Lekar till möhippa

Vad vore en möhippa utan lekar? Vi upplever att lekar i princip är ett måste för att en tillställning ska få kallas möhippa!

Skämt åsido, en lek eller två är nästan alltid uppskattat och det blir ett roligt sätt att umgås. Med det sagt så måste man såklart inte alltid leka de där typiska lekarna för möhippa som t.ex. alltid anspelar på sex.

Det finns faktiskt lekar som passar alla typer av möhippor, även de lite mer glamourösa varianterna. Det finns många lekar som är mycket uppskattade även av sådana som säger sig inte gilla att leka eller tävla.

De flesta kanske tänker på just de här klassiska möhippalekarna som kanske inte faller alla i smaken. Men just de här klassiska varianterna med sex och pinsamheter är såklart även mycket populära hos väldigt många.

Vi ska försöka tillfredsställa allas behov av lekar till möhippan genom att tipsa om hela 50 olika varianter! Förhoppningsvis hittar ni i alla fall någon ni gillar.

Lek nummer 1

Introduktion

Låt möhippan börja med en enkel klassiker där alla deltagare presenteras för varandra genom att bruden berättar om ett minne med var och en.

Detta kan faktiskt vara ganska roligt även om de flesta redan känner varandra. Roliga minnen är alltid trevligt att prata om och du kommer antagligen i alla fall få höra något du inte tidigare har hört.


Lek nummer 2

Lära känna lek

Låt alla skriva något de själva tror att de andra i gänget inte känner till (man bestämmer själv pinsamhetsnivå). Samla sedan ihop lapparna och dra en och en.

När man läser upp vad som står på lappen ska alla i gänget peka på vem de tror det är som har skrivit lappen.
Ett roligt sätt att lära känna varandra på!


Lek nummer 3

Pyssla ihop en gästbok

Är ni ett gäng som gillar att pyssla kan ni gemensamt tillverka en fin gästbok till bröllopet som gästerna senare kan skriva sina lyckönskningar till brudparet i.


Lek nummer 4

Sy kalsonger till brudgummen

Ge bruden lite tyg och en symaskin och låt henne på tid sy ett par kalsonger till sin blivande man som han får på bröllopsdagen.


Lek nummer 5

Presentleken

Denna lek går ut på att alla köper en liten present till bruden som symboliserar deras vänskap. Bruden ska sedan försöka lista ut vem presenten är ifrån.


Lek nummer 6

Fiskedamm

En variant på presentleken är att istället göra det som en fiskedamm. Beroende på vad bruden fiskar upp kan man göra deltagarna i möhippan lite mer delaktiga genom att dela ut olika uppgifter.

Fiskar bruden upp ett shotglas kan det exempelvis innebära att hon får utse en shot-ansvarig under kvällen.


Lek nummer 7

Musikquiz

Var och en av deltagarna väljer en låt som de har gemensamt med bruden. Spela upp låtarna och bruden ska nu gissa vem som valt varje låt och varför.

Ett roligt inlägg kan vara att lägga till lite allmänna frågor om låten så kan alla vara med och gissa som ett vanligt musikquiz.


Lek nummer 8

Trosleken

Alla deltagare på möhippan tar med sig ett par trosor som ska symbolisera deras personligheter. Sedan är det upp till bruden att gissa vem som har tagit med sig vilket par trosor.


Lek nummer 9

Hur väl känner bruden dig?

Alla deltagare på möhippan skriver 3 påståenden om sig själva. Ni lägger era påståenden i en skål. Läs upp en och en och låt bruden gissa vem som har skrivit lappen.


Lek nummer 10

Skriva kärleksdikt till brudgummen

Bruden ska försöka skriva en kärleksdikt till sin blivande man som man sedan kan läsa upp på bröllopet. Givetvis får alla komma med roliga förslag.


Lek nummer 11

Ligga med, gifta dig med, döda

Välj ut tre kändisar inom olika kategorier som t.ex. fotbollsstjärnor, politiker m.m. Klipp ut bilder på dessa och ta sedan fram tre kandidater i kategori för kategori.

