllopsdagen i en speciell bröllopsbutik. Det finns mängder av billiga skor i vanliga skobutiker online som passar alldeles utmärkt att ha på bröllopsdagen. Dessutom har vanliga skobutiker ofta kampanjer med exempelvis “köp 3 betala för 2” osv. Ett perfekt tillfälle att både köpa nya löparskor och fina bröllopsskor till både bruden och brudgum.


Bubbleroom

Bubbleroom är en stor svensk modeaktör på nätet som har sålt kläder online sedan 2005. Det finns en speciell bröllopskategori på hemsidan vilket underlättar när du letar efter produkter som passar på ett bröllop. Trots att Bubblerooms fokus ligger på kläder kan du ändå hitta en del fina bröllopsskor att köpa. Utbudet är såklart inte lika stort som exempelvis hos Sarenza som bara säljer skor men Bubbleroom har trots det en hel del skor som passar perfekt till bröllop.

Fraktkostnad: 39:-, gratis över 999:-

Returkostnad: f.n. 45:-

Asos

Brittiska Asos har blivit en av våra absoluta favoritbutiker när det kommer till skor, kläder och accessoarer. På Asos finns dessutom massvis med grejer som passar perfekt till bröllop. Och det bästa av allt är att det finns så mycket prisvärt! Bröllopsskor är inget undantag. Med Asos leveransvillkor behöver man heller inte oroa sig för att varorna skickas från Storbritannien.

Nelly

Har du aldrig besökt Nelly.com har du verkligen missat något! Nelly är en ledande aktör inom mode som inte bara erbjuder produkter från välkända modehus utan dessutom även har flera egna varumärken. Här hittar du i princip allt som har med mode att göra, vilket även innefattar klänningar och skor till bröllop. När det kommer till just skor kan man hitta ett stort antal skor som fungerar superbra som bröllopsskor och som dessutom håller en bra prisnivå. Ja, de flesta är rent av riktigt billiga!

Bonprix logo

Bonprix är ett tyskt modeföretag som numera finns i ca 30 länder runt om i världen. På Bonprix bröllopsavdelning kan du hitta bland annat brudklänningar, skor, underkläder och accessoarer men även kläder till brudtärnor och bröllopsgäster. Utbudet är kanske inte alltid enormt direkt men man kan absolut hitta en del guldkorn till riktigt bra priser. När det kommer till bröllopsskor finns det i skrivande stund ett tjugotal under kategorin bröllop. Glöm dock inte att det kan finnas en del passande skor som inte ligger under den kategorin så kolla även in de “vanliga” skorna.

Frakt: 49:-
Retur: 49:-

Att tänka på när man bär klackskor

  • Att välja högklackade skor ger dig en vacker hållning och gör att klänningen kommer falla fint. Tänk dock på att du ska gå i dem hela dagen.
  • Köp inte högre klackar än vad du är van vid!
  • Ovan att gå i klack? träna då innan! Sätt i klacken ordentligt och rulla foten framåt och rör på dig mycket så minskar trycket i trampdynorna.
  • Ta med ett par bekväma skor som man kan varva med på lämpliga stunder.