Dekorationer till bröllopslokalen

Dekorationer till bröllopslokalen är för många en självklarhet när de planerar sin bröllopsdag. Och det är väl inte direkt konstigt, vi tycker också att det är viktigt att dekorera lokalen och göra den vacker inför bröllopsfesten. För ni ska ju trots allt fira en väldigt stor händelse i era liv och då är det väl roligt att även lokalen är utsmyckad och fin.

Här kan du hitta både inspiration och köptips på fina dekorationer att smycka bröllopslokalen med.

Kategorier för olika typer av dekorationer till lokalen

Vad är du ute efter? Tryck på önskad kategori för att inspireras av idéer, tips och förslag på produkter. Eller fortsätt att skrolla neråt för att ta del av allt.

4 tips på hur ni ska tänka när ni ska tänka när ni dekorerar er bröllopslokal

1. Utgå från lokalen

2. Utgå från ert bröllopstema

3. Snåla inte på dekorationer

4. Dölj mindre snygga saker på kreativa sätt

Använd dig av ljus för att skapa stämning

Belysningen har en STOR betydelse för hela känslan i lokalen! Använd dig av många ljuskällor för att skapa en mysig stämning. Blanda levande ljus, med ljusslingor och marschaller och du kommer skapa en magisk stämning.

En bild säger mer än 1000 ord som man brukar säga så kolla gärna in vår pinteresttavla för att få ännu mer inspiration av hur man med hjälp av ljus kan skapa rätt stämning.

Vad är du ute efter? Vill ni pryda er bröllopslokal med ljusslingor? Eller kanske vackra marschaller som lyser upp ingången vid festlokalen. Kanske ska ni utbringa en brudskål när mörkret har smugit sig på och vill skapa en festlig stämning med hjälp av tomtebloss. Här har vi samlat en mängd olika produkter man kan använda sig av för att kunna skapa ett ljust och stämningsfullt bröllop.

Tips! Vill ni köpa ljusslingor och komma undan riktigt billigt finns det massor med ljusslingor på Light in the Box. Vi beställde ljusslingor från Light in the Box till vårt bröllop och de fungerade jättebra. Sedan har de används till fem tillställningar till och fungerar i alla fall fortfarande. Mer än så kan vi inte säga om kvalitén.

Fina skyltar som dekoration

En välkomstskylt, toalettskylt, bordsplaceringsskylt, vigselskylt, vägvisarskylt, ja det finns många olika typer av fina skyltar som kan förgylla bröllopet. Många skyltar finns idag att köpa vilket kan kännas skönt om textning inte är ens starka sida.

Det finns många roliga och fina idéer på hur du kan använda dig av skyltar på ditt bröllop. Gå in på vår pinteresttavla för att botanisera dig bland vackra förslag.
Här har vi samlat en mängd olika roliga skyltar du kan ha användning av på ditt bröllop. Etsy erbjuder ett helt hav av produkter så kika gärna in och se om du kan hitta något som passar. En del av produkterna de erbjuder är digitala produkter. Du kan då gå in på Vista Print och beställa en skylt och då använda dig av din egen design som du köpt hos Etsy.

Känner man att man gärna vill hålla nere kostnaderna finns det sätt du kan göra detta på. Kanske kan man köpa vissa skyltar och tillverka andra själva. Här kommer lite tips på hur du skulle kunna göra skyltar själv.

  • Köp tavla på loppis och spraymåla ramen om det behövs. Ta bort bakstycket och skriv på glaset, alternativt ta bort glaset och måla griffelfärg på bakstycket så du kan skriva på det.
  • Köp en spegel på loppis och skriv på glaset.
  • Köp MÅLA ritstativ/griffeltavla på IKEA för endast 199kr. Denna kan du måla om i vitt eller annan önskvärd färg och pimpa med lite blommor.
  • Sy din egen skylt av billigt tyg. Köp ett billigt lakan på IKEA (19kr) och sy en egen skylt.
  • Gör skyltar av saker i naturen. Plocka pinnar och se om du kan hitta lite drivved alternativt kolla hos föräldrar eller far- och morföräldrar efter lite plank som du kan såga till och skapa fina skyltar av.

Texta själv på skyltar

Tycker du det är svårt att texta? Lugn allt går att lära sig, det gäller bara att träna. Böckerna kreativtextning och teckna typsnitt: kreativ handtextning är fulla av vackra bokstäver och kreativa idéer. I dessa böcker går de igenom steg för steg hur du gör för att lära dig att texta fint.

Ett annat alternativ är ju YouTube. Där finns en mängd olika videos där de går igenom allt från grunden och hur man ska tänka. Du som nybörjare kommer enkelt kunna lära dig modern kalligrafi.

Ballonger till bröllop

Ballonger är en billig bröllopsdekoration som ändå kan göra underverk både inomhus och utomhus. Skapa vackra ballongbågar, fyll taket med heliumballonger, måla halva i guld, fyll dem med helium och konfetti, dekorera ballongsnöret eller skriv en egen personligtext på dem. Det finns en mängd olika roliga idéer med vad du kan göra med ballonger. Kika in på vår pinterest tavla för att få fler idéer.