Vid varje omgång måste bruden bestämma vem hon vill gifta sig med, ligga med och döda och sedan ge en förklaring.

De andra vännerna kan då gissa vad bruden väljer innan de får höra svaret så de också blir mer delaktiga.


Lek nummer 12

Kärleksförklaring

Ge bruden ett vätskebälte med flaskor som ni har fyllt med olika favoritdrycker hon har.

När en speciell signal (som ni har bestämt) ljuder måste bruden ta en klunk ur flaskorna och nämna en anledning till varför hon tycker om sin blivande make så mycket.

Låt någon i gänget skriva upp dessa för att sedan kunna göra något fint av som ni kan ge till brudgummen på bröllopsdagen.


Lek nummer 13

Charader med twist

Dela upp er i lag och kör charader om personer som bruden har en relation till.

T.ex. svärmor, brudgummens syster, tidigare förälskelser osv.


Lek nummer 14

T-shirt-leken

Alla tar med sig var sin t-shirt från sina partners och ni tar även med en t-shirt från den blivande brudgummen. Dessa ska helst vara lite använda.

Sedan låter ni bruden gissa vilken t-shirt som till hör hennes blivande man genom att känna och lukta på dem.


Lek nummer 15

Ballonglek

Låt alla skriva varsin fråga till bruden som de lägger i en ballong och blåser upp.

Vännerna fäster sedan ballongen någonstans på kroppen och när bruden tycker det är tillfälle under möhippans gång smäller hon en ballong och svarar på frågan.

Vill hon inte svara kanske straffet blir en shot?


Lek nummer 16

Sista Minuten

Ni lekar två och två. En står och tittar mot en skärm. Den andra personen står med ryggen till.

Det kommer upp kändisar på skärmen som man då med hjälp av charader, sång eller ord ska beskriva utan att säga namnet. När man gissat rätt byter man plats.

Tips: ta med brudgummen då det är brudens tur att gissa.


Förslag på vinster till lekarna

Ifall man nu ska ställa till med tävlingar måste det såklart finnas vinster! Även om det inte blir några värstingpriser till vinnarna brukar det ändå bli lite roligare när man har tävlat om något mer än äran. Vinsten blir en extra rolig grej helt enkelt, som vanligtvis är väldigt uppskattat.

Lek nummer 17

Framtidsbrev

Låt helt enkelt bruden få skriva ett brev till sitt framtida jag som hon får läsa om 10-20 år.


Lek nummer 18

Kondomleken

Personen som snabbast kan trä på en kondom på en gurka endast med hjälp av munnen vinner leken!


Lek nummer 19

Könsorgan i Play-Doh

Alla får göra ett eget könsorgan i Play-Doh leklera med förbundna ögon. Bruden utser sedan vem som lyckats göra en som är mest lik brudgummens.


Lek nummer 20

Ord med andra ord 2.0

Alla skriver först 3 yrken, 3 kända personer och 3 låttitlar och lägger i en burk. Dessa ord används i alla omgångar.

I första omgången ska man på en minut hinna dra så många lappar som möjligt i burken och förklara med andra ord. När 1 minut är över är det nästa lag och så håller man på så tills lapparna är använda.

Andra omgången gäller samma sak men denna gång får man bra använda sig av charader.

Tredje omgången får man bara använda sig av ett ord.

Fjärde omgången får du bara beskriva det som står på lappen med ett ljud.


Lek nummer 21

Almanacka till brudgummen

Hitta på 12 olika utmaningar där bruden kan visa vad hon går för och låt henne tävla mot vännerna. Klä ut henne inför varje gren och ta ett kort till almanackan som ni sedan ger till brudgummen på bröllopsdagen.

Ett alternativt kan vara att bara göra en kalender genom att klä ut henne i t.ex. olika sexiga outfits (om ni tror bruden skulle uppskatta detta förstås). I oktober kan hon stå med stövlar, underkläder och en uppknäppt regnjacka, i december kan det vara en kortkort tomteklänning m.m.


