Billig Brudklänning

När man ska köpa brudklänning kan priset ibland komma att bli en stor chock för många. Men du kan vara lugn, det finns faktiskt sätt att komma undan väldigt billigt! Det finns ett flertal bra butiker och märken som erbjuder vackra klänningar som passar perfekt att ha på ett bröllop, både som brud och som gäst.

Här nedan listar vi några av de butiker som kan erbjuda väldigt bra alternativ till alldeles för dyra bröllopsklänningar. En del av butikerna säljer billiga vackra klänningar som inte nödvändigtvis säljs som en klassisk brudklänning och som därför ofta håller ett mycket lägre pris. Trots detta passar många av klänningarna helt perfekt till ett bröllop och ingen gäst kommer någonsin att reagera. Kom ihåg att sortera sortimentet efter färg när du söker efter brudklänning online om butiken inte har en specifik bröllopskategori.

Ett bra tips är att börja kolla efter klänning i mycket god tid. På så vis har du större chans att hålla nere kostnaderna och förhoppningsvis hitta en på rea eller på kampanj. Något som inte varit så stort i Sverige förr om åren men som blivit riktigt stort på senare tid är ju “Black Friday”. Det är en av de tillfällen man ibland kan göra riktiga fynd!

Här köper du billig brudklänning online

Tänk på att sortimentet varierar och det kommer in nya klänningar relativt ofta. De brudklänningar som vi visar som exempel från de olika butikerna kanske inte alltid finns på lager eller har i vissa fall kanske utgått. Vi försöker uppdatera sidan i mån av tid men du får åtminstone en uppfattning om prisbild och vilken typ av klänningar som brukar finnas hos de olika butikerna online.

Står det “Till produkt” under bilden så kommer du till den specifika produkten. Står det däremot “Till butiken” kommer du istället till den kategori klänningen finns.

Bubbleroom

Bubbleroom är definitivt en av mina favoritbutiker! Även om Bubbleroom inte är specialiserad enbart på just brudklänningar finns en specifik bröllopskategori där du kan hitta många fina riktiga bröllopsklänningar till väldigt bra priser. Ofta kan du göra verkliga fynd hos Bubbleroom då de säljer en hel del klänningar riktigt billigt.

Bubbleroom har dessutom ett exklusivt samarbete med designern Ida Sjöstedt som designat vackra klänningar du kan köpa till bra pris hos Bubbleroom.

Fraktkostnad: 39:-, gratis över 999:-
Returkostnad: f.n. 45:-

Asos

Asos är en annan av våra favoritsidor när det gäller vanliga kläder men det finns så mycket mer än bara vardagskläder. Även när det kommer till brudklänningar kan man hitta många otroligt fina och moderna varianter som håller väldigt låga priser. Det finns till och med en kategori helt tillägnad bruden där man utöver klänningar även hittar bl.a. underkläder, smycken, väskor och skor.

De har även samlat kläder till både tärna och bestman så att du enkelt och smidigt kan hitta allt på ett och samma ställe.

Asos är som du kanske vet ett brittiskt företag men det finns ingen anledning att oroa sig. Det är jättesmidigt att handla från Asos och de har mycket goda omdömen. Skulle du ångra dig på en klänning är det bara att skicka tillbaka den, helt kostnadsfritt!

Fraktkostnad: Gratis vid order över 300:-
Returkostnad: Gratis

Boohoo

Visste du att även Boohoo har fina brudklänningar? Vill du komma undan så billigt som möjligt är det antagligen svårt att slå Boohoo. De har ofta bra rabatter och erbjudanden på redan låga priser, vilket gör att man kan beställa en enklare brudklänning för under 500 kronor!

Kvaliteten på en del kläder från Boohoo kanske inte alltid är lika bra som hos dyrare kläder. Men ärligt talat… Du ska använda brudklänningen en enda gång. Det kanske inte är värt att betala 10 gånger mer för att den ska hålla i 10 år.

Det man bör tänka på är dock att om man hade tänkt att beställa ett gäng klänningar, välja en och sedan skicka tillbaka resten så måste man själv stå för returfraktkostnaden. Väljer man istället att returnera hela orden inom 14 dagar är det kostnadsfritt.

