Hyra kläderna till bröllopet

Genom att hyra kläderna till bröllopet istället för att köpa kan man spara en del pengar. Du slipper dessutom försöka sälja en klänning om du inte vill spara den efter bröllopet. Tänk dock på att ifall du skulle hitta en billig klänning att köpa kan det i många fall kosta lika mycket som att hyra en dyrare bröllopsklänning. 

Vad kostar det att hyra kläder istället för att köpa?

Kostnaden för att hyra kläder till bröllopet är såklart billigare om man jämför med att köpa precis samma kläder nya. Men hur mycket billigare är det egentligen? Vi har jämfört priserna hos flera företag som hyr ut bröllopsklänningar, frack ock smoking för att komma fram till ifall det är värt att hyra kläderna istället för att köpa.

Det vi fick fram var att priset för att hyra brudklänning eller frack verkar ligga på i genomsnitt 1/3 av priset det kostar att köpa plagget nytt. Det kan alltså vara en god idé att hyra sin klänning för att komma lite billigare undan. Det finns dock ett par saker som kan vara värt att fundera över innan man hyr sin brudklänning eller frack.


Tänk på ev. kemtvättskostnad

Var noga med att kolla upp villkoren som gäller där just du tänker hyra bröllopskläder. Tänk på att det kan tillkomma kostnader för kemtvätt ifall du skulle råka få en fläck på klänningen.

Att hyra en brudklänning kan komma att bli en kostsam affär ifall olyckan skulle vara framme och du inte har kollat upp villkoren.

Kemtvätt av en enkel brudklänning brukar kosta någonstans mellan 400-800:-. Priserna varierar dock relativt kraftigt bland annat beroende på typ av klänning och företag. Det kan faktiskt ofta bli mycket dyrare än så för kemtvätt av en brudklänning.


Märkesklänningar blir dyrare

Många brudklänningar som hyrs ut är märkesklänningar som ofta kan vara mycket dyra att köpa. Det innebär då att även om priset för att hyra en sådan klänning är en tredjedel av inköpspriset för en ny blir din faktiska kostnad fortfarande ganska hög.

I och med det sparar du faktiskt i många fall pengar genom att köpa en klänning av ett billigare märke jämfört med att hyra en klänning. Tycker du att det är viktigt vilket märke din klänning har eller om du har kollat ut någon väldigt speciell klänning som är för dyr för dig i inköpspris, kan det alltså vara ett mycket bra alternativ att hyra den istället.

I annat fall kan du ofta hitta jättefina bröllopsklänningar att köpa till ett ännu bättre pris utan att någon antagligen kommer att se någon skillnad.

Fler företag hyr ut frack och smoking

Även om det finns en hel del företag som hyr ut brudklänningar är det oftast lättare att hitta företag som hyr ut bröllopskläder till män, dvs frack, smoking eller jackett. Många butiker som hyr ut bröllopskläder för herrar väljer att endast sälja brudklänningar istället för att hyra ut dem också.

Hyra vintage brudklänning

Hyra vintage brudklänningar

Vill du hyra en brudklänning med karaktär och känsla. Hos Elsa Billgren kan du hyra jättefina äkta vintageklänningar i många olika stilar. Att hyra en vintageklänning hos Elsa Billgren kostar mellan 1 000-3 000:- plus moms. Detta kräver såklart att du bor i närheten av Stockholm där hennes butik finns. Tänk också på att det kostar 1 000:- för att prova klänningarna. Du hittar dem på www.elsabillgren.se.

Köpa ny klänning kan ibland vara billigare än att hyra brudklänning

Du behöver inte längre gå till en specialiserad bröllopsbutik för att köpa en vacker brudklänning. Nu för tiden har det blivit allt vanligare att även andra “vanliga” klädbutiker säljer riktiga brudklänningar på nätet.

Hos bl.a. Nelly och Bubbleroom hittar du ett stort utbud av snygga klänningar till bra pris.

Att köpa sin bröllopsklänning online har blivit allt mer populärt på senare tid nu när utbudet har växt något enormt. Det är ofta mer lättillgängligt och kan också vara mycket smidigare att köpa sin brudklänning på det viset.

Skulle den inte passa är det bara att skicka tillbaka den eftersom de allra flesta klädbutiker online har riktigt bra villkor.

Det man däremot ska ta med i beräkning är att man kanske kommer behöva justera den en aning för att få absolut bästa passform.

Här nedan visar vi ett litet urval av alla fina modeller som i många fall är billigare att köpa jämfört med att hyra brudklänning.