Smycken till bröllop

Att känna sig fin på sin bröllopsdag är viktigt och förutom vilken klänning man bär kan smycken vara en viktig del i detta. I valet av smycken på sin bröllopsdag är det såklart viktigt att utgå från sin personlighet men också sin klänning.

Hur väljer man smycken till bröllopet?

En del kan tycka att det känns svårt att veta vad de ska ha för typ av smycke på sin bröllopsdag. Vad passar egentligen till en bröllopsklänning? Och vad är vanligt att bruden brukar bära för smycken?

Det finns inga regler. Valet är såklart helt upp till dig! Men visst kan det vara skönt med lite tips och inspiration som förhoppningsvis gör att valet blir i alla fall en aning lättare?

Diskreta bröllopssmycken

Diskreta smycken passar många gånger bäst då klänningen i sig är ett enda stort smycke. Detta gäller kanske framförallt om brudklänningen t.ex. är smyckad med mycket strass och pärlor eller om det är en variant med hög skärning i halsen och en stor, fyllig kjol. Väljer du i dessa fall lite mer diskreta smycken blir dem ett bra komplement som framhäver den redan glamourösa klänningen.

Maffiga smycken

Maffiga smycken passar bäst då klänningen är lite mer avskalad. Har du en klänning utan axelband kan det vara fint att satsa på ett större smycke runt halsen och några större örhängen som kompletterar klänningen och lyfter den lite extra.

Vad gillar du att bära för smycken till vardags?

Det är viktigt att dina bröllopssmycken speglar din personlighet. Vad gillar du att bära till vardags? Är du en färgstark person kan helt klart färgade stenar som matchar din brudbukett vara vackert. Bär du vanligtvis silver eller guldsmycken bör du kanske hålla dig till det. Man behöver inte nödvändigtvis köpa nya smycken till bröllopet om man har fina favoritsmycken som man tycker passar.

Köpa bröllopssmycken på nätet

Fördelen med att köpa smycken till bröllopet är att man kan bära smyckena även efter bröllopet då det egentligen inte finns specifika bröllopssmycken. Det som kallas för bröllopssmycken är helt enkelt de smycken du använder under just bröllopet. Sedan går det givetvis alldeles utmärkt att använda dem under en middagsbjudning eller när man helst önskar.


Brudsmycken från Bubbleroom
Bubbleroom

Brudsmycken från Guldfynd
Guldfynd

Smycken till bröllop från Ellos
Ellos

Smycken till bröllop från Nelly
Nelly

Unika och annorlunda smycken med en personlig prägel

Här hittar ni duktiga tillverkare av bland annat örhängen, armband och halsband till bröllop som verkligen satt sin egen personliga prägel på smyckena. Titta in på deras Instagramkonton och låt dig inspireras av fantastiska och unika smycken.

[Vi håller på att uppdatera vår lista med tips på unika smycken. Kommer inom kort.]