Gör din egen bröllopstårta

Genom att göra sin egen bröllopstårta kan man spara in mycket pengar som man istället kan lägga på annat. Däremot kan det vara ganska svårt att göra sin egen bröllopstårta. Vi tipsar därför om några saker du bör tänka på som gör det lättare för dig att få till en fin bröllopstårta riktigt billigt.

Tårta

Börja provbaka i god tid

Självklart vill man få till en så bra tårta som möjligt till sitt bröllop. Då gäller det även att man börjar provbaka olika tårtor i god tid innan det är dags att baka den slutgiltiga bröllopstårtan.

Detta är viktigt både för att ta reda på tårtans svårighetsgrad och givetvis för att du ska vara nöjd med smaken på tårtan.

När du väl ska baka den slutgiltiga tårtan till bröllopsdagen måste du känna dig helt bekväm med att resultatet kommer bli precis så som du vill ha det. Då har du antagligen inte tid att göra om tårtan ifall något skulle gå snett.

Ifall det skulle visa sig att du hellre beställer en tårta måste du ha god tid på dig innan bröllopsdagen.

Fint dekorerad bröllopstårta

Dekorera tårtan

Att dekorera tårtan med bl.a fina marispandekorationer kan nog vara något av de svåraste. Man kan ibland faktiskt köpa endast dekorationerna separat hos en konditor om man önskar.

Ett annat alternativ som blivit väldigt populärt är att dekorera bröllopstårtan med riktiga blommor. I de fallen lägger man givetvis på blommorna så sent som möjligt och plockar sedan bort dem innan servering. 

Det finns dessutom massa fina skyltar och andra tårtdekorationer att köpa som lyfter bröllopstårtans lyxiga känsla.

Du hittar några förslag på fina varianter lite längre ner här på sidan.

Enkel bröllopstårta

Välj en enkel tårta

Är du själv inte expert på tårtbakning kan det vara en god idé att se till att välja en tårta med en inte allt för hög svårighetsgrad.

Detta gäller framförallt dekorationen av tårtan som ofta kan vara det svåraste.

Då är det bättre att välja en enklare tårta och kanske lägga lite mer krut på presentationen, vilket många gånger kan vara minst lika viktigt.

Snygg presentation av tårtan

Snygg presentation

Genom att lägga lite energi på själva presentationen av tårtan kan du komma undan med en enkel tårta utan att det känns mindre lyxigt.

Duka upp snyggt med fina dekorationer runt omkring tårtan och försök gärna få till lite nivåskillnader på dessertbordet för bästa effekt. Du kan t.ex. med fördel baka flera enklare tårtor och använda ett vackert fat i flera nivåer där du presenterar tårtorna på ett snyggt sätt.

Alternativ till egen bröllopstårta

Inte bara tårta

För att inte lägga allt fokus på en enda maffig tårta väljer vissa att även bjuda på lite andra godsaker tillsammans med tårtan. Det kan också upplevas ganska lyxigt ifall man presenterar allt på ett fint sätt.

Cupcakes, makroner, fina maränger och andra mindre kakor eller bakverk är jättebra att “fylla ut” med. På så sätt kanske inte bröllopstårtan behöver vara så superspeciell.

Kolla på instruktionsvideos

Det finns faktiskt en hel del bra videos på youtube som visar dig steg för steg hur du bakar din egna bröllopstårta. Kika runt och få inspiration, tips och bra förslag på vilka tårtor som kan passa till just bröllop.

Utsmycka din tårta med fina tårtdekorationer

Du kan enkelt göra din tårta mycket finare med vackra tårtdekorationer. Vissa är dessutom väldigt lätta att tillverka själv! Här visar vi några fina alternativ som ni kan få inspiration av (eller köpa om nu orken tryter).