Det finns olika typer av ballonger. Vad är det egentligen för skillnad på dem och är det något man bör tänka på när man köper dem till sitt bröllop? Vilka ballonger är mest populära till bröllop? Genom att fortsätta läsa hoppas vi du ska bli lite klokare.

Latexballonger

Den allra vanligaste ballongen är latexballong, även kallad gummiballong. Om man vill fylla dessa med helium är det viktigt att tänka på att de är av bra kvalitet. De som sälj i mataffärer kan ibland vara tunnare och släpper då snabbare ut heliumet. Detta kan vara viktigt att tänka på om man ska förbereda inför bröllopet långt innan. En riktigt bra latexballong kan hålla luften i mellan 12-16 timmar. Dock kan det skilja väldigt mycket så räkna inte med mer än 5-6 timmar om ni inte fått info om något annat.

Folieballonger

Dessa ballonger är väldigt täta och är därför perfekt i kombination med helium. En uppblåst folieballong kan hålla formen från 4 dagar upp till en vecka. Det finns många bröllopsrelaterade folieballonger på marknaden som är väldigt fina. Dessutom blir det allt vanligare att använda sig av bokstavsballonger i folie för att skriva olika saker i samband med bröllopet.

Populära ballonger till bröllop

Den klassiska vita färgen är fortfarande den som dominerar. Andra färger som också är vanliga är guld och silver men också genomskinliga. De genomskinliga ballongerna är vanligt att man fyller med konfetti för att skapa en extra festlig stämning.

Den vanliga ballongformen är väldigt populär men nu ser man allt mer de större och maffigare ballongerna på många av dagens bröllop. Hjärtformen som symboliserar kärleken är också vanlig och bokstavsballongerna i folie kommer allt starkare.

Glöm inte helium

Tänk på att komma ihåg helium till ballongerna om du vill att de ska sväva på din bröllopsdag. Denna lilla detalj kan nämligen falla i glömska och då kommer det bli svårt att få ballongerna att sväva.

Hur mycket helium behövs

Beroende på storleken på ballongerna behövs ju såklart olika mycket helium. En måttstock kan vara att för att fylla 25st ballonger som är 30cm stora krävs 2,5 liter helium.
Tänk på att vara noga så att det inte blir något spill vid påfyllning av ballongerna. Då finns ju annars en risk att det inte räcker till så många ballonger som ni hade tänkt.

Girlanger

Girlanger är en väldigt festlig dekor att ha till bröllopslokalen. Genom att blanda girlanger med ballonger och pom-poms kan du skapa en härlig känsla. Häng dem från taket, dekorera en scen, använd för att skapa ett backdrop eller lägg ut på bordet. Girlanger finns i alla möjliga olika utförande och material och här har vi valt ut produkter som vi hoppas ska kunna passa.
Men först, ta en titt på vår pinteresttavla för att bli inspirerad av hur andra har gjort till sitt bröllop.

Super saver tips! Skapa dina egna girlanger av papper och snöre. Köp en förpacknings kopieringspapper och en rulle jutesnöre och då har flera meter girlang för nästan noll och ingenting. Tänk bara på att göra alla girlanger extra långa då det alltid är mycket lättare att korta ner girlangerna jämfört med att förlänga dem ifall du inte vet exakta mått.

Dekorera med tyg

Tyg och textilier skapar en väldigt trevlig och mysig känsla i lokalen och det blir ofta väldigt fint om det finns möjlighet att hänga tyg i taket. Tyg är perfekt ifall du vill dölja en ful vägg eller avgränsa ett rum. Det kan bli fantastiskt fint genom att hänga en ljusslinga bakom tyget för att få den där härliga stämningen. Man kan också hänga organzatyg eller spetstyg i vågor i taket med ljusslinga i.
Att riva tyg i remsor har blivit väldigt populärt och kan användas som backdrop, dekoration på stolar och tygkronor i taket. Hitta ännu fler idéer om hur du använder dig av tyg på ditt bröllop genom att titta på vår pinteresttavla.

Pompoms

Söta fluffiga pompoms som svävar i luften kan helt klart skapa den rätta stämningen på ett bröllop. Det kan vara ganska tidskrävande att göra dessa själv dock, speciellt om du ska göra många. Därför kan det vara skönt att köpa färdiga pompoms som bara är att vika upp. Dessutom kan det många gånger inte skilja så många kronor på att köpa och göra egna. Här hittar du vackra

Göra egna pompoms

Känner du att du har tiden, vill spara några kronor och dessutom få dem precis som du önskar. Då är det perfekt att göra sina egna. Här nedan följer en guide om hur du gör steg för steg. Beroende på hur du väljer att klippa toppen kan du skapa olika typer av pompoms.

Toalettrim

Toaletten är kanske inget man vill lägga all sin energi på men kan trots alla vara kul om man ger den lite omsorg. Lite goa doftljus och en och annan blomma kan piffa till den även tråkigaste toalett.

Något som också brukar vara väldigt uppskattat är en liten korg med “bra-att-ha”-saker som man kan sätta ett litet roligt rim framför.