10 roliga sätt att ge bort pengar i present

Att ge bort just pengar i present kan ibland kännas lite tråkigt. Det blir liksom inget spännande paket att öppna och visst känns det väl roligare att ge bort en present som man valt ut med omtanke och som passar perfekt till mottagaren.

Men det finns faktiskt riktigt roliga sätt att ge bort pengar i present. Här listar vi 10 annorlunda alternativ till att stoppa pengarna i ett kuvert! Dessa kommer troligtvis uppskattas på en helt annan nivå eftersom det visar att man har ansträngt sig lite extra. Man räknar liksom inte med att man kan få pengar på ett roligt och annorlunda sätt vilket kommer överraska mottagaren av presenten ordentligt. Och överraskningar är ju alltid roligt, eller hur?

Trots att man bara ger bort pengar blir det ändå som en “riktig” present så fort man lämnar över pengarna på ett kreativt och roligt sätt. Varför inte som en pengabukett eller en konfettiballong med pengar?

Men man ger väl inte bort pengar i bröllopspresent?

Det har blivit mer vanligt på senare år att brudparet antingen önskar sig ett bidrag till festen/bröllopsresan eller tar ut en kuvertavgift av gästerna när de ska komma på bröllopet. Det råder delade meningar om huruvida detta är en bra idé eller inte och vi kommer inte att gå in på det här. Ska du däremot gå på ett bröllop där du ska lämna pengar istället för en vanlig present kan du här få lite bra förslag.

Blombukett av pengar

Att lämna en praktfull brudbukett på bröllopet är ganska vanligt. Det tråkiga är att den inte håller sig fin mer än några dagar. Varför inte ge bort en lika fin bukett som man faktiskt kan ha nytta av istället?

Pengar i en ballong

Ett roligt och annorlunda sätt att ge bort pengar är att lägga dem i en konfettiballong! Tänk på att man inte kan ha för mycket pengar i ifall man vill att den ska sväva med hjälp av helium.

Bröllopstårta av pengar

Hur fint hade det inte varit att göra i ordning en maffig bröllopstårta av pengar för att ge bort som bröllopspresent?

Miniresväska med pengar

Har brudparet önskat sig pengar till en bröllopsresa? Då kan det vara kul att köra på det temat och vika pengarna som kläder som du sedan stoppar ner i en liten miniresväska.

Vika flygplan av pengar

En annan rolig idé på temat bröllopsresa kan vara att vika små flygplan som symboliserar deras kommande honeymoon. Ett enkelt men annorlunda sätt att ge bort pengar till resan.

Valuta till bröllopsresan

Beroende på vilket resmål brudparet har valt som bröllopsresa kan man ju växla in pengar i den valuta som används i det landet. Då blir det i alla fall en liten tvist på det sedvanliga kuvertet.

Kista full av pengar

Vem har inte alltid drömt om att få en skattkista fylld med guldpengar. Är inte bröllopsdagen det perfekta tillfället att förverkliga en sådan dröm?

In case of emergency

Perfekt att ha ifall man skulle hamna i en “nödsituation”.

Pengar i pizzakartong

Lägg pengarna formad som en pizza i en pizzakartong. Sätt eventuellt fast pengar med hjälp av häftmassa. På insida kan du förslagsvis skriva:

Det bästa med en pizza är DEGEN!

Till framtida husprojekt

Önskar sig bröllopsparet pengar till sitt framtida hus finns det kan du t.ex. lämna över en sådan här variant.