Boohoo skickar inte längre med någon retursedel utan man får själv skriva ut en via deras returportal på hemsidan, alternativt låta inlämningsstället skriva ut fraktsedeln.

Men är du ute efter en riktigt billig brudklänning ska du definitivt kika på Boohoo!

Fraktkostnad: 80:- för standardleverans (5-10 arbetsdagar)
Returkostnad: Gratis vid retur av samtliga varor inom 14 dagar.

Nelly

På Nelly brukar man kunna hitta ett antal klänningar som skulle passa alldeles utmärkt som brudklänning. De har dock ingen kategori tillägnad bröllop just nu utan man får istället klicka sig in på “Klänningar” eller “Festklänningar”. Sorterar man resultatet på vitt kan man ofta hitta båda långa och korta klänningar som passar till bröllop. Det bästa av allt är att klänningarna dessutom ofta är riktigt billiga! Här nedan ser du några bra exempel.

Fraktkostnad: Fri frakt vid köp över 299:- (annars 49:-)
Returkostnad: 39:-  (Gratis vid byte)

Bonprix logo

Trots att utbudet av brudklänningar hos Bonprix kanske inte är överväldigande kan man absolut hitta fina passande klänningar som dessutom är väldigt billiga. Det finns en speciell bröllopskategori där du kan klicka dig fram till just brudklänningar men du hittar även kategorier för t.ex. brudtärnan och bröllopsunderkläder m.m.

Bonprix är ett mycket stort företag som funnits länge och ett företag man kan lita på enligt alla deras goda omdömen på bland annat Trustpilot.

Fraktkostnad: 49:-
Returkostnad: 49:-

Billiga korta brudklänningar från Bonprix
Långa brudklänningar från Bonprix
Ellos

Ellos är ett stort modeföretag som dessutom sysslar med heminredning och skönhet. Men det vet du antagligen redan eftersom i princip alla känner till Ellos. Det alla kanske däremot inte känner till är att Ellos säljer jättefina brudklänningar till riktigt bra priser. De har en specifik kategori för brudklänningar men det kan också vara värt att kika under övriga kategorier med klänningar då det ibland kan finnas fina klänningar som kan passa som brudklänning även där. Sortera på färgen vit för att enklare hitta i sådana fall. Här har vi valt ut några exempel på brudklänningar du kan köpa hos Ellos.

Fraktkostnad: Gratis vid order över 499:-
Returkostnad: 45:- för normalpaket

LightInTheBox

Här kan du hitta vansinnigt billiga skräddarsydda brudklänningar som skickas direkt från Kina. Och det finns sjukt många olika modeller att välja bland (även mer klassiska och traditionella modeller). Har du planer på att beställa din brudklänning från Light in the box finns det dock ett antal saker du måste ta hänsyn till innan du beställer.

  • För det första tillkommer ofta extrakostnader i form av moms och tullavgift i samband med leveransen (läs mer längre ner på sidan). Räkna med det eller köp till tull- och skatteförsäkringen vid beställning för att få tillbaka de extra kostnaderna.
  • Leveranstiden är ofta längre än vad som står. Se till att beställa i mycket god tid innan ditt bröllop. Skulle det bli strul eller du inte är nöjd måste du ha tid att sy om klänningen eller hitta en ny. Det har nämligen bl.a. förekommit leverans av fel vara.
  • Det går inte att skicka tillbaka en klänning som inte passar (om det inte är deras fel).

Med det sagt så har 58% (i skrivande stund) av alla kunder som gett butiken ett omdöme på Trustpilot valt att ge det allra högsta betyget “Utmärkt”. Många av de dåliga omdömen som finns på Trustpilot handlar om att det tog lång tid att få hem varorna eller att man inte hade väntat sig att betala extra avgifter som tull och moms.

Uppenbarligen är det många som blivit väldigt nöjda med sina produkter från Light in the Box trots att andra haft en del strul. Med så billiga klänningar kan det kanske vara värt att testa! De brukar tydligen lämna ca 2,5cm i varje söm så att det ska gå att korrigera storleken på ett enkelt sätt ifall det skulle behövas.

