Presenter för hedersuppdrag under bröllop

Det finns ofta flera personer som är extra viktiga under bröllopet och som ställt upp för er genom att tacka ja till hedersuppdrag som t.ex. att vara er brudtärna, best man, toastmaster osv.

Dessa personer förtjänar ofta en liten present som tack för det stöd de givit er både under själva bröllopsdagen men också under planeringen inför bröllopet.

Det behöver inte vara något dyrt eller exklusivt utan är mestadels en fin gest och ett sätt att visa er uppskattning och tacksamhet.

Det är absolut inte alla brudpar som ger en present till dessa personer och det är heller inget som man kanske förväntar sig att få ifall man t.ex. tar sig an hedersuppdraget att vara toastmaster under bröllopsfesten.

Trots detta tycker vi att det kan vara en rolig och trevlig överraskning, speciellt ifall ni kan hitta på en riktigt bra och passande present som ni vet att mottagarna kommer att uppskatta.

Hur mycket ska presenten kosta?

Det är helt och hållet upp till er som brudpar. De flesta förväntar sig som sagt inga presenter och kommer därför bara bli positivt överraskade att ni tagit er tid mitt under bröllopsplaneringen att hitta på en personlig present till dem.

Det räcker ofta med något litet som inte behöver kosta en förmögenhet. Det är viktigare att hitta bra presenter som passar ändamålet.

Med det sagt så kan man kanske tänka utifrån hur mycket tid och energi som lagts ner av de som har hjälp till. Har de varit helt ovärdeliga under bröllopsplaneringen, kanske till och med tagit ledigt från jobbet någon dag för att hjälpa er eller hjälp till nästan orimligt mycket?

Då ska du såklart lägga mer pengar ifall det är det som krävs för att hitta en passande present som motsvarar den hjälp du fått.

Är det väldigt många som har hjälpt till känns det kanske orimligt att köpa presenter till allihop. Tänk då på att de allra flesta faktiskt vill hjälpa till, gör det frivilligt och bara blir glada att kunna underlätta för er en sådan viktig dag i era liv.

Inte bara presenter för hedersuppdrag

Det är inte bara personer som har fått hedersuppdrag under bröllopet som ibland också får presenter. En del väljer dessutom att ge presenter till andra personer.

Present till personer som hjälp till mycket

Har ni personer ni känner som varit med och hjälpt till mycket på olika sätt är det såklart trevligt att ge dessa varsin liten gåva. Det kan handla om att någon har lånat ut saker som ni annars hade behövt betala pengar för att köpa eller hyra. Eller så kan det vara att någon ställt upp och hjälp till med håruppsättning, brudsminkning eller andra förberedelser inför bröllopet. Kanske har ni fått hjälp med att laga efterrätter, tårtor eller någon annat mat till bröllopet.

Det finns helt enkelt många saker personer eventuellt hjälpt till med som ni vill visa uppskattning för genom att ge bort en enkel present.

Se till att försöka skriva ner alla personer som varit extra hjälpsamma och viktiga för er under bröllopet så att ni inte glömmer bort någon.

Present till brudparets föräldrar

En annan rolig grej som dessutom kan bli ett kul inslag under bröllopsfesten är att ge bort presenter till era föräldrar.

Bruden ger då en gåva till brudgummens föräldrar och brudgummen ger till brudens.

Vi gjorde överlämnandet av dessa presenter till en rolig grej under vår bröllopsfest genom att hålla ett tal på rim där vi tackade varandras föräldrar för den fantastiska uppfostran som gjort att vi är dem vi är idag. Talet rymde en del gliringar och skämtsamma inslag samtidigt som vi tackade våra föräldrar på riktigt och till sist överlämnade deras presenter.

Detta blev mycket uppskattat både bland gästerna och av våra föräldrar såklart.