Kidnappning av bruden inför möhippan

Det är väldigt vanligt att man kidnappar den blivande bruden genom någon typ av överraskningsmoment som inledning av möhippan. Det finns många kreativa sätt att göra detta på så försök knyta an till det tema ni valt. Tänk på att inte överdriva utan istället lägga er på en nivå som ni tror bruden skulle uppskatta. Detta är inledningen av möhippan och blir den inte uppskattad kan det sedan smitta av sig på resten av dagen. Tänk därför noga igenom ert upplägg innan ni utför själva kidnappningen.

Det är många bitar som ska klaffa när man planerar en möhippa. Ta därför hjälp av brudens närmaste för att kunna lura henne så bra som möjligt. Se till att de bokar upp någon aktivitet som passar in den dagen ni ska ha henne möhippa.

Här kommer lite olika förslag som ni kanske ta inspiration ifrån.

Outfit till möhippan

Häng dagens outfit utanför dörren

Sätt en påse med dagens outfit samt instruktioner utanför dörren. Knacka på och spring sedan iväg. På lappen kan bruden få instruktioner om att infinna sig på ett speciellt ställe iförd utstyrseln i påsen.

Jag läste t.ex. om en som fått en banandräkt och skulle infinna sig kl.10 på en busshållplats. När hon kom dit stod en annan person i banandräkt utanför ICA och delar ut bananer till kunderna.

Hennes kompisar kom sedan med bilen spelandes hennes favoritmusik på högsta volym och tar upp bananen utanför ICA. Tjejen börjar då springa efter och skrika; ni har tagit fel banan!… SÅ KUL!!


Ombytta roller på svensexan och möhippan

Ombytta roller med svensexan

Om möhippan och svensexan anordnas samtidigt kan det vara kul att skifta och låta gänget från svensexan kidnappa bruden och tvärt om.

Gör gärna en aktivitet som känns lite typiskt “killig” för bruden och tvärtom för brudgummen innan ni skiftar tillbaka.

Avsluta sedan kvällen när ni på något sätt möter upp varandra igen och festar tillsammans natten lång. Kanske har ni som grädden på moset bokat ett fint hotellrum där paret får spendera natten tillsammans.


Filma bruden i smyg

Filma bruden i smyg

Ge instruktioner om att bruden tar sig till en plats till exempel via att paket eller liknande. Se till att det händer lite märkliga saker under resan och filma bruden i smyg. Riktigt roligt att kolla på detta i efterhand sedan.


Överraskningsfrukost

Fixa frukostbuffé

Laga i ordning en frukostbuffé och sitt och vänta i den blivande brudens kök. När hon sedan stiger upp och lite morgontrött kliver in i köket får hon sig en rejäl överraskning och en riktigt bra start på dagen!


Rolig busringning på möhippan

Rolig busringning

Gör en busringning genom att använd er av tjänsten busringning.se som en inledning av möhippan. När ni ringt upp kan ni sedan enkelt styra svaren med hjälp av knapptryckningar.

Detta samtal kan ni sedan spela upp på bröllopet sedan som ett roligt inslag. På busring.se hittar ni roliga förslag på vad man kan busringa om.


Annorlunda fordon till möhippan

Annorlunda fordon

Hämta upp henne i ett annorlunda fordon t.ex. raggarbil, traktor med släp, brandbil, ambulans m.m. Sätt sedan upp ballonger där ni har skrivit namnen på hennes ex längs vägen och låt henne samla in dessa.

När ni kommer till samlingsplatsen får hon förklara historien bakom varje ballong och sedan smälla ballongen.


Ta hjälp av sociala medier

Ta hjälp av sociala medier

Använd er av sociala medier om bruden ofta hänger på Instagram eller Facebook kan det vara en rolig idé att alla samtidigt taggar bruden. Hon kommer säkerligen inte förstå vad som händer och bara någon minut efter rusar ni in i hennes hus/lägenhet och kidnappar henne.

Ett roligt tips kan vara att skriva ut en bild på bruden som man gör till masker som alla har på sig under kidnappartillfället.


Fejkad bilstöld

Fejkad bilstöld

Iscensätt en bilstöld som inledning på möhippan. Se till att låna en extranyckel till parets bil av brudgummen. Möt sedan upp bruden för en frukost, träningspass eller något annat passande.

