Hudvård för män inför bröllop

Hudvård för män får ofta oförtjänt lite utrymme och det pratas sällan om just hudvård för män. Det är kanske därför det är så pass få män som faktiskt sköter om sin hy ordentligt.

När det kommer till bröllop brukar de flesta män dock vilja se så bra ut som möjligt. I vissa fall kommer man tyvärr på detta allt för sent och det finns inte lika stor potential när det kommer till att förbättra sin hy lagom till bröllopet.

Är du en av de här personerna behöver du dock inte oroa dig allt för mycket. Det finns ändå saker att göra för att få en så fin hy som möjligt till bröllopet.

För dig som är ute i lite bättre tid kan man däremot genom rätt metoder se stora förbättringar och goda resultat.

Vi har försökt samla de absolut bästa tipsen på hur du som man förbättrar din hy och hur du kan känna dig fräschare och snyggare med hjälp av bra hudvård.

Så här får du som man bättre hy innan bröllopsdagen

Att förbättra sin hy genom bra hudvård är en process som tar lite tid. Hur lång tid beror såklart på ditt utgångsläge och ifall du har större problem med din hy. Vi vill hjälpa dig att på ett enkelt sätt förbättra din hy genom några få simpla steg.

Men först ska vi lugna dig lite…

Det är inte så jobbigt som man kan tro

När man läser sådana här guider till hur man ska ta hand om sin hud och sitt utseende överlag är det lätt hänt att bli överväldigad av alla saker man ska tänka på. Många tror därför att det är en väldigt tidskrävande uppgift att t.ex. ta hand om sin hy och orkar inte ens testa att göra det som föreslås.

Det behöver dock inte vara så tidskrävande eller jobbigt att sköta om sin hy på ett bättre sätt.

Det gäller att hitta en rutin som passar dig! Visst, det kanske kan känns lite meckigt till en början att behöva komma ihåg olika krämer och liknande men efter ett litet tag kommer det att bli rutin. Du kommer att göra det av bara farten, utan att tänka på det.

Många blir peppade av att fortsätta när de väl börjat eftersom man många gånger känner sig mycket fräschare och dessutom ofta kan få märkbara resultat väldigt snabbt.

Tänk också på att det alltid är bättre att göra något jämfört med att inte göra något alls.

Tvätta ansiktet innan du går och lägger dig

Att tvätta rent ansiktet på kvällen innan läggdags är ett viktigt steg till den perfekta huden. Då får man bort smuts, bakterier, föroreningar, fetter och annat som huden blivit utsatt för under dagen. Dessutom rengör man huden från de “slaggprodukter” huden utsöndrar när man svettas. Genom att använda en rengöringsprodukt avsedd för ansiktet varje kväll undviker du att allt detta täpper igen huden.

Tänk på att inte tvätta ansiktet med tvål och vatten eftersom det istället torkar ut huden.

Använd en för ändamålet anpassad rengöringsprodukt som mer effektivt rengör huden utan att skada. Skölj med ljummet vatten. Badda sedan ansiktet tort med en ren och mjuk handduk. Att hårdhänt gnugga tort ansiktet är inte att rekommendera då detta vanligtvis påverkar huden negativt och försämrar dess elasticitet. Du ska inte använda samma handduk som du tvättar händerna med.

Det är viktigt att du är noggrann när du tvättar dig så att hudrengöringsprodukten inte lämnar några resten kvar i ansiktet. Det är ett vanligt misstag att inte få bort allt i utkanterna av ansiktet vilket tyvärr kan innebära en motsatt effekt av rengöringen eftersom det kan täppa till porer.

Använd återfuktande kräm

Efter att du tvättat ansiktet rekommenderas att du använder dig av en återfuktande kräm för att skydda huden på bästa sätt.

Det här är ett väldigt viktigt steg som man inte får glömma!

Använd gärna en specifik nattkräm för att på ett optimalt sätt hjälpa huden med sin läkande process under natten. På morgonen används istället en dagkräm.

Tvätta ansiktet på morgonen

Åsikterna om ifall man ska tvätta ansiktet ordentligt även på morgonen går i vissa fall isär något.

De flesta menar att man absolut ska tvätta ansiktet på samma sätt som man gör på kvällen. Andra anser dock att man endast behöver skölja ansiktet lätt med ansiktsvatten. Vad som fungerar bäst för dig kan bero på just din hy. Glöm inte att återfukta huden med en dagkräm.

Överdriv inte med tvättandet

Jo, det är bra rengöra huden för att den ska hålla sig så fin som möjligt men att tvätta för mycket är inte bra för huden. Speciellt ifall man ofta tvättar med vanligt vatten som har ett högre PH-värde.

Det gör nämligen att huden blir torrare eftersom hudens naturliga ämnen som håller den fuktad försämras.

Ögonkräm

Detta väldigt känsliga område kräver i vissa fall lite extra kärlek och omtanke. Många får linjer under ögonen, framförallt när man börjar bli lite äldre, och för vissa kan påsar under ögonen vara ett problem.

För att minska uppkomsten av påsar och linjer under ögonen finns det specifika hudvårdsprodukter som hjälper till att stärka och återfukta huden i detta känsliga område. Använd ögonkräm efter att du tvättat ansiktet varje kväll och/eller morgon.

