Morgongåva

Tycker du att det är svårt att veta vad du ska köpa för morgongåva att ge till din älskade dagen efter bröllopet? Inga problem, vi hjälper dig på traven genom att tipsa om båda vanliga och annorlunda presenter som passar som morgongåva.

Ge er själva en perfekt start på det nya livet som gifta genom att välja perfekta morgongåvor att ge varandra. Låt dig inspireras av våra förslag så att du kan hitta något som passar just din partner som handen i handsken.

Tänk också på att det inte måste vara en traditionell morgongåva du ger bort om du inte gärna vill det. Vem säger att ni inte kan hitta på någonting tillsammans istället för att köpa någon pryl till din partner i morgongåva. Det är du som väljer och det viktiga är att det passar er.

Smycke som morgongåva

En av de absolut populäraste, vanligaste och mest klassiska morgongåvor att ge till sin nya hustru eller make dagen efter bröllopet är ett smycke. Smycken passar ofta väldigt bra till den den här typen av present. Det är något vackert och värdefullt samtidigt som man faktiskt kan använda det för att känna sig fin. Ett smycke kan man behålla hela livet och kommer dessutom att vara ett vackert minne livet ut. En speciell gåva för ett speciellt tillfälle helt enkelt.

Här får du lite inspiration till vad du skulle kunna köpa för smycke och vart man kan få tag i fina smycken till morgongåvan.

Brudsmycken från Bubbleroom
Köp bröllopsskor hos Bubbleroom
Brudsmycken från Guldfynd
Guldfynd
Smycken till bröllop från Ellos
Ellos
Smycken till bröllop från Nelly
Nelly

Klocka i morgongåva

Att ge bort en klocka i morgongåva är också en väldigt populär present till dagen efter bröllopet. Det är en vacker, klassisk och praktisk accessoar som passar helt perfekt som morgongåva, både till kvinnan och mannen.

En del väljer dessutom att göra en fin ingravering på baksidan av klockan som ett fint minne från bröllopsdagen.

Klockor till brudgummen

Klockor till bruden

Ge bort en parfym

Parfym är ytterligare en klassisk morgongåva som ofta är en mycket uppskattad present. Det är alltid roligt att få en riktigt fin parfym vilket gör detta till en utmärkt morgongåva.

parfym.se, som erbjuder prisgaranti, hittar du fina kvalitetsparfymer till garanterat bästa ordinarie priser. Här är några av de populäraste och bäst säljande parfymerna för män och kvinnor.

Parfym för män

Parfym för kvinnor

Upplevelse

Visst kan det vara roligt att få någon pryl i present men att få uppleva något nytt tillsammans med en människa man älskar är en alldeles speciell känsla. Upplevelser är sannerligen något som på riktigt berikar livet. Är inte det en fin morgongåva att ge sin älskade så vet jag inte vad. Det behöver däremot inte vara världens flashigaste upplevelser, det är inte det som är det viktiga.

Efter ett bröllop kan det vara skönt att få ta det lugnt och verkligen njuta tillsammans med sin partner. Månader av planering och förberedelser inför bröllopet tar ofta ut sin rätt när den stora dagen äntligen ägt rum. Vad passar då bättre än att spendera tid tillsammans under en lugn och avkopplande spaweekend t.ex.?

På bl.a. upplevelse.com och greatdays.se hittar du en uppsjö av passande aktiviteter och upplevelser som säkerligen kan komma att bli ett minne för livet. Här är några föslag:

Exklusiv hudvård

Är din partner en person som gillar att ta hand om sin kropp och uppskattar fina skönhetsprodukter? Då är detta ett utmärkt förslag på morgongåva! Lyxiga hudvårdsprodukter i fina presentförpackningar känns klockrent för dig.

Fina hudvårdsprodukter kan vara något som vissa inte gärna lägger sina pengar på eftersom det kan vara förhållandevis dyrt. Då är det ju perfekt att få detta i present. Det gör också att presenten och produkterna känns lite extra lyxiga. Man får bli lite bortskämd helt enkelt.

På bl.a. Lyko och Kicks hittar du massa roliga presentkit i fina askar som känns lite extra lyxigt att ge bort en sådan speciell dag.

Morgongåva med personlig gravyr

Ge bort en morgongåva med personlig gravyr för att göra presenten extra minnesvärd. Det finns en stor mängd produkter man kan köpa med personlig gravyr på bland annat medgravyr.se och getpersonal.se.

Ska du t.ex. gifta dig med en snusare? Låt honom snusa med stil. Varför gå runt med en tråkig plastdosa när man kan ha en egen graverad snusdosa i aluminium.

Sexig morgongåva

Precis som med mycket annat i livet, kan sexlivet lätt bli rutinmässigt och man kan bli lite bekväm när man har levt ihop ett tag. Vad passar då bättre än att tända gnistan och få en perfekt nystart som ett gift par med en lite sexig och utmanande morgongåva.

Varför inte ge bort ett spel som utmanar er att testa nya saker i sängkammaren eller en sexleksak som ni kan använda tillsammans.

En rolig idé om man kanske inte tänkt köpa någonting som morgongåva egentligen är att helt enkelt slå in sig själv med hjälp av en Naughty Knot.

Fint vin som morgongåva

Fina viner

Är du och din partner riktiga vinälskare som gärna njuter i soffan med ett glas vin? En rolig idé kan då vara att beställa fina viner av hög kvalitet för speciellt utvalda tillfällen. Fina kvalitetsviner från Italien & Frankrike kan beställas från xwine.se.

Gör även fina och roliga flasketiketter på er två som du sätter på flaskan och varje bröllopsdag tar ni fram en ny flaska och firar bomull, papper osv.

Fotobok i morgongåva

Fotobok

Välj ut de bästa bilderna du har på dig och din partner och lägg ihop till en fin fotobok som speglar ert liv tillsammans fram till idag.

Roliga påhitt, resor och andra upplevelser tillsammans kanske är lätt att komma ihåg nu men med hjälp av en fin fotobok kommer ni garanterat bli påminda om era fantastiska stunder tillsammans för resten av era liv. Låt gärna fotoboken ligga framme!

Vad är morgongåva?

Morgongåva är en tradition som går långt tillbaka i tiden. Morgongåvan blev vanlig förr i tiden när kvinnorna inte kunde försörja sig själva på samma sätt eftersom de var tvungna att vara hemma och ta hand om familjen. Tanken var att mannen på morgonen efter bröllopet gav sin nyblivna hustru en gåva, vanligtvis ett smycke, som en trygghet inför hennes eventuella änkedom. Det var alltså ofta en väldigt värdefull gåva som skulle kunna säljas och inbringa en del pengar när det som mest behövdes.

Numera har morgongåvan såklart inte samma funktion som den hade förr, utan ses mer som en uppskattad gest och en fantastisk start på det nya livet som gifta.

Vem köper morgongåva?

Förr var det som sagt bara mannen som köpte morgongåva till sin hustru men det har ändrats med åren. Det är väldigt vanligt nu för tiden att även kvinnan ger sin man en present på morgonen dagen efter bröllopet.

Vad ska man köpa i morgongåva?

Den vanligaste gåvan är fortfarande något typ av smycke, framförallt till kvinnan. Till mannen är det dessutom väldigt vanligt med en klocka. Även om det är de vanligaste morgongåvorna betyder ju inte det att ni inte kan hitta på något annat roligt som skulle passa er partner. Det finns massvis med bra förslag på speciella morgongåvor. Vi har samlat några av de här på sidan som du kan få inspiration av.