Gåvor till bröllopsgästerna

Att ge en liten gåva till bröllopsgästerna är givetvis inget måste men det kan vara en trevlig gest för att visa sin uppskattning över att gästerna ville närvara på er bröllopsdag. Det viktiga är absolut inte att köpa något dyrt och fint. Däremot är det ofta väldigt uppskattat om det finns en tanke med gåvan och att man gjort en fyndig text eller kanske ett rim till.

Här nedan har vi försökt samla lite tips på billiga alternativ som passar bra som gåva till bröllopsgästerna.

Köp presentaskar till bröllopsgästerna

Ofta ger brudparet något väldigt litet som gåva till bröllopsgästerna. Gåvan är som sagt mest symbolisk och består ofta av lite choklad eller något annat sött och gott. Alla uppskattar ju att få ett fint paket även fast det är litet. Köp därför dessa fina små presentaskar och ge till era bröllopsgäster. Presentaskarna har perfekt storlek för att fyllas med fin choklad eller kanske lite hemmagjord fudge. Eller varför inte eran egna favoritgodis? Det viktiga är kanske inte vad som är i paketet, gästerna kommer garanterat bli glatt överraskade över att själva få en liten gåva som gäst på ett bröllop.

Kanske kan ni komma på något annorlunda och extra överraskande att lägga i era presentaskar.

Gör din egen presentask

Är du väldigt pysslig av dig kan du faktiskt tillverka egna presentaskar. Detta är nog mest för personer som verkligen gillar att pyssla och framförallt har mycket tid över, speciellt om gästlistan är någorlunda lång. Med det sagt finns det hur många bra videos som helst på YouTube som hjälper dig att steg för steg skapa fantastiskt fina presentaskar. Här nedan ser ni två av dessa där du kan lära dig hur du viker papper till en ask formad som bröllopskläder samt en tårtbit.

Godsaker att fylla presentaskarna med

Det är som sagt väldigt vanligt att brudparet ger bort en fin ask med lite choklad eller liknande till sina bröllopsgäster. Det blir dels en fin detalj till dukningen och dels en fin gest mot gästerna. Bröllopsdagen går ju såklart i kärlekens tecken och vad passar då inte bättre än att ge bort fin hjärtformad choklad? Partyhallen har ett helt gäng olika varianter av fin choklad som passar alldeles utmärkt att lägga i en presentask och ge bort som gåva till era bröllopsgäster.

Gör din egen kärleksdryck

Ett annat roligt alternativ är att göra egen saft och tappa upp i fina små flaskor och klistra på egna etiketter. Det brukar vara mycket uppskattat!

Det finns papper med klister på baksidan som man kan skriva ut på i sin vanliga skrivare. Dessa passar utmärkt till att göra egna etiketter med. Eller så kan man köpa roliga fotoetiketter med dina egna bilder.

Vi bad några av våra bekanta att spara på sina urdruckna “Froosh”-flaskor då vi tyckte de var lagom stora och har en fin form med bra lock. Perfekt att använda som gåva till gästerna, fyllda med hemmagjord saft!

Dessa självhäftande etiketter hittar du på Zazzle och du fyller enkelt i vad du vill att det ska stå på etiketterna innan du beställer. Klistermärkena finns i ett par olika storlekar och såklart i en stor mängd olika designs.