Lek nummer 22

Gissa viktiga datum

Låt bruden i förväg skriva ner några viktiga datum som har med brudparet att göra. Lägg sedan ut lappar med månaderna och dagarna åtskiljda.

Låt deltagarna sedan gissa på de olika datumen genom att lägga ihop lapparna med månad och dag.


Lek nummer 23

Måla en tavla av brudgummen

Låt bruden skapa en vacker tavla genom att måla av sin blivande man. Perfekt present att ge brudgummen på bröllopet! För att göra det hela lite klurigare kan man ju lägga till att det inte är tillåtet att använda sina händer.


Lek nummer 24

Sexiga underkläder

Här får gästerna utlopp för sin kreativa ådra. Det gäller att på utsatt tid få ihop ett så vackert och sexigt underklädesplagg som möjligt.

Man får dock endast använda sig av toalettpapper, sax och lim. Vem som står som vinnare utser såklart den blivande bruden.


Lek nummer 25

Presentation av gästerna på 15 s

Detta är en bra lek för att lära känna varandra som man kan ha i början av möhippan.

Bruden ska på 15 sekunder förklara vem alla är och hur de känner bruden. Kan bli ganska roligt då bruden oftast brukar mata på som bara den för att hinna säga allt hon vill.


Lek nummer 26

Transportera ris

Riset som alltid kastas över det nygifta paret ska nu istället transporteras genom samarbete. En bunke med ris placeras i ena änden av rummet.

I andra änden placeras ett rör med en markering. De tävlande placerar sig nu ut sig på en lång rad emellan bunken och röret.

Förste man tar upp så mycket ris den klarar med hjälp av sina händer och skickar riset vidare till nästa lagmedlem osv.

Siste man i ledet häller riset i röret och när man nått upp till markeringen står man som segrande lag i tävlingen.


Lek nummer 27

Pictionary med läppstift

En rolig variant av Pictionary. Skriv upp ord som kan relateras till möhippa och giftermål. Precis som i Pictionary drar man sedan ett ord och ska nu rita detta så snabbt som möjligt så att ens lagmedlemmar kan gissa vad det är.

Men i den här varianten får du endast använda dig av ett läppstift som penna och du får bara rita med läppstiftet i munnen.


Lek nummer 28

Äktenskapstips

Gå runt på stan och samla äktenskapstips från svenska folket som ni sedan låter gäster läsa upp på bröllopet.


Lek nummer 29

Utmana svensexan

Ifall svensexan anordnas samma dag som möhippan kan det vara roligt att mötas upp och utmana varandra i en femkamp.


Lek nummer 30

Sätta snoppen på killen

Ni kanske känner till den klassiska leken sätta knorren på grisen? Detta är precis samma sak fast en lite löjligare vuxenversion.


Lek nummer 31

Ballong runt fotleden

Fäst ballonger runt deltagarnas fotleder med ett snöre. Nu gäller det att stampa sönder de andra deltagarnas ballonger men samtidigt se till att ha sin egen ballong i behåll.

Den som står sist kvar med en hel ballong blir vinnare av leken.


Lek nummer 32

Förslag på dejter för brudparet

En rolig grej för framtiden är att alla får skriva var sitt dejtingförslag till bröllopsparet. Detta kan de sedan ta fram i framtiden för att göra det slentrianmässiga vardagslivet lite roligare genom att gå på dejt tillsammans med jämna mellanrum.


Lek nummer 33

Prosecco Pong

Den lite glammigare varianten av beer pong. Deltagarna delas in i två lag och står på varsin sida om bordet. På varje kortända av bordet ställs 6 stycken proseccoglas ut i en triangelform. Nu kastar lagen varannan gång en pingisboll och försöker träffa motståndarnas glas.

Träffar man så måste motståndarlaget dricka upp innehållet i glaset och ta bort det. Den som blir av med sina glas först har förlorat.

