Låna pengar till bröllop

Att det kostar en hel del pengar att anordna ett bröllop kan nog de flesta skriva under på. Även om man försöker hålla nere kostnaderna blir det ofta i slutändan en ganska ansenlig summa du måste spendera.

Givetvis finns det flera sätt att anordna ett bröllop för väldigt lite pengar. Tyvärr innebär många av de riktigt billiga alternativen att du måste göra avkall på en hel del punkter på bröllopet och du kanske inte ens har möjlighet att bjuda in de personer du verkligen vill ha på plats.

Antingen börjar man att spara pengar till bröllopet långt i förväg, vilket kräver att du verkligen har den framförhållningen. Eller så finns faktiskt alternativet att låna pengar till bröllopet.

Här går vi igenom vad du ska tänka på när ska låna pengar, samt både fördelar och nackdelar med att låna pengar till bröllopet.

Var medveten om kostnaden för ett lån

Det kan kännas som en enkel lösning att låna pengarna till sitt bröllop men det är mycket viktigt att ni är väl medvetna om vad det kommer att kosta er och vad det innebär att ta ett lån.

Var noga med att ta med kostnaden för lånet i er bröllopsbudget och lägg direkt upp en plan för hur ni har tänkt att betala av lånet.

Ta enkelt reda på kostnaden genom att jämföra mellan ett flertal långivare på en och samma gång med hjälp av Advisa eller Lendo. Det är helt gratis att jämföra med dessa tjänster.

Är det dyrt att låna pengar till bröllop?

Det är absolut en kostnad för att låna pengar men kostnaderna skiljer sig väldigt mycket beroende på långivare. Därför är det viktigt att jämföra och välja ett lån som ger dig rimliga villkor och har bra avtal. Vi rekommenderar absolut inte sms-lån eller den typen av snabblån. Det kan nämligen bli en riktigt dyr historia som ni inte vill ge er in i. Däremot finns det vanliga schyssta långivare som givetvis kostar pengar men som ger dig helt andra förutsättningar.

Kom ihåg att något som kan kännas dyrt för vissa, kan vara ovärdeligt för andra.


Jämför lån gratis med någon av dessa låneförmedlare

 • Advisa
 • Belopp: 5 000 – 600 000
 • Ränta: 3.06 – 29.99%
 • Betalningsanm: Ok
 • Löptid: 1-20 år
 • Jämför 40 långivare
 • Endast 1 UC
 • Läs mer
 • Lendo
 • Belopp: 10 000 – 600 000
 • Ränta: 2.95 – 29.95%
 • Betalningsanm: Ok
 • Löptid: 1-15 år
 • Jämför 40 långivare
 • Endast 1 UC
 • Läs mer
 • Zmarta
 • Belopp: 5 000 – 600 000
 • Ränta: 2.95 – 26.05%
 • Betalningsanm: Ok
 • Löptid: 1-20 år
 • Jämför 35 långivare
 • Endast 1 UC
 • Läs mer

Anledningar till att låna pengar till bröllopet

Det kan finnas flera anledningar till varför man skulle vilja låna till sitt bröllop. Här är några få exempel:


För lite tid att spara

Som vi tidigare skrev kan en anledning vara tiden. Tiden kanske helt enkelt inte räcker till för att hinna spara ihop såpass mycket pengar som krävs för just ditt bröllop.

Ifall ni verkligen inte vill vänta med att gifta er kan därför ett lån vara lösningen. Då betalar ni istället efter hand i den takt ni önskar.


Slippa använda låsta pengar

Att låna pengar till sitt drömbröllop behöver absolut inte betyda att man är fattig eller inte har några pengar. Det kan helt enkelt vara en smidig lösning för att delbetala sitt bröllop och sprida ut kostnaderna över en längre tid. Har man pengar låsta i exempelvis fonder eller sparkonton med begränsade uttag kan det kännas skönt att slippa sälja fonder eller bryta avtal mot en stor kostnad.


Anordna sitt drömbröllop

Givetvis ska man inte lägga mer pengar än vad man har råd med på sitt bröllop. Men det kan ibland finnas saker man helt enkelt inte vill kompromissa med. Har du längtat efter din bröllopsdag ända sedan du var en liten flicka och din största önskan är ett riktigt drömbröllop så kan ett lån vara en lösning för att uppfylla denna önskan. Det förutsätter såklart att du är fullt medveten om kostnaden för lånet och det kommer vara några problem att betala av. Det kan helt enkelt vara mer praktiskt och smidigt att delbetala bröllopet istället för att spara ihop en klumpsumma.

