Kostym till Bröllop

Är du ute efter en kostym till bröllop? Oavsett ifall det är du som är självaste brudgummen eller ifall du är bjuden på ett bröllop hittar du här både nyttig information om herrklädsel på bröllop och tips om billiga kostymer att köpa på nätet.

Asos

Asos har en sida helt dedikerad till bröllopsklädsel för män där du kan hitta hela outfiten till ditt bröllop. Där finns nämligen allt från stilfulla och trendriktiga kostymer till klockor, skjortor, skor, hängslen och bälten.

Nästan alla kostymerna är väldigt prisvärda och håller sig mellan 1 000-2 000:-. Asos har sitt säte i Storbritannien men detta är inget som försämrar shoppingupplevelsen för dig som svensk kund.

Frakten är gratis vid köp av en kostym och leveranstiden ligger på samma som från de flesta svenska företag. Betalar du lite extra kan du till och med få dina varor levererade nästa dag.

Fraktkostnad: Gratis vid order över 235:-

Returkostnad: Gratis

Suitopia

Vill du ha en kostym sydd efter just dina mått utan att kosta skjortan? Vill du dessutom kunna välja hur din kostym ska se ut in i minsta detalj? Inga problem, det är precis det som Suitopia erbjuder, skräddarsydda kostymer till riktigt bra priser. På Suitopias hemsida kan du enkelt designa din egna kostym och göra de justeringar som passar dig. Fyll sedan i dina mått och kostymen kommer att tillverkas på beställning och levereras till dig efter ca 3-4 veckor.

Suitopia erbjuder dessutom en “perfekt passform”-garanti som innebär att du kan få hjälp av en skräddare vid eventuella justeringar eller till och med få en helt ny kostym. Villkoren för garantin hittar du på deras hemsida.

Vill du ta dina mått hemma med hjälp av t.ex. din partner finns det på Suitopias hemsida tydliga guider på hur man ska göra för att ta korrekta mått. Vi rekommenderar dock att du går till en professionell skräddare som kan hjälpa dig med uppgiften. På så sätt kan du känna dig säkrare på att måtten faktiskt blir rätt. Felaktiga mått är nämligen det vanligaste misstaget vid beställning av skräddarsydda kostymer på nätet. Suitopia samarbetar med ett flertal skräddare i Sverige som kan hjälpa dig med detta.

Tänk på att beställa din skräddarsydda kostym i mycket god tid innan bröllopet för att ha tillräcklig marginal för eventuella justeringar.

Fraktkostnad: Gratis frakt över 2000:-
Leveranstid: ca 3-4 veckor

Stayhard

Stayhard, som är en del av Ellos Group, är ett av sveriges största modeföretag för män. Här hittar du framförallt trendiga kläder, skor och accessoarer som är det senaste inom mode för män. Men du kan också hitta passande kostymer till bröllop.

Trots att utbudet av bröllopskostymer inte är lika stort som i en del andra butiker kan det absolut finnas snygga kostymer att köpa till både brudgum och bröllopsgäster.

Eftersom Stayhard som sagt framförallt har lite mer moderna kläder och inte direkt är inriktade på klassiska finkläder är även utbudet av accessoarer till kostymer, såsom flugor och slipsar, lite begränsat. Men kanske hittar du precis det du är ute efter, vem vet.

Frakt: Fraktfritt över 499:-

Retur: Gratis

Brothers

Brothers erbjuder en del billiga kostymer som passar bra till bröllop men som du givetvis kan använda när som helst då du vill känna dig extra stilig. Stilen är i grunden klassisk och tidlös men butiken hänger även med i säsongens trender. På Brothers kan du alltså hitta den kompletta outfiten till bröllopet oavsett vilken stil du väljer. Det finns kostymer i regular, slim fit och super slim fit. Utbudet av tillbehör så som slipsar, flugor och näsdukar är generöst. Priserna på kostymer börjar någonstans runt 1 000:- men den dyraste varianten landar runt 4 000:- någonstans.

Frakt: 45:-, fraktfritt på order över 1 000:-

Retur: 45:-, gratis att returnera till butik

Att köpa kostym på nätet

Det kan låta riskabelt att köpa en kostym online med tanke på att man såklart vill att en kostym ska sitta så bra som möjligt, speciellt vid ett såpass högtidligt tillfälle som ett bröllop. Men nu för tiden säljs det otroliga mängder kläder via nätet och butikerna har blivit bättre och bättre på att erbjuda fantastiskt bra service och riktgt schyssta returvillkor. Bland annat Tailor Store, som säljer skräddarsydda kostymer på nätet, erbjuder en passformsgaranti som skänker dig en trygghet och säkerhet inför att handla kostymer och skjortor online.

Lätt att returnera kostymen

Hos de allra flesta klädbutiker online är det jättelätt att skicka tillbaka kläderna ifall dem inte skulle passa. Det brukar följa med en retursedel i paketet som man bara klistrar på, tejpar igen paketet och lämnar på posten. Lätt som en plätt! Det är till och med gratis att returnera varor hos många butiker och även ifall det skulle kosta en slant är det inte många kronor det handlar om.

Ta hjälp av butikens storleksguide

När du ska beställa en kostym finns det nästan alltid en storlekstabell eller storleksguide på butikens hemsida där du får hjälp att välja rätt storlek på din kostym. Detta ger dig mycket goda möjligheter att direkt välja en kostym som sitter precis som den ska och du kan istället prova den hemma i lugn och ro.