Presenter till personer med hedersuppdrag under bröllopet

Det finns ofta flera personer som är extra viktiga under bröllopet och som ställt upp för er genom att tacka ja till hedersuppdrag som t.ex. att vara er brudtärna, best man, toastmaster osv.

Dessa personer förtjänar ofta en liten present som tack för det stöd de givit er både under själva bröllopsdagen men också under planeringen inför bröllopet.

Det behöver inte vara något dyrt eller exklusivt utan är mestadels en fin gest och ett sätt att visa er uppskattning och tacksamhet.

Det är absolut inte alla brudpar som ger en present till dessa personer och det är heller inget som man kanske förväntar sig att få ifall man t.ex. tar sig an hedersuppdraget att vara toastmaster under bröllopsfesten.

Trots detta tycker vi att det kan vara en rolig och trevlig överraskning, speciellt ifall ni kan hitta på en riktigt bra och passande present som ni vet att mottagarna kommer att uppskatta.

Presentlådor med ätbara godsaker

Ibland kan det vara svårt att komma på något bra att köpa i present och det kan kännas onödigt att köpa något bara för att. Då är ätbara presenter ett bra alternativ. En presentlåda med delikatesser eller riktigt fin lakrits är kanske inget man unnar sig själv. Just därför blir det många gånger extra uppskattat som present.

Ge bort en upplevelse i present

Ska ni ge bort en present till någon som verkar ha allt? Då kan en upplevelse vara ett bra alternativ som present. Varför inte ge bort en storstädning till någon som hjälpt er så mycket inför bröllopet att de knappt hunnit med hushållet. Vem vill inte slippa städa liksom?

Personligt graverade presenter

Vill du ge bort en present som kommer att bli ett minne för livet? Varför inte ge bort en personlig fickplunta, graverade manschettknappar eller en fin serveringsbricka med ett passande budskap?

Presenter till chokladälskaren

Ska ni ge bort något till en riktig chokladälskare är väl typ av present ganska självklar. Tänk dock på att det finns olika typer av chokladälskare. En del älskar mörk finchoklad medan andra älskar mindre glamourösa varianter. Som tur är finns passande presenter till båda typerna.

Ge bort något drickbart på ett personlig sätt

Det är ju ganska vanligt att man ger bort en flaska vin, bubbel eller annan alkoholhaltig dryck som en enklare present. Är ni inne på det spåret tycker jag absolut att ni ska göra detta på ett lite mer personligt vis. Det finns t.ex. personliga presentkartonger för vinflaskor att beställa där valfri text och foton är tryckta på. Dessutom kan man också beställa egna etiketter till flaskorna som enkelt klistras på.

Zazzle kan man skapa en helt egen design till etiketten eller så kan man välja någon av alla färdiga mallar de har att erbjuda. Här är några förslag så ni förstår hur vi menar.

Vackert smycke till någon som hjälp till på bröllopet

Visa er tacksamhet genom att ge bort ett smycke till någon som varit ovärderlig för er.

Ett vackert smycke är vanligtvis något man kommer att behålla för resten av livet, speciellt när man fått det som gåva. Det är en klassisk present som oftast är mycket uppskattad.

Brudsmycken från Guldfynd
Guldfynd

Hur mycket ska presenten kosta?

Det är helt och hållet upp till er som brudpar. De flesta förväntar sig som sagt inga presenter och kommer därför bara bli positivt överraskade att ni tagit er tid mitt under bröllopsplaneringen att hitta på en personlig present till dem.

Det räcker ofta med något litet som inte behöver kosta en förmögenhet. Det är viktigare att hitta bra presenter som passar ändamålet.

Med det sagt så kan man kanske tänka utifrån hur mycket tid och energi som lagts ner av de som har hjälp till. Har de varit helt ovärdeliga under bröllopsplaneringen, kanske till och med tagit ledigt från jobbet någon dag för att hjälpa er eller hjälp till nästan orimligt mycket?

Då ska du såklart lägga mer pengar ifall det är det som krävs för att hitta en passande present som motsvarar den hjälp du fått.