Köp Prosecco Pong hos Partykungen


Lek nummer 34

Frågetävling om brudgummen

Låt brudgummen spela in sig själv när han läser upp frågor som ni har gett honom och sedan svarar på dessa. Låt sedan bruden få höra frågorna och pausa innan varje svar och låt henne svara. Svarar hon fel kan hon ju t.ex. ”straffas” med att ta en shot eller få ett litet paket med något fult hon måste ha på sig.

Låt även deltagarna på möhippan betta på hur många rätt bruden kommer att ha. Alla lägger t.ex. 10 kr i insats och vinnaren får hälften av totalsumman och för resten köper ni en drink till bruden eller något annat kul.

Frågor till frågetävling om brudgummen

 • Vad var det som gjorde att du föll för din partner?
 • Vilken egenskap tycker du bäst om hos din partner?
 • Vad är det finaste din partner har sagt till dig?
 • Vilken kroppsdel tycker du bäst om hos din partner?
 • Hur gamla är dina äldsta underkläder?
 • Vilken är din favoriträtt?
 • Vad är det mest pinsamma du gjort framför din partner?
 • Tar du den största bullen själv eller ger du den till din partner?
 • Undviker du att bajsa när din partner kan höra?
 • Vad är det mest romantiska din partner har gjort för dig?
 • Hur många barn vill du ha?
 • Vill du ha överdelen eller underdelen på frukostfrallan?
 • Vilken är den bästa presenten du fått av din partner?
 • Vilken är den sämsta presenten du fått av din partner?
 • Vad har du för ful ovana?
 • Vilken är den roligaste semestern du har varit på med din partner?
 • Vilket är ditt favoritprogram på tv?
 • Vad skulle du ta med till en öde ö om du bara fick ta med en sak?
 • Vad är din största fobi?
 • Vad sjunger du helst i duschen?

Förslag på roliga spel att köpa till möhippan

Som alternativ eller komplement till alla lekar vi tipsar om finns det även massvis med roliga spel att köpa som kanske kan passa att spela på er möhippa. Många av spelen är i typiska teman för just möhippa. Många gillar det, andra inte.

Hur som helst tipsar vi här om några av alla spel som finns att köpa till möhippan, majoriteten av dessa spel finns hos Coolstuff eller Partykungen.

Roliga lekar till “femkamp” på möhippan

Dessa lekar kan förslagsvis lekas på tre olika sätt beroende på vilket upplägg som passar er bäst.

Style #1: Person vs. Klockan
I den här versionen tävlar personen mot klockan i varje tävling. Tävlingsdeltagaren ska t.ex. klara att utföra uppgiften innan det har gått en minut.

Ni bestämmer själva vilket tidsintervall ni tycker passar bäst. Om personen inte klarar uppgiften straffas den med t.ex. en shot. Ta upp olika deltagare för varje lek.

Style #2: Duellen
Med den här varianten väljer du ut två personer som tävlar mot varandra i varje gren istället för klockan. Den som klarar av tävlingsmomentet snabbast går helt enkelt vinnande ur striden.

Style #3: Lagtävling
Här delar ni upp deltagarna i två eller tio lag beroende på hur stor gruppen är. För varje tävling måste laget väja ut en tävlande som ska representera deras lag.

Dessa personer tävlar sedan mot varandra och beroende på vilken placering man får utdelas olika poäng. Det lag som till sist har den högsta poängen står som segrande lag.


Push-up BH

Deltagarna sätter på sig en stor BH utanpå kläderna.

Leken går sedan ut på att man så snabbt som möjligt ska tömma en låda med pappersnäsdukar och stoppa dem i BH:n som man har på sig.

Den som tömt sin kartong på pappersnäsdukar först vinner. Man får såklart bara plocka en pappersnäsduk åt gången!

Presentöppning

Slå in ett par tjusiga trosor eller någon annan passande present till en möhippa i en låda.

Låt sedan deltagarna försöka få upp sitt paketet genom att bara använda sig av sin mun.

Den som är först med att fiska upp innehållet i paketet har vunnit.

