Begagnade Brudklänningar

Genom att köpa din brudklänning begagnad kan du ofta komma undan många tusenlappar billigare än om du skulle köpa en helt ny klänning! Det bästa med att köpa just en brudklänning begagnad är att den ju faktiskt till och med nästan är helt ny! De flesta är ju bara använda en enda gång.

Säljer du sedan klänningen i din tur efter att du använt den har du fått en vacker brudklänning nästan gratis!

Stor begagnatmarknad på brudklänningar

Visst finns det några av oss som av nostalgiska skäl inte vill göra sig av med sin brudklänning. De vill kunna ta fram den någon gång ibland och minnas tillbaka, eller kanske bara veta att den hänger där så vacker i garderoben.

Med handen på hjärtat är det nog inte så många som ens ägnar klänningen en tanke efter några år i garderoben. Kanske har den till och med blivit uppflyttad till vinden eftersom den tog för stor plats.

De flesta idag väljer ofta istället att sälja sin brudklänning när de väl har använt den. Och det är ju helt perfekt för dig som planerar att gifta dig och som letar efter en billig bröllopsklänning.

Hitta en begagnad klänning här

  • Tradera: En av Sveriges absolut största marknadsplatser med över 2 miljoner användare. På denna auktionssajt kan du ibland buda hem riktiga kap! 
  • Shpock: Ladda ner loppisappen Shpock! Där hittar du en uppsjö av begagnade klänningar till bra priser.
  • Blocket: Hela 8 av 10 personer har någon gång köpt eller sålt något på blocket. Med 5 miljoner besökare varje vecka är blocket ett mycket bra forum att leta efter begagnad brudklänning.
  • Facebook: På facebook finns idag ett flertal olika grupper om bröllop och bröllopskläder. Tre av de större grupperna är:
  1. Bröllop, köp och sälj, hela Sverige
  2. Bröllop och fest, köp och sälj
  3. Bröllop, inspirera och diskutera, hela Sverige

Här kan du inte bara hitta din drömklänning, utan dessutom allt annat som har med bröllop att göra!  

  • Instagram: För dig som har instagram kan du på kontot instas_blocket hitta fina klänningar till försäljning. Instagram är även en mycket bra inspirationskälla för dig som inte vet vilken typ av klänning du är ute efter.
Syr om begagnad bröllopsklänning

Sy om klänningen

Är du duktig på att sy eller har någon kompis som kan sy så är möjligheterna stora. Sy om klänningen så att den passar din stil eller finjustera bara storleken så att den sitter perfekt. Detta ökar dina chanser att hitta din drömklänning på begagnatmarknaden.

Om ni inte kan sy så kostar det heller inte lika mycket att lämna in klänningen till en sömmerska för att justera storleken en aning, jämfört med att köpa en helt ny bröllopsklänning.

Begagnade brudklänningar

Sätt en budget

Det är en bra idé att försöka sätta en budget redan innan man börjar sitt letande efter bröllopsklänning. Annars är det lätt hänt att dras med och sluta med en klänning i en prisklass man sedan ångrar.

Detta är dock vanligast när du är runt i butiker och provar kläder. Det är överlag relativt dyrt med bröllopsklänningar men det finns faktiskt många prisvärda alternativ.