Fraktkostnad: Beroende på beställning
Returkostnad: Eftersom alla brudklänning tillverkas på beställning tillåts ej returer

Avgifter vid import av brudklänning från land utanför EU

Om du vill köpa en billig brudklänning från ett land utanför EU tillkommer som sagt en del kostnader som kan vara värt att tänka på innan du beställer. Det handlar för det första givetvis om en fraktkostnad, sedan tillkommer dessutom tull, moms och importdeklarationsavgift. Så här mycket ska du lägga till på priset som visas:

  • Tull: 12%
  • Moms: 25%
  • Postens avgift för importdeklaration: 75:- (vid ett varuvärde under 1600:-) eller 125:- (vid ett varuvärde över 1600:-)

Så undviker du oväntade utgifter

Gör dessa eventuella avgifter att du drar dig från att beställa en brudklänning? Då kanske det kan vara aktuellt att köpa till den tull- och skatteförsäkring som Light in the box erbjuder vid beställning.

Den innebär att du får pengarna tillbaka ifall du skulle behöva betala extra för tull och skatt vid leveransen. På så sätt kan du känna dig säker på den faktiska kostnaden för din brudklänning, vilket kan kännas skönare vid beställning från ett annat land.

Fördelar med att köpa billig brudklänning online

Att köpa sin brudklänning online är ett väldigt bra sätt att komma undan lite billigare. Samtidigt kan det kanske kännas lite osäkert att handla sin klänning på nätet. Ta det lugnt! Här är några av de fördelar som finns med att köpa sin brudklänning online varför du inte behöver vara orolig.


Billig returkostnad

Billiga returkostnader

Det är väldigt många butiker online som har helt gratis eller riktigt billiga returkostnader som verkligen underlättar för dig som tänker köpa din brudklänning på nätet.

Det innebär att du kan beställa hem en klänning, testa den hemma och sedan enkelt och smidigt skicka tillbaka den till butiken helt gratis.

Varför inte beställa flera klänningar som du är intresserad av på en gång ifall du ändå kan skicka tillbaka de gratis sedan. Då kan du prova flera stycken i lugn och ro och välja den du känner mest för.

De flesta skickar med färdiga returlappar i paketet så det är bara att lägga tillbaka klänningen i kartongen och klistra på lappen så är det klart!


Öppet köp

Extra långt öppet köp

En del butiker har börjat med att erbjuda riktigt långt öppet köp. Det är helt perfekt för dig som är ute i god tid men inte riktigt kan bestämma dig.

Det är också ett väldigt bra sätt att spara pengar och få tag på en riktigt billig klänning. Har du köpt en brudklänning men sedan råkar få se en annan på rea som till och med är ännu bättre och billigare än den du redan köpt kan du helt enkelt bara skicka tillbaka klänningen och få pengarna tillbaka!

Exempelvis erbjuder Zalando 100 dagars returrätt från det att du hämtat ut ditt paket, inkluderat rea-varor!


Mått- och storleksguide

Rätt storlek med måttguide

Många butiker som säljer brudklänningar online hjälper dig att beställa rätt storlek genom att ange måtten på kläderna.

Med hjälpa av deras instruktioner kan du ta mått på dig själv för att på så sätt lättare få en uppfattning om ifall kläderna verkar passa eller inte. I vissa fall kan det dock vara något konstiga mått och de är oftast bara till som en fingervisning, inte en garanti på att kläderna passar perfekt såklart.

Chansen att det blir en perfect match är dock större och du slipper skicka tillbaka och beställa ny klänning.


Kampanj, rea och rabatt

Håll utkik efter kampanjer och rea!

Det är ofta olika kampanjer och rea hos många av butikerna online. Det är något man verkligen kan passa på att utnyttja ifall man vill komma billigt undan med kläderna inför sitt bröllop!

Ett bra sätt att få kampanjerbjudanden skickade till sig är genom att anmäla sig till olika butikers nyhetsbrev eller att bli medlem i gratis kundklubbar. Då brukar man få extraerbjudanden skickade via mail och det blir lättare att hålla koll på alla kampanjer. 

Tänk bara på att kolla upp villkoren för returrätt i samband med utförsäljning av varor.