Kläder till svensexa

På en svensexa är det som du säkert vet väldigt vanligt att klä ut den blivande brudgummen i annorlunda, roliga och kanske lite pinsamma kläder. Denna utklädnad kan naturligtvis se ut på en stor mängd olika sätt.

Det finns inga måsten eller riktlinjer att följa utan det är helt och hållet upp till er och det är ni som bestämmer. Vad brudgummen tycker är i vissa fall kanske en helt annan sak.

Det kan dock vara oerhört svårt att välja ut vilka kläder till svensexan som ska inhandlas eftersom det finns så extremt mycket maskeradkläder, dräkter och roliga varianter att välja bland.

Därför har vi valt ut ett gäng vanliga, annorlunda och populära kläder till svensexan för att på så sätt underlätta ert letande en aning.

Välj kläder efter temat/stilen på svensexan

För att göra det hela lite roligare och mer genomtänkt är det kul ifall kläderna som brudgummen får bära stämmer överens med “temat” på övriga delar av svensexan.

Det kan handla om vad ni tänkt att hitta på för typ av aktiviteter under dagen eller vilka uppdrag ni utsätter honom för. Det blir som sagt extra roligt ifall det finns en röd tråd istället för att bara köpa en random dräkt som ni klär ut brudgummen i.

Finns det t.ex. något speciellt som brudgummen gillar extra mycket, något han skryter om att han är bra på eller något han innerst inne skulle vilja vara?

Förslag på kläder och dräkter att köpa till svensexan

Det finns som sagt helt vansinnigt många utklädnader att välja bland. Ifall man kollar på t.ex. Partykungen finns det över 1800 maskeraddräkter för män! Och det är bara på en enda butik. Att sitta och leta igenom alla maskeraddräkter tar en evig tid och risken att drabbas av kraftig beslutsångest är helt klart överhängande. Vi har därför valt ut en del maskeraddräkter som vi tycker är bra till svensexor och som vi tror att även många andra gillar. Förhoppningsvis hittar även du en klädsel som kan passa på er svensexa. Gör du det inte är ett första steg att kolla igenom Partykungens utbud, vilket som sagt är enormt. Hittar du inget där tror jag nog att du får det lite tufft.

Roliga kläder och dräkter till svensexa

Här är ett helt gäng med roliga maskeraddräkter och utklädnader som passar på svensexor. Beroende på vilka kläder man väljer kan det också underlätta när man ska hitta på olika uppdrag. Det är alltid kul att utgå från klädseln så att det blir mer tydligt varför man ska göra olika saker.

Annorlunda dräkter till svensexan

Maskeraddräkter där det ser ut som någon annan bär den som har dräkten på sig eller där det ser ut som man rider på något har blivit väldigt populära det senaste. Och det är inte konstigt! Dessa utklädnader är riktigt coola och verkligen något som folk på stan vänder sig om för att kolla extra på. En del av kläderna är uppblåsbara medan andra bara är i vanligt tyg.


Damkläder till svensexan

Ett relativt vanligt sätt att klä ut brudgummen på under en svensexa är genom att vända sig till den kvinnliga sidan av klädbutiken. Här visar vi några roliga kläder som kan passa för er som vill klä ut brudgummen i damkläder.

Klä ut brudgummen som hans favoritdryck under svensexan

Alkohol är ju ett vanligt inslag på svensexor och är enligt vissa till och med ett måste för att få till en lyckad svensexa. Är brudgummen extra förtjust i någon alkoholhaltig dryck kan han ju få visa det just en sådan dag.

Superhjältar och andra mäktiga utklädnader

Klä ut brudgummen i en fräsig (eller töntig om man nu tycker det) superhjältedräkt och låt honom genomföra passande uppdrag. Har han någon speciell favorit är detta ett ypperligt tillfälle att få uppleva hur det kan kännas att glida runt i just den hjältens kläder en hel dag.

Fånge/tjuv- och polisdräkter

Eftersom brudgummen nu kommer att bli fångad och instängd i ett äktenskap kan det väl passa bra med en fångdräkt under svensexan? Om alla i gänget vill spexa lite kan ju resterande deltagare vara utklädda till poliser eller fångvaktare. Kanske är den blivande brudgummen rent av också blivande polis eller funderar på att bli det, gör då istället tvärt om.

Roligt prank med banandräkt

Jag läste på nätet om några som gett den blivande bruden en påse med en banandräkt och en lapp där det stod att hon skulle bege sig till en speciell busshållplats. Den busshållplatsen låg mitt emot ICA och där visade det sig att det stod någon annan person i banandräkt och delade ut bananer.

När brudens kompisar sedan kom åkande i bilen, som på hög volym spelande en av brudens favoritlåtar, stannade det och tog upp den andra bananen med bilen.

Den blivande bruden blev helt förskräck och sprang efter bilen och skrek; Ni tog fel banan, ni tog fel banan!

Ett riktigt roligt prank som ju passar perfekt även på en svensexa!

Givetvis finns det flera bra anledningar till att klä ut den blivande brudgummen till en banan eller annan frukt. Eller vem säger att man måste ha en speciell anledning förresten.