Undvik dyra sms-lån och liknande

Vi tycker absolut att man kan låna pengar till sitt bröllop om det passar er och den situation ni befinner er i. Det är inget fel på att låna pengar trots att många är mycket negativt inställda till det. Det är en tjänst bland många andra som man kan välja att använda sig utav eller inte. Så länge ni är väl insatta i de villkor som gäller och inte tar ett lån som ni inte verkligen vet att ni utan problem kommer att kunna betala är det absolut inga konstigheter.

Det som ni däremot ska vara försiktiga med är dyra sms-lån och andra typer av dyra snabblån. Dessa kan ha en otroligt hög ränta, vilket innebär otroligt höga kostnader. Det är inte den här typen av lån vi rekommenderar ifall ni ska låna till ett bröllop. Det är mycket på grund av dessa lån som folk i allmänhet kan vara mycket negativt inställda till att låna pengar.

Vilket lån till bröllop man ska välja

Vilket lån ska man då välja?

Det finns en uppsjö av företag som erbjuder lån. En del av dessa kan vara lite luriga med höga räntor och avgifter. Det finns däremot många seriösa företag som är relativt transparenta och tydliga med vad de erbjuder och hur deras tjänst fungerar. Det gäller som sagt att vara noga med att läsa villkoren så att ni inte får en tråkig överraskning på posten när det väl är dags att betala.

För att underlätta det relativt tidskrävande arbetet som en jämförelse av olika lån ofta innebär finns det en del bra tjänster att ta hjälp av.

Gratis tjänst som hjälper dig att jämföra olika lån till bröllopet

Lendo och Advisa är tre tjänster som snabbt och smidigt jämför 25 respektive 27 och 19 olika långivare med ett knapptryck för att du ska kunna ta del av det erbjudandet som passar dig bäst. Dessa tjänster är helt gratis och det kommer heller inte att tillkomma några extra kostnader gällande lånet för dig som använder tjänsterna. Tjänsterna får betalt av bankerna och fungerar som ett sätt för bankerna att marknadsföra sig på, precis på samma sätt som t.ex. tv-reklam.

Även om Lendo och Advisa låter dig jämföra ett flertal olika lån från flera olika banker kommer det endast att göras 1 kreditupplysning på dig hos Upplysningscentralen ifall du använder någon av dessa tjänster. Detta är inte fallet ifall du skulle

Betala av lånet tidigare om du vill

Trots att du kanske valde en återbetalningstid på 1 år kan du när som helst betala av hela lånet utan extra kostnad ifall du har tagit ett lån via jämförelsetjänsterna Lendo eller Advisa. Detta är ett bra sätt att hålla nere kostnaden för lånet. Känner du att du har möjlighet är det alltid bättre rent ekonomiskt att betala av det så tidigt som möjligt.

Nackdelar med lån till bröllop

Nackdelar med att låna till bröllopet

Man hör ofta att många är negativt inställda till att låna pengar. Många vill nog helt enkelt inte att det ska verka som att man inte har råd med saker och ting. De vill inte vara beroende av någon annan och vill känna att de minsann kan klara sig själva.

Med det sagt kan vi inte komma på så många nackdelar med att låna pengar till sitt bröllop mer än de vi har beskrivit här nedanför. Är du bara väl medveten om vad som gäller kan det absolut finnas skäl att låna till bröllop.

Betala efter bröllopet har varit

Många tycker att det känns jobbigt att behöva betala för ett bröllop som redan har varit.

Det kan för vissa kännas bättre att lägga undan pengar till något man ser fram emot jämfört med att behöva betala efter bröllopet har ägt rum.

Beroende på hur ni väljer att lägga upp det kanske man kommer att betala under en relativt lång period efter bröllop, vilket kan då kännas ”onödigt”.

Det kostar pengar

Hur man än vrider och vänder på det så kostar det att låna pengar. Det är inte direkt konstigt men är likväl en kostnad man kanske inte måste ha. Fundera igenom din situation ordentligt för att komma fram till ifall det är värt att ta ett lån för att betala ditt bröllop.

Jämför långivarna enkelt med Advisa eller Lendo för att få en tydligare bild över vad det faktiskt kostar. Först då kan du veta ifall det är värt att låna till bröllopet eller inte.