När ni sedan kommer ut på parkeringen efter fikan eller träningspasset gör du bruden uppmärksam på att två biltjuvar håller på att ta sig in i hennes bil. Ni börjar springa mot bilen då tjuvarna sätter sig i bilen och kör iväg. Ni tar upp jakten med din bil och vid uppgjort ställe står sedan hela hippan och väntar.


Instruktioner via sms under möhippan

Instruktioner under resans gång

Skicka en tåg/buss/flygbiljett som sms till bruden med tillhörande instruktioner. Låt henne få nya instruktioner under transportsträckorna hela tiden via sms från hemlig avsändare. Låt någon okänd (för bruden) filma hela förloppet fram tills ni möter upp henne med frukost någonstans.


Oväntat uppvaknande

Oväntat uppvaknande

Väck bruden genom att smyga in i hennes sovrum och ställ er runt sängen och stirra på henne. Gör sedan något litet ljud så hon vaknar och chocken kommer bli total. Gjorde en liknande grej på min bror en gång och det var tur att han inte har dåligt hjärta kan jag säga. Hehe!


Prank med polis under möhippa

Prank

Kom på ett roligt prank som ni spelar in och kan visa på bröllopsfesten sedan. T.ex. att hon blir stoppad av en polis med en preparerad alkoholmätare som visar 2,0 vid kontroll. Eller fixar någon som låtsas att den är från kronofogden och kommer med otrevliga besked.

Kanske ett gäng rånare med rånarluvor kommer inspringande i huset? Smuggla in mjöl i skåpet på jobbet och ta dit en “polis” och “knarkhund”.


Kidnappning på jobbet

Kidnappning på jobbet

Kidnappa på jobbet genom att låt chefen ta in henne på samtal om att hon stulit eller gjort något annat olämpligt på arbetet och överraska henne där. Eller låt en kille i vit uniform eller någon annan romantiskt utstyrsel komma in till en låt och bära iväg på bruden.

(En kul aktivitet i anslutning kan vara att kollegorna får köpa pussar av bruden innan ni drar vidare som hon kan köpa drinkar sedan. )


Taskigt prank

Taskigt prank

Använd er av ett taskigt prank med inlines när ni kidnappar bruden. När ni kommer ut så sätter ni på henne inlines. Led sedan fram henne till en bil som står parkerad med ett långt rep som man bundit i dragkroken.

Därefter binder ni repet runt magen på bruden och säger ”lycka till”, rivstarta sedan bilen. Repet är kapat på mitten men detta vet ju inte bruden så räkna med en skräckslagen min. Tänk på att detta är lite av en ”nära döden”-upplevelse så tänk efter ifall detta verkligen skulle uppskattas av bruden.

Var också noga med att lägga repet så att det under inga omständigheter skulle kunna trasslas ihop trots att det är avklippt.


Okänd kille lurar bruden

Låt en okänd kille ringa på

Det finns lite olika varianter på detta. Killen kan komma på motorcykel, ge bruden en lapp med en packlista och be henne komma med på en resa. 

Killen kan komma iklädd en frack och sjunga kärlekssång, lämna en blomma och be bruden att följa med.


Killen kommer iklädd kostym och har med sig en frukostbricka med champagne. Alla kompisar kommer sedan fram och äter frukost tillsammans med bruden.

Killen kommer och ber om att få komma in och kolla avloppsrören då det är strul i grannområdet. Efter ett tag plingar det igen och då kommer svärmor på besök. Under tiden har killen tagit av sig i bara kalsongerna när svärmor kommer in(svärmor är såklart med på detta) och det blir några väldigt pinsamma sekunder innan hela hippgänget hoppar fram.


Utrop efter bruden i affären

Utrop i affären

Gör ett utrop i affären där ni ropar; kan X vänligen komma till kassorna där sällskap väntar.


Shopping med överraskning

Oväntad shopping

Möt upp i en affär dit brudgummen tar bruden för att handla. Ni har då radat upp med ryggarna mot bruden och vänder er alla samtidigt när hon kommer. På t-shirtarna kan det exempelvis stå Nu gifter sig X.

Utklädnad för kidnappning under möhippan