Brudslöja

Historiskt sett symboliserar slöjan brudens oskuld och enligt traditionen bär man endast slöja vid första vigseln. Tidigare täckte alltid slöjan ansiktet och när prästen förklarat paret man och hustru fick bruden lyfta på sin slöja så mannen kunde kyssa henne.

Idag väljer dock många att bära brudslöja under vigseln ur modesynpunkt istället. Det är en vacker detalj som också kan skapa magi på bröllopsfotona. Slöjan, som under en lång period varit en ganska sval trend, har nu åter blommat upp och det blir allt vanligare att man ser bruden bära brudslöja. 2010 valde kronprinsessan Viktoria att bära brudslöja och 2013 gick även lillasystern, prinsessan Madelene i samma fotspår. Detta kan vara en av de bidragande faktorerna till att brudslöjan åter igen fått ett sådant uppsving.

Har du också fattat tycke för brudslöjan? Det är du inte ensam om. Välj bland korta och långa varianter. Välj att ha den framför ansiktet, fäst den i din håruppsättning, kombinera den med en krona, tiara eller diadem. Valet är ditt! Det finns massvis med olika varianter av brudslöjor att välja bland.

Här har vi samlat vackra brudslöjor från, i första hand, Light in the box som säljer riktigt billiga brudslöjor online. Hoppas du ska hitta något som du gillar. Dessa modeller som vi har valt ut är bara några förslag av alla hundratals brudslöjor de har att erbjuda. När du klickar på någon av produkter kommer du till rätt kategori på hemsidan där du kan få ännu mera inspiration.