Skydda dig mot solen

Som du vet är huden väldigt känslig mot solens strålning, vilket innebär att det är viktigt att skydda sig mot den så gott det går. Det finns dagkrämer att köpa som innehåller solskyddsfaktor. På så vis kan du använda en hudvårdsprodukt avsedd för ansiktet men samtidigt skydda huden mot solens negativa inverkan.

Det är såklart inte bara utseendemässigt det är nödvändigt att skydda sig mot solen så den här punkten är givetvis extra viktig.

Exfoliering eller peeling

Exfoliering eller peeling är till för att få bort gamla döda hudceller för att motverka att dem täpper igen porerna. Får man inte bort dessa hudceller fungerar inte aktiva hudvårdsprodukter på ett tillfredsställande sätt och det är som att slänga pengarna i sjön.

Men vad är skillnaden på exfoliering och peeling? Jo, peeling innehåller vanligtvis små korn som genom att man masserar huden med krämen hjälper till att avlägsna de döda hudcellerna. Exfoliering däremot appliceras bara på huden och med hjälp av speciella syror löser avlägsnar den de döda hudcellerna genom en kemiskt reaktion. Lugn, det låter värre än vad det är.

Exfoliering eller peeling skyndar på processen för förnyelse av hudceller som tyvärr går långsammare ju äldre vi blir.

Detta är alltså ett viktigt steg i att få en riktigt fräsch och fin hy men man ska inte gör det för ofta. Vanligtvis är det lagom att använda sådana här produkter max två gånger i veckan.

Ansiktsmask

Ansiktsmasker ger en riktigt boost och är ett bra sätt att verkligen skämma bort din hy. Genom att använda ansiktsmasker kan du verkligen få synliga resultat inom relativt kort tid. Man kan tänka på dem som en mycket grundligare variant av vissa vanliga hudvårdsprodukter man använder dagligen.

Man kan använda en ansiktsmask t.ex. ett par gånger i månaden för att hålla sin hy fin och fräsch. Det finns flera olika typer av ansiktsmasker och man använder dem för olika ändamål.

Det finns t.ex. ansiktsmasker som är djuprengörande för dina porer, sådana som adderar extra mjukgörande återfuktning, sådana som hjälper mot en för fet hy och sådana som stramar upp huden. Dessutom hjälper vissa ansiktsmasker huden genom att tillföra extra vitaminer och antioxidanter.

Exfoliera gärna ansiktet innan du applicerar din ansiktsmask för bästa resultat.

Slarva inte

Det är viktigt att du verkligen kommer ihåg att sköta om din hy. Försök att göra det till en daglig rutin som sker naturligt. Var noggrann. Att vara konsekvent och låta det ta tid är även det viktiga saker att komma ihåg. Ge produkterna en chans och din hud tiden att ändra sig.

Andra saker som kan förbättra din hy

Det är inte bara det mest uppenbara som man ska tänka på ifall man vill få en så fin hy som möjligt. Det finns ytterligare saker som kan vara till din fördel i jakten på den perfekta hyn. En del saker kanske är på något längre sikt men är ändå något som kan göra stor skillnad till slut.

Alla de här saker är inte bara bra för huden utan även när det kommer till din hälsa i stort. En utmärkt anledning till att verkligen försöka bli bättre.

Träning gör hyn bättre

Genom att träna regelbundet ser man ofta en positiv effekt även på huden. Vid träning ökar blodcirkulationen, vilket innebär att tillförseln av näring till huden också ökar. Det i sin tur innebär att huden kan återhämta sig på ett bättre sätt. Träningen hjälper också till att driva ut slaggprodukter som annars kan göra att acne bildas.

Efter träningen är det dock mycket viktigt att tvätta sig ordentligt eftersom svett annars kan täppa till porerna och innebära en större risk för acne.

Utöver den direkta effekten av träningen medför den också ofta en bättre sömn vilket är viktigt för hudens läkande process. När man tränar regelbundet brukar det dessutom vara lättare att äta bra och nyttig mat, vilket leder oss in på nästa punkt.

Ät nyttigt och skippa sötsakerna

Att äta nyttig mat är bra för hälsan är såklart ingen nyhet men att en hälsosam kost även kan ge en bättre hy är det färre som tänker på.

Genom att hålla dig borta från sötsaker och godis och samtidigt lägga lite extra energi på att äta nyttigare mat och hälsosamma livsmedel kommer du inte bara att må bättre, du kommer förhoppningsvis att se bättre ut också.

Drick mycket vatten

Vi vet att vatten är en utmärkt törstsläckare men det finns faktiskt ytterligare bra anledningar att dricka vatten.

Som ni kanske har hört är det bra och nyttigt för hälsan att dricka vatten. Men många hävdar dessutom att man får en bättre hy genom att dricka mycket vatten.

Stressa mindre

Mycket stress är inte bra för något. Ett konstant stresspåslag kan enligt vissa göra att även din hy påverkas negativt.

Hormonnivåerna kan påverkas av för mycket stress vilket kan leda till problem med acne. Stress kan också sätta igång dina talgkörtlar och framkalla acne eller göra den värre.

Sov ordentligt

Sömnbrist är ytterligare en sak som man ska passa sig för. Det gäller både när det handlar om att få så fin hy som möjligt och när det det kommer till hälsan i övrigt.

Försök att skapa rutiner och kanske framförallt god självdisciplin för att på så sätt ser till att du prioriterar din skönhetssömn.