Utomhusbröllop

Ett utomhusbröllop kan vara något av det härligaste som finns, om vädret tillåter förstås. Och det är just det, att det svenska vädret är ju inte alltid det mest pålitliga. Ett utomhusbröllop är därför oftast inget för oroliga själar. Vet du med dig att den där tryckande stresskänslan gärna smyger sig på och du har svårt att känna att det kommer att ordna sig, att det blir som det blir? Då kanske du ska fundera en gång till ifall ni verkligen ska ha ett utomhusbröllop.

Bestämmer ni er däremot för ett utomhusbröllop finns det ofta fantastiska möjligheter. Att välja naturen som lokal kan vara något av det finaste man kan tänka. Kanske tänker vi en trevlig trädgårdsfest med dans in på småtimmarna eller kanske till och med en enklare picknick i det gröna.

Här har vi samlat lite bra tips och trix som man kan tänka på inför sitt utomhusbröllop så att det blir så bra som möjligt.

Tänk dock å att vara tydlig i inbjudan så att gästerna vet vad som gäller om ni kommer vara utomhus.

Tänk på alla väder och ha alltid en plan B

Vädret i Sverige är som sagt inte alltid att lite på. Man får snarare räkna med att det inte kommer vara strålande sol och uppehåll hela dagen. Även vid strålande solsken kan dock vädret vara en utmaning vid ett utomhusbröllop en varm sommardag.


Sol

Sol

Strålande sol på bröllopsdagen, är det inte precis så man vill ha det? Klart att alla önskar sig en varm och härlig sommardag men tänk då på att det ska finnas möjligheter till skugga.

Speciellt om det finns barn och äldre med i sällskapet som kanske inte kan sitta i strålande solsken ett längre tag. Häng upp tygstycken, använd er av parasoller och se framför allt till att det finns vatten att tillgå och inte bara alkohol.


Vind

Vind

Vind och blåst är kanske ett av de väderförhållanden som man inte tänker på lika mycket men visst finns det väldigt blåsiga dagar här i Sverige.

Se därför till att vara förberedd med snören och tejp så man kan få dukar och tyger m.m. att hålla sig på sin plats. Använd dig av stenar som tynger på t.ex. trycksaker och annat som lätt flyger iväg.


Regn

Regn

Regn är nog det absolut vanligaste orosmomentet inför ett utomhusbröllop!

Se till att det finns tak över huvudet. Gör det bästa av situationen. Köp in ett gäng billiga paraplyer eller skicka en liten rolig hälsning till gästerna dagen innan om att ta med paraplyer själva och eventuellt gummistövlar. Vad passar bättre än ett par skogshuggarstövlar till bröllopsoutfiten liksom!


Kyla

Kyla

Tänk på att det kan bli ganska kallt även på sommarkvällarna. Se därför till att vara väl förberedd med värmeljus, värmelampor, gasolvärmare och gosiga filtar så inte gästerna lämnar på grund av kylan.

Genom att fixa med riktigt bra och dansvänlig musik så kanske gästerna håller sig extra varma när de svänger sina lurviga.


Tält till utomhusbröllop

Skydda er med ett tält

Ett bra sätt att skydda sig mot eventuella regnskurar är att hyra ett tält. På så sätt är man skyddad av tak och väggar men är ändå utomhus.

Att hyra ett tält kan oftast vara en god idé i samband med ett utomhusbröllop. Alternativ att man har fått lov av reservera det som en backup plan om man verkligen inte vil ha tält men dagarna innan ser att regnet förväntas stå som spö i backen på själva bröllopsdagen.

Att använda sig av golv alternativt mattor i tältet kan ge en trevlig och ombonad känsla och framför allt bra om man vill skapa ett dansgolv. Det finns många aktörer på marknaden som hyr ut tält till varierande priser. Googla runt helt enkelt och se vad du kan hitta i ditt närområde.

Har ni tallrikar, glas och bestick?

Hyr man en lokal finns det ju oftast tallrikar, glas, bestick och andra vanliga köksprylar som man brukar behöva. Ska ni ha ett utomhusbröllop är dessa saker kanske däremot något ni måste fundera över hur ni ska lösa.


Låna

Det allra bästa och billigaste är ju om man kan låna ihop till allting. Hör med far- och morföräldrar eller andra bekanta.

Kanske ni kan skrapa ihop olika udda serviser som kan bli fint att kombinera.

Hyr

Det finns en hel del företag som hyr ut tallrikar, bestick och glas m.m. Tänk bara på att, beroende på vart ni vill anordna ert utomhusbröllop, kanske det finns begränsade möjligheter till diskning. Kolla därför upp med företaget ni funderar att hyra av vad som gäller med den saken. Ska allt lämnas tillbaka diskat eller tar de emot sakerna odiskade?

Köp och sälj

Ibland kan man hitta folk som säljer tallrikar och bestick på någon av alla köp- och säljsajter som finns. Många köper nämligen allt nytt för att använda det på en fest eller bröllop för att sedan sälja det vidare.

Vill du göra samma sak är ju IKEA ett fantastiskt ställe där du kan hitta dessa saker till ett riktigt lågt pris. Den billigaste, enklaste tallriken TROFAST kostar endast 5 kr /st och med lite servetter och dekorationer passar den alldeles utmärkt till ett bröllop.

Engångsartiklar

Beroende på vilken typ av bröllop ni ska ha kan engångstallrikar m.m. fungera bra. Det är i alla fall ett extremt enkelt och smidigt sätt att lösa denna frågan inför ett utomhusbröllop.

Numera finns det faktiskt riktigt fina engångsartiklar som ger en lite lyxigare känsla och som dessutom är snällare mot miljön.

Tänker ni er ett bröllop med lite sommarpartyfeeling och barbecue eller kanske en picknick i det gröna är detta absolut ett alternativ gott som något.

Förslag på engångsartiklar att köpa