Teman och utklädnad till möhippa

När det vankas möhippa för bruden hör det ju till att man klär ut henne på ett eller annat vis. Det här med utklädnad och maskeraddräkter kan dock vara väldigt olika mycket uppskattat hos olika människor. Tänk därför alltid på att utgå från just er brud. Kommer hon känna sig okej med att gå runt i en banandräkt hela dagen eller räcker det kanske med ett litet diadem och ett ordensband? Skulle hon tycka att det är kul med sex- och playboytema eller skulle hon känna sig extremt obekväm med det? Många tycker att det är meningen att bruden ska få skämma ut sig lite men man behöver ju inte överdriva för den saken skull. Allt hänger helt och hållet på vilken brud ni ska anordna möhippa för helt enkelt. Så se till att anpassa allt efter henne så kommer ni få en superrolig möhippa som alla uppskattar!

Oavsett ifall ni tänker gå all in på utklädnaden eller inte ger vi er här nedan lite förslag på olika teman och utklädnader som ni kan ta inspiration ifrån. Hittar ni något som passar kan ni köpa just den produkten direkt genom att klicka på bilden som tar dig till respektive butik.

Vanliga tillbehör till utklädnad på möhippan

Här har vi samlat ett gäng tillbehör som är vanliga under en möhippa. Dessa kan med fördel användas av er som vill vara lite försiktiga med utklädnaden och endast satsa på något lite enklare som t.ex. ett par roliga brillor och en fjäderboa eller en brudslöja och ett ordensband. Men det kan också användas som en del av utklädnaden för er som vill gå all in såklart.

Till övriga i gänget på möhippan

Visst kan det vara kul om det inte bara är bruden som är utklädd men det ska såklart synas vem det är som ska gifta sig. Det är ganska vanligt att alla i gänget har något litet på sig så att man ser att alla tillhör möhippan. Det kan räcka med ett par glasögon, ett ordensband eller en speciell t-shirt med ett passande tryck på.

Kläder till möhippa i kärlekens tecken

Love is in the air! Snart är den stora dagen här då det verkligen kommer att osa kärlek på hela bröllopsplatsen. Såklart att även möhippan ska vara fylld av detta härliga! Visa det extra tydligt genom att klä ut bruden i hjärtan och röda attiraljer och fyll dagen med så mycket kärlek som det bara går.

Utklädd till fånge

Ja snart är bruden gift och fångad i ett äktenskap för alltid. Så vad passar då bättre än att klä ut bruden till just en fånge. Köp dessutom en fotboja där ni skriver den blivande mannens namn på för att förtydliga budskapet ytterligare. Dessutom är det en klädsel som många ofta känner sig bekväm i och som inte är alltför pinsam.


Kompisgänget kan vara poliser eller fångvaktare

För att göra det ännu roligare eller ifall bruden absolut inte vill vara ensam som utklädd kan kompisgänget förslagsvis vara utklädda till poliser eller fångvaktare.

Penis- eller playboytema

Superkul tycker vissa, jättetöntigt tycker andra. Vad tror ni bruden tycker? Uppskattar hon denna typ av humor så kör då all in och låt snopparna stå i fokus denna dag. Det här med penistema kan ju dras hur långt som helst. Det kan till och med bli en del av maten med pasta formad som penisar.

Tycker ni att det är roligt med snopptema på möhippan ska ni definitivt kolla en Partykungens kategori Sexspex eller kategorin möhippa. Där hittar ni massvis med roliga och udda produkter som passar perfekt på den typen av möhippa!

Rosa kläder till möhippa

Är bruden, likt Elle Woods från Legally Blond, väldigt förtjust i rosa kläder? Ta steget längre och kör rosa rakt igenom på hela möhippan! Börja med några av dessa fantastiskt rosa utklädnader och accessoarer. Glöm inte att alla dekorationer till möhippan givetvis också ska gå i rosa i sådana fall!

Utgå från brudens ålder eller gamla intresse

En kul idé kan vara att utgå ifrån brudens födelseår. Är bruden född på 70-talet kan ni ju köra helhjärtat på utsvängda byxor och flower power. Är bruden en 90-talist kan ni istället köra på en Britney-look och spela Aqua och E-type på högsta volym. Är det 80-talet som gäller är det ju såklart neonfärgade gympakläder som gäller.

Ni kan också utgå från vad den blivande bruden gillade som ung. En speciellt musiksmak, något tv-spel, en film eller en speciell hobby.

Utklädd till brud

Att få träna på att vara brud en hel dag innan bröllopet är ju aldrig fel. Jag och min man fick en gemensam så kallad “svenhippa” och som första uppgift fick vi åka till en second hand butik för att inhandla outfit åt varandra. Utan att man fick se vad den andre köpte såklart. Så kul när vi sedan kom ut och det visade sig att vi båda två köpt gamla bröllopskläder till varandra. Så att få gå runt som en brud kan jag varmt rekommendera och det kändes precis “lagom” för mig.

Klä ut bruden som hennes favoritdryck

Alkoholförtäring är ofta en mer eller mindre stor del av möhippan. Är inte bruden den som spottar i glaset kan det vara kul att låta henne visa detta genom en rolig utklädnad. Här är ett några förslag på annorlunda dryckesdräkter som kanske skulle kunna passa.

Luring i banandräkt

Jag läste på nätet om några som gett den blivande bruden en påse med en banandräkt och en lapp där det stod att hon skulle bege sig till en speciell busshållplats. Den busshållplatsen låg mitt emot ICA och där visade det sig att det stod någon annan person i banandräkt och delade ut bananer. När brudens kompisar sedan kom åkande i bilen, som på hög volym spelande en av brudens favoritlåtar, stannade det och tog upp den andra bananen med bilen. Den blivande bruden blev helt förskräck och sprang efter bilen och skrek; Ni tog fel banan, ni tog fel banan!

Ett riktigt roligt prank som ju passar perfekt på en möhippa!

Men denna typ av utklädnader passar ju även till bruden som är ett riktigt hälsofreak, vegetarian eller till och med fruktarian. Det kan då i sådana fall vara kul att spegla detta med hjälp av någon rolig och passande maskeraddräkt.