Är det väldigt många som har hjälpt till känns det kanske orimligt att köpa presenter till allihop. Tänk då på att de allra flesta faktiskt vill hjälpa till, gör det frivilligt och bara blir glada att kunna underlätta för er en sådan viktig dag i era liv.

Inte bara presenter till personer med hedersuppdrag

Det är inte bara personer som har fått hedersuppdrag under bröllopet som ibland också får presenter. En del väljer dessutom att ge presenter till andra personer.

Present till personer som hjälp till mycket

Har ni personer ni känner som varit med och hjälpt till mycket på olika sätt är det såklart trevligt att ge dessa varsin liten gåva. Det kan handla om att någon har lånat ut saker som ni annars hade behövt betala pengar för att köpa eller hyra. Eller så kan det vara att någon ställt upp och hjälp till med håruppsättning, brudsminkning eller andra förberedelser inför bröllopet. Kanske har ni fått hjälp med att laga efterrätter, tårtor eller någon annat mat till bröllopet.

Det finns helt enkelt många saker personer eventuellt hjälpt till med som ni vill visa uppskattning för genom att ge bort en enkel present.

Se till att försöka skriva ner alla personer som varit extra hjälpsamma och viktiga för er under bröllopet så att ni inte glömmer bort någon.

Present till brudparets föräldrar

En annan rolig grej som dessutom kan bli ett kul inslag under bröllopsfesten är att ge bort presenter till era föräldrar.

Bruden ger då en gåva till brudgummens föräldrar och brudgummen ger till brudens.

Vi gjorde överlämnandet av dessa presenter till en rolig grej under vår bröllopsfest genom att hålla ett tal på rim där vi tackade varandras föräldrar för den fantastiska uppfostran som gjort att vi är dem vi är idag. Talet rymde en del gliringar och skämtsamma inslag samtidigt som vi tackade våra föräldrar på riktigt och till sist överlämnade deras presenter.

Detta blev mycket uppskattat både bland gästerna och av våra föräldrar såklart.

Rimmet till våra föräldrar innan vi lämnade över presenterna:

Bella
En hyllning till Peter och Carita jag nu skulle vilja hålla
Som är lika grymma som Harry Potter på att trolla.
Ja det känns som jag en saga lever i,
Och den som trollat fram drömprinsen till mig, det är ni.
Tänk ni matat honom med Oboy, frosties och sylt var eviga da,
Söt som socker blev han och ingen är väl gladare än ja.

Emil
Öpp, öpp, öpp, vänta lite nu, här måste jag få flika in,
Menar du att min mamma och pappa är bättre än din?
Tänk alla härliga egenskaper du av dina päron fått,
Den 13 mars 2015 hade jag inte ett öga torrt.

Bella
Men Peter och Carita lyssna inte på er son,
Hans akuta matanfall t.ex. det är ju er han fått dem ifrån.
För vad skulle min matlagning vara i all sin glans,
Om inte Emils akuta ”matanfall” fanns.

Emil
Men om fru och herr Hansson ej gjort dig till den fartfyllda och hafsiga människa du är,
Du hade jag ju faktiskt inte varit så kär.
Att få springa efter dig och städa upp ditt klet,
Det är ju faktiskt något av det bästa jag vet.

Bella
Tänk att ni gjort Emil till den fantastiska bilförare han är,
Aldrig jag över honom svär.
För vad skulle jag annars sysselsätta mig med när vi tar en tur i stan,
Om inte att skrika sväng för fan!
Någon inbyggd GPS verkar inte finnas i din hjärna,
Eller är det så att du om min tankeverksamhet vill värna?

Emil
Men din uppfostran på Lingonvägen var ju kanon, här ska ni få höra,
Hennes tuggande med öppen mun är som ljuv musik för mitt öra.
Och värnar om miljön det gör hon, i vårt hem ska allt tas tillvara,
Ja tallriken ska helst slickas så den blir helt ren innan vi är klara.

Bella
Nej men inte ska vi väl stå här på bröllopsdagen och tjivas,
Ikväll vill vi att alla ska trivas.
För visst älskar vi våra föräldrar mer än mest,
Ja de är faktiskt fanimej bäst.
Vi har fått en uppfostran som inga andra föräldrar kan slå,
Därför ni nu ikväll en gåva av oss ska få.