Roliga sätt att fråga din brudtärna

Att bli tillfrågad om att vara någons brudtärna är ofta ett ärofyllt och hedersamt uppdrag. Istället för att bara fråga sin brudtärna rakt upp och ner kan det därför vara roligt att göra något lite extra. Få henne att känna att hon verkligen är den utvalda. Få henne att känna att det är som ett litet frieri och jag lovar dig att hon då får ett fint minne för livet.

Försök att göra det personligt

Det absolut roligaste är ju såklart ifall du kan komma på något extra personligt sätt att fråga din brudtärna. Tänk igenom vad ni har gemensamt och vad ni gillar att göra tillsammans. Har ni något stående internskämt eller något annat roligt du kan spinna vidare på.

Genom att fråga din brudtärna på ett lite annorlunda och personligt sätt visar du att du verkligen värderar er vänskap högt och att det är viktigt för dig att få ha med din bästa vän som brudtärna på ditt bröllop.

Ibland kan det dock vara svårt att komma på sådana lite mer personliga sätt att fråga brudtärnan på. Här kommer därför lite allmänna tips på hur du på ett roligt sätt kan tillfråga din brudtärna.

Annorlunda sätt att fråga brudtärnor

Hemmaparty!

Har du tänkt tillfråga flera vänner att vara brudtärnor? Styr då upp en liten festlig tillställning hemma där du överraskar med frågan. Häll upp bubbel i glas där du graverat in deras namn och frågan på som du ger dem som inledning av kvällen. Sedan är det bara att festa och fira natten lång. Glasen blir såklart ett fint minne att spara.

Fråga brudtärnorna på en picknick

Picknick

Bjud ut dina blivande brudtärnor på en picknick där du gjort iordning smörgåspaket med en personlig klisteretikett på där du ställer frågan.

Ta sedan fram bubblet och låt det bli en riktigt mysig och festlig picknick för att fira överraskningen.

Badtunna/spa

Bjud in dina vänner att bada badtunna eller gå spa med dig och innan de får hoppa i vattnet får de var sin tjusig baddräkt i kvällens tema.

Popcorn

Bio

Ta med dig tjejerna på bio och förbered en liten lapp i deras popcorn och njut sedan av någon romantisk komedi tillsammans i biosalongen. Kom ihåg att vara på plats i biografen i god tid innan filmen börjar så att inte dina vänner upptäcker lapparna mitt under filmen.

Fiket

Samlas på ert favoritfik och be personalen att sätta små fina lappar i kakorna som beställs in. Är det Starbucks som ni alltid brukar hänga på? Då kan det vara roligt att beställa hem dessa fina muggar som ni ber personalen komma ut och servera ert kaffe i.

Bjud hem brudtärnorna på vinprovning

Bjud hem dina vänner på en vinprovning. Vad de inte anar är att ni ska smaka på deras alldeles egna viner. Beställ hem fina etiketter till vinflaskorna som du överraskar med och låt sedan smakfesten börja. Ett enkelt men roligt sätt att fråga brudtärnorna.

Fotobok till brudtärnorna

Från: Smartphoto

Fotoalbum

Hur roligt är det inte att få ett fotoalbum med bilder på er tillsammans och det ni har upplevt genom åren. Avsluta sedan på sista sidan med att fråga om personen vill stå vid din sida på bröllopet. Ett perfekt minne att spara för resten av livet!

Ge bort ett smycke

Att köpa ett vackert smycke att ge bort kommer garanterat bli en uppskattad överraskning. Kanske kan du gravera in något speciellt eller köpa en berlock med första bokstaven i namnet. Att sedan överlämna det som i ett frieri och gå ner på knä kan både bli väldigt roligt men också minnesvärt.

Fråga brudtärnan med ett pussel

Från: Smartphoto

Skicka ett pussel

En rolig och annorlunda idé är att fråga din brudtärna genom att ge bort ett pussel.
På så sätt får också den/de utvalda “kämpa” lite innan de får frågan. Det finns många fina förtryckta pussel som man kan köpa alternativt att man gör ett eget pussel med en egen bild.

Skicka ett kort eller brev

Ibland bor man långt ifrån varandra eller känner helt enkelt inte för att dra på med något för stort. Ett enkelt kort eller ett personligt skrivet brev duger ofta gott och blir ofta väldigt uppskattat. Kanske kan man göra en rebus på baksidan av kortet för att spexa till det lite eller något roligt rim för att göra kortet extra festligt.

Kaffemugg med frågan i botten

Bjud in vännerna på en mysig brunch. Se till att ha hällt upp kaffe eller te i dessa söta muggar och se vem som först dricker upp innehållet och upptäcker frågan. Du ska se att alla dricker upp snabbare än snabbast efter första person sett budskapet.

Fin necessär avslöjar frågan

Bjud in till en kväll och ge de blivande brudtärnorna var sin necessär fylld med hudkrämer, masker, peelings m.m. som ni använder er av på kvällen. Men först efter att de öppnat necessären och sett frågan som står tryckt på insidan av den.

Receptburk

Från: Adlibris

En receptsamling

Är dina vänner sådana som älskar att laga mat och frossa i olika recept. Ge då bort en fin låda där de kan förvara sina favoritrecept. Lägg sedan i en lapp med receptet på er vänskap som avslutas med att du ställer frågan ifall de vill vara dina brudtärnor på bröllopet.

Chokladmedalj

Från: Lagerhaus

Lekkväll

Bjud in på grillkväll eller någon annan trevlig tillställning som innehåller diverse lekar där dina vänner får samla poäng. Beroende på hur många poäng man sedan får, får man olika många ledtrådar för att kunna lista ut vart ”skatten” finns gömd. Se till att alla lyckas räkna ut det och när de kommer fram till platsen kanske det finns chokladmedaljonger med frågan på eller ett personligt brev m.m.

Roligt sätt att fråga dina brudtärnor

Från: Smartphoto

Spelkväll

Är spelkvällar er grej? Eller det kanske var det förr i tiden då ni kunde sitta och spela kort, Uno eller löjliga familjen i timtal när ni var små. Låt det i sådana fall bli en liten nostalgitripp. På Smartphoto kan man göra egna personliga spel med bilder på er. Varför inte skriva frågan på exempelvis hjärter ess, den högsta kärleksvalören av dem alla.

Roligt sätt att fråga din blivande brudtärna

Från: Smartphoto

Personlig kalender

Är din blivande brudtärna en organiserad människa vars bästa vän är hennes kära kalender. Vad passar då bättre än att ge henne just en kalender med personliga bilder som hon kan njuta av hela året. Skriv sedan in frågan på datumet då den kommande bröllopet ska äga rum.

Ordfläta till brudtärnorna

Korsord eller Ordfläta

Varför inte ställa frågan genom att låta de blivande brudtärnorna få lösa ett korsord, ordfläta eller någon annan klurig tankenöt. Dels kan man skicka det på posten eller kanske göra det som en tävlingsgren under en festlig tillställning.

Joggingtur

En överraskande löprunda

Är ni träningskompisar som peppar varandra vecka ut och vecka in. Låt en av era springturer bli till en lite mer speciell upplevelse. Förbered innan och sätt upp stora skyltar längs vägen med ett ord på varje skylt. VILL DU BLI MIN BRUDTÄRNA? Garanterat en av de roligaste springturerna ni har haft tillsammans.