Bananätartävling

Använd en fiskelina eller liknande och trä på bananer. Spänn sedan upp linan så att bananerna hänger nedåt.

Tävlingen går sedan ut på att man ska äta upp den hängande bananen på kortast tid utan att använda händerna.

Yatsy i sex

En mycket simpel lek som går till precis som det låter.

Man ska helt enkelt få Yatsy i sexor på kortast tid. Man får slå tärningarna hur många gånger som helst, det viktigaste är att du får Yatsy snabbast.

Shake it baby

Fyll en tom kartong pappersservetter med pingisbollar som fästs kring deltagarnas midja med hjälp av ett snöre. (Eller köp färdiga här!)

Sedan gäller det för de tävlande att röra på kroppen så pass att alla pingisbollarna ramlar ur kartongen.

Den som lyckats dansa sig av med alla pingisbollarna först går vinnande ur striden.

Den glamourösa bruden

Varje deltagare får en grillpinne eller något liknande redskap i sin mun.

På bordet framför dem finns sedan X antal vackra pärlhalsband.

De ska nu få på sig halsbanden genom att fiska upp dem med sin pinne och svinga halsbanden över huvudet. Den som lyckas få alla sina halsband runt halsen först är vinnare.

Kissepaus

En enkel men rolig lek. Här gäller det att rulla ut en toalettpappersrulle på sin kropp på kortast tid.

Om möhippan går i t.ex. rosa tema är det extra festligt om även toapappret är rosa.

Ja eller Nej?

Skriv ner ord som har med möhippa att göra på olika lappar. Låt sedan någon dra en lapp.

De andra deltagarna ska nu försöka lista ut vad det är för ett ord genom att ställa 20 stycken ja och nej frågor.

Strumpeband

Alla deltagare får ett strumpeband som de fäster lika högt upp på låret allihop.

Man ska sedan få av sig strumpebandet på kortas tid utan att använda sig av sina händer.

Strumpa på bröllopsnatten

Lägg saker som man kan associera till bröllopsnatten i en stor och lång, passande strumpa.

Låt sedan deltagarna gissa vad som finns i strumpan genom att endast få känna sig fram med fötterna. Den som gissar flest rätt vinner.

Vigselringen

Alla deltagare får varsin tallrik fylld med små ”vigselringar” i plast och en tom tallrik.

Man ska nu med hjälp av en grillpinne i munnen fiska upp ringarna och lägga dem på den tomma tallriken.

Den som först lyckats flytta alla ringarna till den tomma tallriken vinner.

Suck it

Här gäller det att vara bra på att suga. Använd er av en kortlek med t.ex. lättklädda män.

Leken går sedan ut på att man ska suga upp ett kort med hjälp av ett sugrör och frakta det från ena änden av rummet till det andra. Tappar man kortet på vägen måste man börja om.

Den som snabbast transporterat alla sina kort till andra änden av rummet står som vinnare.

Träffa hålet

Knyt ett snöre kring midjan på alla deltagare och låt en bit snöre hänga ner på framsidan där ni fäster en korv.

Gör hål i botten på pappmuggar som ni ställer på golvet framför deltagarna.

Det gäller nu att vara den som är snabbast på att pricka korven i hålet.

Pricka BH

Skapa en stor tavla där ni fäster 3-4 BH:ar. Det gäller nu att kasta pingisbollar och försöka träffa kuporna.

Antingen samlar man poäng när man träffar kuporna eller så kan man köra en variant med sanning och konsekvens.

Så vid varje miss tvingas man välja att utföra en sanning eller konsekvens.

Sångfågeln

Den här leken går ut på att man måste ringa 5 vänner och få de att sjunga nästa textrad i en sång. Du inleder alltså sången och personen i andra änden ska avsluta. Det kniviga är att du inte får berätta något om vad tävlingen går ut på. Däremot får du gärna uppmuntra den uppringda när den börjar sjunga med osv.

Exempel på låtar:
Hey, I just met you… …and this is crazy
Going to the chapel and… …we´re gonna get married
If you wanna be my lover… …you got to get my friends