Save the date kort till bröllop

Visst vore det tråkigt ifall flera av era betydelsefulla bröllopsgäster inte har möjlighet att medverka under er speciella dag? Därför gäller det att skicka ut inbjudningskortet i god tid innan bröllopet så att alla skriver in det i sin kalender innan de hinner planera in något annat just det datumet.

Det kan dock bli problem med att skicka ut inbjudningskortet allt för tidigt. Dels kanske inte alla detaljer som t.ex. klockslag är spikat såpass långt innan och dessutom finns det en risk att era gäster faktiskt glömmer bort att anmäla sig i tid och ta ledigt från ev. jobb m.m. Detta för att folk generellt har en förmåga att skjuta upp saker på framtiden, speciellt i de fall man vet att man har gott om tid på sig. Helt plötsligt har tiden gått, vardagslivet har kommit emellan och minnet av bröllopsinbjudan är som bortblåst.

Därför ska ni istället skicka ut ett så kallat “save the date”-kort.

Det är helt enkelt ett kort där ni meddelar era gäster att de ska spara det aktuella datumet i sin kalender eftersom ett bröllop kommer att äga rum. Mer än så behöver alltså inte framgå på save the date-kortet.

Detta ersätter alltså inte ett inbjudningskort utan är endast ett sätt att säkra att era gäster faktiskt kan komma på bröllopet. Senare, ungefär 4-6 månader innan bröllopsdagen, skickar ni även ut en vanlig bröllopsinbjudan med eventuellt lite mer information om bröllopet.

När ska man skicka ut ett Save the date

Eftersom många planerar resor, semestrar och annat väldigt långt i förväg är det säkrast att även ni skickar ut Save the date-kortet i väldigt god tid för att så många som möjligt ska kunna vara med på bröllopsdagen.

Ni kan med fördel skicka ut ert Save the date redan upp emot 1 år innan bröllopet. Själva inbjudan skickas då som sagt ut ungefär 4-6 månader innan den stora dagen.

Det kan låta väldigt tidigt att skicka ut ett save the date redan nästan ett år innan ni ska gifta er men tänk på att ifall ni väljer att gifta er under sommaren finns det oftast en större risk att era gäster blir uppbokade på annat.

Förslag på kort att köpa till Save the Date

Här ger vi förslag på fina kort till Save the Date som man kan beställa hem från nätet. Klicka på respektive butiks logga eller på något kort för att komma till deras avdelning för save the date.