Ursäkta röran, vi uppdaterar med ny layout och nytt innehåll.

Transport till och från vigsel

Ni är precis nygifta och lämnar kyrkan eller vigselplatsen ni har valt. Gästerna jublar runt omkring, det kastas ris, såpbubblor virvlar i luften och alla ger sina varma lyckönskningar till er. Vad händer då sedan? Hur tar ni er och gästerna till festen? Transporten är viktig pusselbit att tänka på i ett tidigt skede. Det är också då ni som bröllopspar eventuellt kan andas ut och ladda batterierna inför kvällens festligheter.

6 viktiga punkter du bör tänka på inför transport till och från vigseln

Avståndet mellan vigselplatsen och festlokalen spelar roll. Hur lång tid tar det att ta sig mellan de två punkterna och vilka alternativ känns rimliga utifrån det.

Vilken årstid ni gifter er under skapar olika bra förutsättningar för olika typer av transporter, då vissa kan vara mer passande än andra. En nervevad cab känns inte så lockande under vinterhalvåret t.ex.

Bröllopstemat kan vara viktigt att ta hänsyn till. Låt transporten gå i stil med övriga bröllopet. Har ni ett lantligt bröllop ute på vischan kanske det klassiska alternativet med häst och vagn passar bra eller varför inte ta traktorn.

Var ute i god tid när ni ska boka eventuell transport till och från vigseln. Många är så uppe i inbjudningar, ringar, klänningar och annat att man ibland kan glömma av fixa med en passande transport. Gör detta i god tid så ni slipper få panik när bröllopet närmar sig och mycket kan vara uppbokat.

Planera in extra tid eftersom det ofta tar lite längre tid att transportera sig än vad man räknat med. Det kan vara trafik som påverkar eller att man inte kommer in i den aktuella transporten lika fort som planerat. Planera därför in extra tid så ni slipper att stressa.

Dessutom kan det vara mysigt att ta en liten extratur innan ni anländer till festen. På så vis får ni lite extra tid för er själva innan det är dags att möta alla bröllopsgäster.

Kontaktuppgifter är viktigt att ha ordning på. Se därför till att chauffören har telefonnummer till toastmaster eller toastmadame så att de kan stämma av att allt flyter på som det ska.

Olika typer av transport till bröllop


Glid fram i en segelbåt i skärgårdsidyllen, njut av en romantisk tur till häst och vagn eller vill ni heller rivstarta i gruset på kyrkgrusgången i en fräsig sportbil.
Här kommer några olika förslag på olika transporter, några mer traditionella än andra. Utgå ifrån er själva och försök ta något som symboliserar er om det går.

Limousine

En klassiker som som andas lyx och flärd. Att glida runt i en limousine med ett glas bubbel i handen är lite av en dröm för många. Har ni plats för detta i er budget så låt då drömmen bli sann.

Sportbil


Älskar ni vrålåk, fart och fläkt. Att sätta sig in i en … och köra iväg med en rivstart från grusgången vid kyrkan. Kan det bli bättre?

Veteranbil

En anlända till bröllopsfesten i en vacker veteranbil kan passa perfekt på många klassiska bröllop. Har ni kanske ett retrotema på ert bröllop passar det såklart ännu bättre och kan verkligen bli som pricken över i:et när ni möter gästerna på bröllopsfesten. Pimpa bilen med lite fina dekorationer och njut av turen till festlokalen.

Häst och vagn

Ett givet val för många hästälskare som också är en riktigt klassiker! Kräver ju att avståndet inte är allt för långt då detta färdmedel inte är av den snabbaste typen direkt. Häst och vagn är ett mycket vackert sätt att anlända till festen på och ni kommer alldeles säkert få många beundrande blickar.

Båt

Äger bröllopet rum i närheten av havet eller sjön? Då är båt ett bra transportmedel som ger en unik upplevelse. Är båten tillräckligt stor kan ni med fördel åka tillsammans med bröllopsgästerna för en perfekt start på bröllopsfesten. Skåla i bubbel och låt detta bli en del av bröllopsminglet. Ha en trubadur ombord och ge er själva och era gäster en unik och minnesvärd upplevelse.

Buss

Hyr en stor buss och ta med er gästerna på en annorlunda tur från vigseln till festlokalen. Passa på att hitta på något kul längs vägen för att aktivera alla. En brudskål, ett quiz eller någon annan rolig aktivitet som toastmaster/toastmadame har fixat. Gör det till en minnesvärd resa helt enkelt.

Motorcykel

Är ni ett riktigt knuttepar? Låt detta synas även på er bröllopsdag. Om avståndet tillåter är det ju en självklarhet att ta bågen från punkt A till B men se till att vara försiktig med klänningen bara.

Fyrhjuling

Är fyrhjulingen något som symboliserar er och att sträckan inte är att för lång mellan vigsel och festplats kan detta vara ett roligt och lite annorlunda alternativ.

Flakmoppe

Hur gulligt skulle det inte vara om brudgummen/bruden kom körande med sin partner på en gammal hederlig flakmoppe. Helt klart ett roligt och annorlunda alternativ.

Tandemcykel


Ett hipt alternativ för er som vill göra något annorlunda och inte har så långt till festlokalen. Här krävs också att klänningen är av ett enklare slag då cykling i bröllopsklänning inte är det enklaste.

Golfbil


Är det på golfbanan ni alltid hänger på helgerna finns det väl knappast något mer passande än en golfbil. Den här gången får ni dock lämna klubborna hemma och istället dekorera den i vacker bröllopsanda.

Helikopter

Kanske inte det billigaste alternativet direkt men hur fräckt hade det inte varit att bli upphämtad av en helikopter. Finns det plats i budgeten?! Kör!

Dekorera transporten

Vissa transportmedel är så pass fina eller coola att de inte krävs några dekorationer men oftast kan det vara kul att dekorera upp dem lite grann. Genom att använda dekorationer kan till och med en enklare bil fungera då den helt plötsligt känns lite lyxigare. Här hittar ni varianter på fina dekorationer till den transport ni valt.

Transportera gästerna

Vigseln är avklarad, gästernas lyckönskningar haglar över er och ni som brudpar kan nu andas ut. Nu är det bara det den fantastiska festen kvar. Hur övriga gäster tar sig till den behöver inte ni ansvara för. Tänk på att gästerna har vetat om ert bröllop sedan en lång tid tillbaka och kunnat fixa den skjuts de behöver.

Men vill ni ändå ordna med transport för gästerna är buss eller båt ett trevligt alternativ som vi skrivit om här ovan. Känner man att detta inte var en post man räknat med i sin bröllopsbudget tycker ofta gästerna inte att det är några konstigheter att betala för sig när de åker med. Många är bara glada för att ni har fixat med transport.

Transporten blir då som ett slags förmingel där ni kan passa på att underhålla gästerna på olika sätt. Så se till att skapa en go stämning då detta blir som en inledning och sätter nivån på festen på ett sätt.