Morgongåva

Vad är morgongåva och vad är de vanligaste presenterna man köper i morgongåva? Vi har samlat information och inspiration till morgongåvan som en perfekt start på det nya livet som gifta. Här finner du bra exempel på vanliga och annorlunda presenter!

Smycke som morgongåva

Smycke

Man behöver inte alltid krångla till det så mycket. Ett klassiskt, vackert smycke som morgongåva är en vanlig och ofta mycket uppskattad present.

 Ett smycke är något som du alltid kan ha på dig och som påminner dig om er bröllopsdag och er kärlek till varandra. För att göra smycket lite extra personligt är det alltid trevligt att gravera in något på det smycke du väljer.

Köp smycke

Klocka som morgongåva

Klocka

Att ge bort en klocka i morgongåva är en av de populäraste presenterna till dagen efter bröllopet. Det är en vacker, klassisk och praktisk accessoar som passar helt perfekt som morgongåva, både till kvinnan och mannen.

Många väljer att göra en fin ingravering på baksidan av klockan som ett fint minne från bröllopsdagen.

Köp klocka

Graverad Klockbox

En klocka är som sagt en klassisk morgongåva och en bra present till de flesta män. Men om din man nu redan har ett gäng fina klockor då?

I sådana fall kan en graverad klockbox vara en riktigt bra present att ge bort som morgongåva. Självklart vill man även förvara sina dyrbara klockor på ett fint och lyxigt vis.

Köp klockboxen

Graverad Snusdosa

Ska du gifta dig med en snusare? Låt honom snusa med stil. Varför gå runt med en tråkig plastdosa när man kan ha en egen graverad snusdosa i stål.

Det kommer helt klart bli en uppskattad morgongåva som dessutom finns för både lös- och portionssnus.

Köp snusdosa

Parfym som morgongåva

Parfym

En parfym är ofta ett säkert kort och en utmärkt morgongåva. Det är alltid roligt att få en riktigt fin parfym.

På parfym.se hittar du fina kvalitetsparfymer till riktigt bra priser.

Köp parfym

Morgongåva till kvinna

Exklusiv hudvård

Att bli bortskämd med lyxiga hudvårdsprodukter tackar man oftast inte nej till.

På Kicks hittar du massa roliga presentkit i fina askar som känns lite extra lyxigt att ge bort en sådan speciell dag.

Till Kicks

Elegant skoputs

Den perfekt presenten till den som vill matcha sin välpolerade personlighet.

Här får du ett kit i högsta kvalité som gör skoputsandet till en fröjd.

Kös hos Bluebox

Manlig morgongåva

Från: Bluebox

Kit för våtrakning

Ett presentkit från Edwin Jagger som innehåller allt man kan tänkas behöva för en lyxigare rakupplevelse.

Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller expert på våtrakning, kitet passar alla.

Kös hos Bluebox

Upplevelse

Att upplevelser berikar ens liv det vet vi nog alla. Att få en sak är alltid roligt men att få uppleva något nytt tillsammans med en människa man älskar är en speciell känsla.

På upplevelse.com hittar du en uppsjö av roliga aktiviteter och upplevelser som kommer att bli ett minne för livet.

Kös hos Upplevelse.com

Presentkort på spa

Spavistelse

Finns det något skönare än att få koppla av en helg med varma bubbelbad och sköna behandlingar på ett spa? Är inte det här det perfekta tillfället att unna er själva lite lyx?

Det finns många underbara spaanläggningar i detta avlånga land. Hitta en som passar dig!

Kös hos Greatdays.se

Fina viner

Är du och din partner riktiga vinälskare som gärna njuter i soffan med ett glas vin? En rolig idé kan då vara att köpa fina viner som mår bra av att lagras.

Gör sedan fina och roliga flasketiketter på er två som du sätter på flaskan och varje bröllopsdag tar ni fram en ny flaska och firar bomull, papper osv.

Köp etiketter

Fotobok i morgongåva

Fotobok

Välj ut de bästa bilderna du har på dig och din partner och lägg ihop en fin fotobok som speglar ert liv tillsammans fram till idag.

Roliga påhitt, resor och andra upplevelser tillsammans kanske är lätt att komma ihåg nu men med hjälp av en fin fotobok kommer ni garanterat bli påminda om era fantastiska stunder tillsammans resten av era liv.

Skapa fotobok

Snuskig morgongåva

Naughty Knot

Vad är det bästa han vet? Jo, dig såklart, eftersom ni ska gifta er! Så varför inte ge honom det han vill ha men lite extra fint inslaget dagen efter bröllopet.

En rolig idé om man kanske inte tänkt köpa någonting som morgongåva egentligen.

Till Coolstuff

Erotisk morgongåva

Fifty days of play

Precis som mycket annat i livet, kan sexlivet lätt bli rutinmässigt och man kan bli lite bekväm när man har levt ihop ett tag.

Vad passar då inte bättre än att tända gnistan och få en perfekt nystart som ett gift par med spelet: Fifty Days of play.

Till Coolstuff

Vad är morgongåva?

Morgongåva är en tradition som går långt tillbaka i tiden. Morgongåvan blev vanlig förr i tiden när kvinnorna inte kunde försörja sig själva på samma sätt eftersom de var tvungna att vara hemma och ta hand om familjen. Tanken var att mannen på morgonen efter bröllopet gav sin nyblivna hustru en gåva, vanligtvis ett smycke, som en trygghet inför hennes eventuella änkedom. Det var alltså ofta en väldigt värdefull gåva som skulle kunna säljas och inbringa en del pengar när det som mest behövdes.

Numera har morgongåvan såklart inte samma funktion som den hade förr, utan ses mer som en uppskattad gest och en fantastisk start på det nya livet som gifta.

Vem köper morgongåva?

Förr var det som sagt bara mannen som köpte morgongåva till sin hustru men det har ändrats med åren. Det är väldigt vanligt nu för tiden att även kvinnan ger sin man en present på morgonen dagen efter bröllopet.

Vad ska man köpa i morgongåva?

Den vanligaste gåvan är fortfarande något typ av smycke, framförallt till kvinnan. Till mannen är det dessutom väldigt vanligt med en klocka. Även om det är de vanligaste morgongåvorna betyder ju inte det att ni inte kan hitta på något annat roligt som skulle passa er partner. Det finns massvis med bra förslag på speciella morgongåvor. Vi har samlat några av de här på sidan som du kan få inspiration av.