Tackkort till bröllop
-Här är de bästa leverantörerna!

Merci, grazie, takk, danke, det lilla ordet tack kan i många sammanhang vara ett väldigt betydelsefullt ord. Att skicka ut ett tackkort efter bröllopet hör till god sed och känns som en självklarhet.

Det är viktigt att ni visar er tacksamhet över era gästers närvaro på bröllopet och gåvorna som ni fått. Det räcker alltså inte att sätta in en annons i tidningen då det inte är säkert att alla bröllopsgästerna läser detta.

Vi har tagit fram förslag på fina tackkort man kan köpa online. Hoppas ni kan hitta något ni gillar!

Vistaprint

Köper ni inbjudningskort och andra trycksaker hos Vistaprint finns det många tackkort med precis samma design så att även tackkortet går i samma stil som övriga trycksaker. Nackdelen är att det inte finns alls lika många bra alternativ för tackkort som det gör för inbjudningskort. Vi tycker att det saknas fina förslag på tackkort där det finns möjlighet att lägga in en bild på brudparet. Dessutom finns tackkorten mestadel i liggande format, vilket kanske inte passar alla.

Har ni inte tänkt att använda bilder på er själva från bröllopsdagen på ert tackkort kan ni dock med fördel beställa tackkorten samtidigt som ni beställer inbjudningskorten och de övriga trycksakerna. Då är det helt klart och inget ni behöver bekymra er om efter bröllopet, förutom att skicka iväg dem då såklart.

Man kan också givetvis ladda upp en helt egen design till tryckkortet precis som med övriga bröllopskort. Då kan man välja mellan flera format och du får således kortet precis som du vill ha det.

Pris: Fr. 8 kr/st

Tackkort från Vistaprint
Tackkort från Vistaprint
Tackkort från Vistaprint
Tackkort från Vistaprint
Tackkort med foto
Enkelt tackkort med foto
Modernt tackkort till bröllop
Annorlunda tackkort
Önskefoto

Önskefoto erbjuder i skrivande stund strax över 40 st olika förslag på tackkort för bröllop. I princip alla av dessa kort är designade för att ni ska ladda upp en egen bild på er själva.

Hittar ni inte någon mall som du gillar kan ni gillar går det att personifiera mallarna för att falla dig bättre i smaken. Utöver det kan man dessutom börja från scratch och skapa sin helt egna design med hjälp av Önskefotos verktyg direkt på deras hemsida.

Börja i sådana fall med att välj format. Ladda sedan upp er bild, lägg till texter, ramar, symboler samt ändra färger och typsnitt tills ni blir helt nöjda.

Pris: från ca 10 kr/st

Tackkort med marmor
Tackkort från Önskefoto
Tackkort med träimitation
Enkelt tackkort
Snyggt tackkort till bröllop
Tackkort med eucalyptus
Tackkort med texten tusen tack
Speciellt tackkort
Optimalprint logga

På Optimalprint finns det otroligt många fina varianter av tackkort för bröllop! Dessa är enkelt uppdelade i olika kategorier så ni lätt ska kunna hitta något som passar just er. Det finns ett flertal olika storlekar på ett och samma kort, så önskar ni kvadratiskt, avlångt, dubbelvikt m.m. kommer du troligtvis kunna få det precis som du vill ha det.

Det finns dessutom ett stort utbud av tackkort designade för att ni ska kunna lägga till er egna bild från bröllopsdagen, vilket är det vanligaste när det gäller just tackkort.

Eftersom många vill ha samma stil på alla sina trycksaker erbjuder Optimalprint liknande design på flera olika typer av bröllopskort så att ni kan få en snygg helhet genom alla trycksaker på bröllopet. Du kan alltså välja ett tackkort med samma stil som dina inbjudningskort och bröllopsprogram vilket är en stor fördel.

Optimalprint har fått mycket goda omdömen bland kunderna och har på Trustpilot fått 9 av 10.

Pris: ca 9-24 kr beroende på storlek, antal och papperskvalitet.

Tackkort från Optimalprint
Tackkort från Optimalprint
Tackkort från Optimalprint
Tackkort från Optimalprint
Tackkort i vintage stil
Tackkort med bilder från bröllopet
Modernt tackkort till bröllop
Stiligt tackkort till bröllop
Ica Foto

Det välkända märket ICA har gått ihop tillsammans med Photobox, som länge varit en stor aktör inom fotoprodukter, och skapat ICA Foto. ICA Foto kan genom detta samarbete erbjuda de flesta av de vanligaste fotoprodukterna som t.ex. canvastavlor, fotoböcker och olika kort.

På ICA Foto kan ni hitta en hel del varianter på tackkort till bröllop ifall ni vill ha med ett eller flera foton på er själva på tackkortet. Alla alternativ är kanske inte superfina eller så väldigt speciella men man kan absolut hitta några fina tackkort som passar de flesta bröllop.

ICA Foto erbjuder tackkort med egna foton till ett bra pris helt enkelt. Det behöver inte alltid vara svårare än så.

Tänk på att ICA Foto kräver Flash® Player för att du ska kunna skapa ditt tackkort via en dator.

Pris: från ca 10 kr

Tackkort från Ica Foto
Tackkort från Ica Foto
Tackkort från Ica Foto
Tackkort från Ica Foto

När ska ett tackkort skickas ut?

Ett bröllop har många gånger krävt mycket tid, energi och planering. Förberedelserna har ofta hållt på i över ett år och själva bröllopsdagen blir en stor urladdning.

Just därför är det viktigt med återhämtning efter bröllopet. En del brudpar åker iväg på bröllopsresa direkt efter sitt bröllop för att få slappna av och njuta. Även om ni väljer att stanna hemma måste ni tillåta er att varva ner och ta det lugnt efter giftermålet. Ni ska inte behöva känna någon stress över att skicka iväg era tackkort direkt.

Tackkorten bör skickas ut runt en månad, allra senast två månader efter bröllopsdagen. Skulle ni inte hinna eller helt enkelt missa att skicka ut era tackkort så är givetvis ett försenat tackkort bättre än inget alls.