Bordsdekorationer

Dekorationer till festen är en viktig del för känslan och helheten i lokalen. Försök att bestämma dig för en stil och håll dig till den. Det kan lätt bli mycket ihopplock när man ska dekorera inför bröllopet, speciellt ifall man har en liten budget men tänk då på att försöka ha ett färgtema. Då känns det mer som en helhet och som att allt hänger ihop även fast det är mycket blandade saker.

Här nedan tipsar vi om fina bordsdekorationer på ditt bröllop.

Spara på glasburkar och använd som ljuslyktor

Börja i god tid med att spara på till exempel gamla glasburkar som kan bli fina att använda som ljuslyktor eller små vaser. Ni kan dekorera burkarna med lite spetsband som ofta kan hittas billigt på loppis. Det är också vanligt att man dekorerar de med tårtpapper. Trots att man kan hitta ganska billiga ljuslyktor, blir det snabbt mycket pengar om du ska köpa många och dekorera alla bord med. Glasburkar är därför perfekt att fylla ut med! Det kan faktiskt också bli väldigt fint att dekorera konservburkar och ha som bordsdekorationer.

Du kan också måla glasburkarna, flaskorna och konservburkarna med en färg som passar i ditt tema eller köpa organzaband eller satinband för att smycka de med. Köp billiga dekorationsband!

Placeringskort för bord

Om det blir många gäster brukar det vara en bra idé att sätta upp en stor skylt med bordsplaceringen och numrera borden. Sätter man sedan ut ett numreringskort på varje bord är det lätt för gästerna att hitta till sina platser. Det finns en mängd olika sätt att numrera borden. Varför inte använda sig av en sifferballong eller använda gamla bilder på brudparet tillsammans med bordets siffra? Låt fantasin flöda och ta hjälp av inspirationen här nedan så kommer du säkert på något som passar ert bröllop!

Du kan även köpa färdiga placeringskort för borden om du inte har tid att pyssla själv. Här är några billiga alternativ:

Konfetti på borden

Konfetti är en billig men rolig detalj att förgylla sin bröllopsdukning med. Sprid ut dem på bordet för att skapa en festlig stämning. Tänk även här såklart på att hålla dig till färgtemat. Sprid ut lite röd hjärtkonfetti eller rosenblad om du valt att ha röda detaljer på bröllopet eller kanske lite diamantkonfetti eller pärlor om du vill skapa lite exklusiv känsla. Det finns jättemycket olika konfetti att köpa men om du inte skulle hitta någon som passar kan man ju alltid tillverka egen!